bebeğimde alerjik egzama başlangıcı varmış :(

Başlatan __nil__, 12 Ocak , 2013, 18:14:40

« önceki - sonraki »

mesanihta

Ben uzun süre yumurta, fındık, ceviz, domates vs vs yememiştim. Nasıl kaşınırdım eyvah eyvah dün gibi hatırlıyorum.. Hiç vermemek değil de haftada 1 o da dozunda yedirirseniz sıkıntı çıkmaz. Ama hassasiyetin derecesi önemli tabi onu da gözlemleyerek siz çözeceksiniz, her kişinin tepkisi farklıdır. Bu yüzden kişinin en iyi doktoru yine kendisidir.

Kortizonlu krem yerine kekikli sabun tavsiye ederim. Ama el yapımı.. Ben 1 yıldır saf kekik yağı çıksın diye kavanozda bekletiyorum, keşke yapmış olsaydım gönderirdim isteyenlere..

Deterjan ersağ kullanıyorum. Önce denedim şimdi yavaş yavaş, şampuanımdan kremlerime kadar ersağa yöneliyorum. Şu an iyi bir çizgideler, umarım bozmazlar..

Allah her birinizin yavrunuza şifa versin inşaALLAH...

lagrima

Alıntı yapılan: __nil__ - 12 Ocak , 2013, 18:14:40
bebeğimin yanaklarında kızarıklık vardı dr a götrdük alerjik egzama ama başlangıç daha dedi.bir losyon verdi şimdilik ilaç vermicem dedi.
eğer artarsa kortizonlu ilaç gerekirmiş inş artmaz böyle bişi yaşayan varmı neler yapmak lazım artar diye korkuyorum :crybaby2:
merhaba cnm bi arkadaşımın bebeğinede aynı teşhis koyuldu. mustelanın stelatopia losyonu var. atopik ciltler için 200 ml olanı aldı ve 3 günde geçti çok şükür ve sürekli kullanıyor artık. vücudunada falanda sürüyor bende aldım hafiften kızarıyordu ilerlemeden kullanayım diye. onu şiddetle tavsiye ederim. kotizona falan gerek kalmadan da geçer inşallah. hı birde onun doktoru şöyle dedi öpmeyin ıslah borakmayın yanaklarını. bu şekilde inşallah sizinkide geçer en kısa zamanda.

lagrima

tam adıda : mustela stelatopia emollient cream :)