28 Mart , 2024, 13:47:07

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Bugün Ne Pişireceksiniz?

Başlatan jbdun, 06 Şubat , 2007, 14:44:09

« önceki - sonraki »

jbdun

safakrazi, kerevizi temizlemekte bişey yok canım,
kerevizin gövdesini kes sapından ve soy patates gibi aynen.Tamam
ondan sonra yeşil saplarını ve yapraklarını yıka,saplarını parmak boğumu kadar kes ve yapraklarını da kes tamam işte ;)
kavanozda olanlar zaten sadece gövdesi bildiğim kadarıyla,sapı ve yaprağı yok.Sadece gövdesiyle yaparsın sen de ;)

aslıcım ben brüksel lahanasını temizleyip, yıkayıp 2ye bölüyorum
ondan sonra da normal soğan salça (veya domates) yapıp üstüne lahanaları boşaltıyorum üstü basa su,zaten çabuk pişiyor.Ama bugün bi de biber de koydum,güzeldi ;)
allahtan benim eşim yemek ayrımı yapmıyor,sadece 2miz de bakla yemeyiz o kadar :k06:  eee o kadar da olsun demi?

nagihan

AFFETTİM HAYATIM AY AFFETMEZMİYİM.  :k06:
BENDE DEĞİŞİK BİŞİ SANDM KIRMIZI LAHANA SALATSINI. NE BİLEYİM.
BU ARADA BENİM BRÜKSEL LAHANA YEMEĞİM ÇOKKK GÜZEL OLDU VALLA.


adalet

Alıntı yapılan: nagihan82 - 23 Şubat , 2007, 23:22:13
AFFETTİM HAYATIM AY AFFETMEZMİYİM.  :k06:
BENDE DEĞİŞİK BİŞİ SANDM KIRMIZI LAHANA SALATSINI. NE BİLEYİM.
BU ARADA BENİM BRÜKSEL LAHANA YEMEĞİM ÇOKKK GÜZEL OLDU VALLA.

nagis kis su bruksel lahana tarifini ver ben hic yapmadim esim devamli al yap diyor benim ictahim gitmiyor bir kere yapayim bari belki guzel olur bende yerim :hungry:

nagihan

kapuska yapmayı biliyon mu canım aynı öyle oluyorrr.
ama daha detaylı tarif istiyorusan veririm. :-[


Almiş'inAnniş'i

hayatım kusura bakma bizim memlekette böyle sebzeler neyin yoktu sonradan istanbullu oldum ben :P o yüzden bazen isimlerini bile birbirine karıştırıyor olabilirim. sizler yapınca imreniyorum işte severim değişik lezzetler denemeyi :D
Alıntı yapılan: jbdun - 23 Şubat , 2007, 19:34:12
safakrazi, kerevizi temizlemekte bişey yok canım,
kerevizin gövdesini kes sapından ve soy patates gibi aynen.Tamam
ondan sonra yeşil saplarını ve yapraklarını yıka,saplarını parmak boğumu kadar kes ve yapraklarını da kes tamam işte ;)
kavanozda olanlar zaten sadece gövdesi bildiğim kadarıyla,sapı ve yaprağı yok.Sadece gövdesiyle yaparsın sen de ;)

aslıcım ben brüksel lahanasını temizleyip, yıkayıp 2ye bölüyorum
ondan sonra da normal soğan salça (veya domates) yapıp üstüne lahanaları boşaltıyorum üstü basa su,zaten çabuk pişiyor.Ama bugün bi de biber de koydum,güzeldi ;)
allahtan benim eşim yemek ayrımı yapmıyor,sadece 2miz de bakla yemeyiz o kadar :k06:  eee o kadar da olsun demi?

adalet

Alıntı yapılan: nagihan82 - 24 Şubat , 2007, 11:02:23
kapuska yapmayı biliyon mu canım aynı öyle oluyorrr.
ama daha detaylı tarif istiyorusan veririm. :-[

canim detayli istiyorum sana zahmet olmasa ;D tembel sey

Almiş'inAnniş'i

sen merak etme şimdi bi yerden copy yapıp past eder nagiş bu konuda çok iyidir :D

adalet

Alıntı yapılan: safakrazi - 24 Şubat , 2007, 13:24:12
sen merak etme şimdi bi yerden copy yapıp past eder nagiş bu konuda çok iyidir :D

he he  :toothy10: :toothy10: :toothy10:

aslı

bizde bu akşam mönüde :

balık (kocişim öğleden sonra dalmaya gitti yakalamış taze taze )
salata



Almiş'inAnniş'i

aslı kocan balığı dalarak mı yakalıyo :S

aslı

evet safakrazi :) . Onun deyimiyle suya dalıp ağzıyla yakalıyor  :k06: . Zıpkınla dalıyor o yüzden taze balık yiyoruz yani şanslıyız bu konuda .

Jbduncum tarif için teşekkür ederim. En kısa zamanda yapacağım



Emine

Bizde de bugün menü balık ve salata..Bir de balığın yumurtaları çıktı içinden satan adam onuda koymuş yanına.Yani bir de havyar var yanında  :ehi: ben yemem iğrenç geliyo tolga yer artık  :tongue3:
Tatlı olarak ta çikolata şelalesi hazır kutu satılıyor 10 dakikada yapılıyor  8)

seyda

bizde de bonfile ve patates püresi var. kolay yemek :k06:

jbdun

aslıcım yapınca sonucu bildir bana ;) ne güzel taze taze yiyosunuz balıkları,benim eşim de genelde tutar ama bu aralar gitmiyo :honk:
bizde de yarın var balık ve salata ;D

nagihan

evet koypaya yatıştır yapmadan vereceğim brüksel lahanasından yemek tarifim  :k06: :k06: :k06:
soğanı soy ve yemeklik olarak doğra. brüksel lahanasını yıka ve büyüklüklerine göre ikiye yada  :k06:dörde böl.
soğanı yağda pembeleşene kadar kavur. salçasını ko :k06:y. sonra bürüksel lahanasını koy. biraz kavur. içine azcık şeker koy ki gazını alsın. tuzunu at isteğine göre. yemeğin suyunuda koy ama çok koyma yüzmesin lahanalar içinde  :ehi: ve 10 dk. pişiyorrrrrr
afiyet olsun adaletcim......
bu arada sana sorucam coyp faste olayını razi  :caca: