Civan Perçemi Mucize Gibi

Başlatan °•.ℓανιηуα.•°, 15 Ocak , 2013, 13:39:24

« önceki - sonraki »

°•.ℓανιηуα.•°

Ünlü herbalist Kneipp, bir yazısında şöyle diyor : "Arada bir civanperçemi çayı içmiş olsalar, kadınlar pek çok problemle hiç karşılaşmazlardı!". Adet kanamaları düzensiz bir genç kız olsun, menopoz dönemindeki veya sonrasında olgun bir kadın olsun, tüm kadınlar için arada sırada civanperçemi çayı içmek çok önemlidir. Civanperçemi, akla gelebilecek tüm konularda, dölyatağını (rahim) en iyi biçimde etkiler. Yumurtalık iltihaplanmasında alınmaya başlanan civanperçemi oturma banyolarının ağrılar kesilir ve iltihap yavaş yavaş gerilemeye başlar. Bu banyolar aynı zamanda, yaşlı kişilerin ve çocukların yatağa işeme problemlerine karşı ve dölyatağı (rahim) akıntılarında da başarılı olabilir. Bu durumlarda ayrıca günde 2 bardak civanperçemi çayı da içmek gerekir. Miyomlar da (Kas yapılı urlar), doktor kontrolünün olumlu bir sonuç vermesine kadar, uzunca bir süre her gün civanperçemi oturma banyoları alındığında yok olabilirler. (Referans1: M.Treben). Menopoz döneminde de kadınlar sık sık civanperçemi çayını anımsamalıdırlar. Bu durumda, iç huzursuzlukları ve daha başka rahatsızlıklarla karşılaşmayacaklardır.

Civanperçemi oturma banyoları da sağlık için çok yararlıdır. Kol ve bacaklardaki sinir iltihaplanmalarında, civanperçemi katkısıyla yapılacak kol ve bacak banyoları çok rahatlatıcıdır. Fakat, bitki öğle güneşinde toplanmalıdır.

Dr. Lutze, civanperçemini şu hastalıklara öneriyor: (Referans1: M.Treben)



Kanın kafaya sancılı biçimde basıncı


Baş dönmesi

Bulantı

Göz sulanması eşliğindeki göz rahatsızlıkları

Göz sancıları

Burun kanaması

Hava şartlarından kaynaklanan migren krizi

Düzenli olarak içilen bitki çayı ile migren tümüyle iyileşebilir. Bedeni temizleyici etkisi sayesinde, yıllar boyu yer etmiş hastalıkları bedenimizden dışarı atabiliriz. Civanperçeminin en iyi biçimde ve doğrudan kemik iliğini etkilediğini ve orada kan üretimini düzene soktuğunu özellikle belirtmek gerekir. Bu gücü sayesinde bitki, kemik iliği hastalıklarında, çay kürleri, banyolar ve tentür kullanımı yolu ile yardımcı olabilir. Mide kanamalarında ve basur (hemoroid) kanamalarında olduğu kadar, mide basıncı ve mide yanmalarına karşı bitki çayı çok kısa sürede başarı sağlayabilir. Soğuk algınlıklarında, sırt veya romatizma ağrılarında bitki çayı elden geldiğince sıcak olarak içilmelidir. Bitki çayı böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar, iştahsızlığı giderir, gazları ve mide kramplarını, karaciğer düzensizliklerini, mide ve bağırsak kanalı iltihaplarını iyileştirmeye yardım eder ve bağırsak beze çalışmalarını düzenleyerek, dışkılamayı kolaylaştırır. Kan dolaşımına ve damar kramplarına karşı çok etkili olduğu için bitki çayını koroner yetmezliğinde de önerilebilir. Rahatsız edici vajinal kaşıntılar, bitkinin kaynama suyu ile yapılan yıkama ve oturma banyoları sayesinde yok olabilirler. Civanperçemi çiçeklerinden, basura karşı etkili bir merhem hazırlanabilir. (Referans1: M.Treben)

UYARILAR:

Civanperçeminin gebelik süresince kullanılmaması tavsiye edilir. Bazı duyarlı kişilerde allerjik tepkilere yol açabilir. Başkaca bilinen bir yan etkisi yoktur.

Kullanım Biçimleri :

Çay hazırlamak: Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır (kaynatılmaz), 15 dakika demlendikten sonra süzülür. Aksi belirlilmedikçe günde 3 su bardağı çay aç karnına veya öğün aralarında içilir.

Bitki Tentürü: Çiçeklenme zamanında toplanan taze bitki ince kıyılır. Geniş ağızlı bir şişeye gevşekçe doldurulur ve kaliteli bir konyak, bitkilerin üstüne çıkana kadar eklenir. Şişe 14 gün boyunca güneşte bekletilir, arada bir çalkalanır ve süre sonunda süzülür.

Merhem hazırlamak: 100 gr tuzsuz tereyağı veya içyağı tavada iyice kızdırılır. İnce kıyılmış bir avuç kadar taze civanperçemi çiçeği ve ince kıyılmış 15 taze ahududu yaprağı tavaya atılır, çıtırdamaya başlayınca karıştırılır ve tava ocaktan çekilerek, üstü kapalı bir biçimde serin bir yere kaldırılır. Ertesi gün hafifçe ısıtılır, tülbentten geçirilerek süzülür ve temiz kaplara doldurulur. Buzdolabında saklanmalıdır!

Oturma Banyosu: Iki büyük avuç dolusu ince kıyılmış taze bitki veya 100 gr kurutulmuş bitki, gece boyunca soğuk suda bekletilir. Ertesi gün kaynama derecesine kadar ısıtılır ve süzülerek, banyo suyuna eklenir.



@Melek Yüzlüm@

sağol canım güzel konu  :opucuk: :opucuk: :opucuk:


bende bunu içsem hasta olurmuyum ki karnım şişti ve iltihabım var yaa kurtulamadım gitti :sad1:



°•.ℓανιηуα.•°

kızlar bi arkadaşımın rahminde yara varmış. civan perçeminden oturma banyosu yapmış ve bi dahaki gittiğinde doktor yara mara kalmamış demiş.

bu gün ben de alıyorum hemen ve hem içiyorum hem de oturma banyosunu yapıyorum  :icon_thumright:

fatmacım  :opucuk:



muhribe

bi arkadaşım içiyordu bunu bi ara düzenli çok methediyordu  :icon_thumright:
şifa olsun öznurum  :amin:

°•.ℓανιηуα.•°

amin betüşüm. alayım bu gün kullanayım bakalım. 28 ocakta doktora gideceğim zaten. bakalım etkisi olucak mı.



Balböceği

Kullanıyor musun ?? Allah şifa versin canım  :amin:

@Melek Yüzlüm@

bu bizim köyde var gittigimde yoktur amaa oldugu zaman isteyim bari işime yarar  :laughing7: :laughing7:



muhribe

ben geçen arifoğlu'nun karışık bitki çayını aldım
hatmi, rezene, nane, adaçayı, okaliptüs ve kekik var içinde
aktar kadın çok methetti
çok da lezzetli
ne varsa bitkilerde var, dozunda içmek şartıyla  :icon_thumright:

๑ஐtek tabancaஐ๑

benim bi arkadaşımda içerdi adet düzensizliği için faydasınıda gördü hiç günü şaşmıyo şimdi :icon_thumright:
iç öznurcum iç şifa olsun inş.  :amin:

°•.ℓανιηуα.•°

edoşum daha almadım işte okul çıkışı çarşıya gidicez eşimle,o zaman alıcam,akşama içerim.

aynen betülüm ne varsa bitkilerde var.

saol eminecim inşallah yardımcı olur bana  :amin:



ยรlคภ๓คz göภlüm

kardeşimde kist vardı, adetleri çok düzensiz ve gecikmesi sık oluyordu... annem ona düzenli civanperçemi içirdi... çayı içtikten 1-2 ay sonra evlendi ve hemen hamile  kaldı


sudenaz85

bende hamile kalmadan 1 ay önce civan ve aslanperçemi içtim sonra hamile kaldım :k06: :k06: