16 Mayıs , 2024, 19:22:44

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Bugün Ne Pişireceksiniz?

Başlatan jbdun, 06 Şubat , 2007, 14:44:09

« önceki - sonraki »

sevda

Şeydacımmm

Ortaboyyy 3 tane papatess alınırr güzelllcee fırça yardımıylaa yıkanırrr sonraa elma dilileri şeklinde kesilirr AMA KABUKLARI SOYULMADAN  ardındann bunları güzelce boracama koyarsın üzerine dağ kekiği yada normal kekeikde olabilirr biras ondan birass acı biberr tuzz zeytin yağııı koy istersen küçük s arpacık soğanlardan biberrde ekleyebilirsin her ikiside güzel oluyorr onlarıda koydup harmanladıktan sonraa yaklaşık 160 150 derecedeki  fırında pişirmeye bırakaıyorsun ve sonra afiyetle yiyorsun ama iyice pişirr...AFİYET OLSUNNN..... :hungry:

-Butterfly-

18 Aralık , 2007, 01:18:12 #1231 Son düzenlenme: 18 Aralık , 2007, 01:21:14 Buse & Ayberk
seydacim bak birde ben verim san firin pataes icin buda cok lezzetli oluyor ayrica bu verdigim tarifi ayni sekilde  tavuk buduylada karisik yapa biliyorsun..

istedigin kadar paatesi soy elme dilimi seklinde dogra   kekik, pul biber,kara biber ve zeytin yag ..icine sogan, kirmizi biber dogra uzunca  ve domates (bunlar istege bagli istersen sogan biber vs. koymaya bilinir.) ama ben patatese koymuyorum bunlari sadece tavukla yaparsam koyuyorum ... pataeslerin uzerine bir kasik limon suyu tuzunuda ektikten sonra harmana ve sonra firin posetine koyup agzini icinde hava kalmadan  biraz bolluk birakarak bagla ve frina ver yaklasik 45 dakikada piisyor yice kizarmasi gerek .. posette pisen pataes ve tavuk muthis oluyor !!! tavuk ve patatesi ayri ayri koyulmuyor beraber koyuyoruz  :tongue3:


bu arada ekliyeyim etlede cok guzel oluyor  patatesler etin  kokusunu aliyor eger yagli etse yag eklemene gerek yok ...



adalet

buscim bak ben yapmistim dedigin tavukta  :hungry:

[eklenti yönetici tarafından silindi]

sevda


seyda

Busecim sagol söyledigin tavuktan bende yapiyorum hatta icine genelde bir sogan domates vede ince kesilmis havuc koyuyorum oluyor sebzeli tavuk :hungry:

Sevdacim, tarifi okuyunca hatirladim aynisini benim almanyadaki müdürüm esi yapmisti ama kekik yerine biberiye ile. dün aksam denedim yarisini kekik+pulbiber diger yasrisini biberiye ile süper oldu sagol canim  :opucuk:

Elmalı_kurabiyem

hamsi buğulama ve hamsili pilav.çok severim.uzun zamandır canım cekmişti.bugune kısmetmiş. :hieyt: :muzz: :k06:

sevda

Ben bugünnn....

Tavuk haşlama...

ayran çorbasııı....

birde tatar yaptımmmm.... :hungry:

seyda

Sevdaaaaaa :director:

tatar ne ola ki onun da tarifini yazarmisin lütfeeen 8)

sevda

SEYDACIM TATAR....

UZUN MAKARNANIN HARİCİNDEKİ HEMEN HEMEN DİĞER KÜÇÜK ŞEKİLLİ BÜTÜN MAKARNALARLA YAPABİLECEĞİN YOĞURTLU VE TEREYAĞLI SARIMSAKLI ACI BİBERLİ BİR MAKARNA TARİFİ... :hungry:

seyda

yani makarnayi haslayip üstüne yogurt ve manti gibi sos döküyosun dogrumu anlamisim :icon_scratch:

sevda

EVET GÜZELİM ÖYLE AMA YOĞURT SÜZME OLURSA DAHA LEZZETLİ BİR TADA SAHİP OLUYOR DENE ÇOK BEĞENİCEKSİN... :hungry:

adalet

Alıntı yapılan: sevda - 17 Aralık , 2007, 15:39:46
Şeydacımmm

Ortaboyyy 3 tane papatess alınırr güzelllcee fırça yardımıylaa yıkanırrr sonraa elma dilileri şeklinde kesilirr AMA KABUKLARI SOYULMADAN  ardındann bunları güzelce boracama koyarsın üzerine dağ kekiği yada normal kekeikde olabilirr biras ondan birass acı biberr tuzz zeytin yağııı koy istersen küçük s arpacık soğanlardan biberrde ekleyebilirsin her ikiside güzel oluyorr onlarıda koydup harmanladıktan sonraa yaklaşık 160 150 derecedeki  fırında pişirmeye bırakaıyorsun ve sonra afiyetle yiyorsun ama iyice pişirr...AFİYET OLSUNNN..... :hungry:

ben bu tairifi dun denedim super oldu sevda elleine saglik ben zaten yapiyordum tavukla ama hic kabuklu yapmamistinm iyi oldu bol kekik him bis gibi kokuyordu tavsiye ederim kizlar  :hungry:

ღ°cerenay.♥.

kızlar ben pek uğramam bu sayfaya , yemekle aram yok ya o bakımdan :tongue3:
bu akşam işkembe dolası ve şırdan yaptım ::) ayyy iyiden iyiye adanalı oldum bende :k06:

önemli not:daha pişmedi , neye benzedi bilmiyorum yani

Tebessüm :)

işkembe dedim mi bende akan sular durur valla, bayılırım :hungry: aslıcım dolmasını da bir kere yediim ama beğenmedim, yapan kişi çok önemli bu gibi yemeklerde. mesela bumbarı da hayatta yemem diyodum, ama k. validem bir kere yapmıştı, bayıldım, çok güzeldi. eminim senin yaptıkların da çok güzel olmuştur, ellerine sağlık..

sevda

Adaletcim beğendiğine sevindim güzelim gerçekten güzel ve kolay bir garnitür etlerin yanında da güzel gidiyor hazır kurban etlerimizde varkenn içine sarımsakta koyabilirsinn daha bi güzel kokular geliyor mutfaktan ozaman... :hungry: