Bugün Ne Pişireceksiniz?

Başlatan jbdun, 06 Şubat , 2007, 14:44:09

« önceki - sonraki »

jbdun

evet ben de öyle bi servis duymuştum şeydacım, oraya gelene kadar bozulur yemekler yaw :D
ben de evdeki malzemeleri zenginleştiriyim değişik bişeyler denemek istiyorum bakalım,  sanki hep aynı şeyler yiyip duruyoruz :honk:
senin de maaşallahın var şeyda baksana içli köfte falan :hungry:


ayşegül bulursan tarifi yazsana buraya,ben de bi deniyim canım

Tebessüm :)

buldum yazıyorum jbdun: malzemeler 500gr yağsız kıyma
2 s.b su
2.5 s.b.ince bulgur
1 y.k un
1 soğan
1 t. k. kimyon
1t.k.pul biber,tuz
iç malzeme için:
250gr orta yağlı kıyma
3 soğan
yarım s.b. sıvıyağ
45 gr tereyağ
1 demet maydanoz
2 s.b ceviz
1 t.k. yenibahar
tuz, karabiber
yapılışı:bulgurlu karışım için, soğanı temizleyip rendeleyin.bulguru bir kaba alıp 2 s.b. su ekleyin ve yarım saat bekletin.suyunu süzüp bir kaba alın.kıyma, soğan,tuz, un, kimyon ve kırmızı biberi ekleyip yoğurun. üzerini bir bezle örtüp bekletin.

iç malzeme için, soğanları ve maydanozu temizleyip kıyın.cevizi mutfak robotunda çekin. kıymayı tencerede yağsız soteleyin.sıvıyağ, soğan ve tuzu ekleyip pişirin ve ocaktan alın. baharatları, ceviz ve maydanozu ekleyip karıştırın

bulgurlu karışımı ikiye bölün. bir parçayı yağlanmış fırın tepsisine elnizle bastırarak yayın. kıymalı harcı bulgurlu karışımın üzerine ilave edin. diğer bulgurlu karışımı  iç malzemenin üstüne yayın.tereyağını küçük parçalar halinde kesip  bulgurlu karışımın üzerine serpin.  ısıtılmış 175 derece  fırında üzeri kızarana kadar pişirin. dilimleyerk servis yapı.

yağız ağlıyo sorun olursa sonra cevaplarım  lezzet dergisini  tarifi

jbdun

sağol canım,kolay görünüyo,inşallah en kısa zamanda yapıcam :hungry:

Emine

Ben de bugün mercimek köftesi yaptım yanında marulla yedik yarına da brokolili bişeyler yapıcam inşallah  ::)

seyda

Aysegül,
bu tarifi denedinmi bilmiyorum ama bulguru tutucak biseyler lazim ve un bana hem az göründü hem de cig un bana biraz kokuyo yemekte. benim tarifi isterseniz yazarim. babam Kilisli canim ama dedem Suriyeden gelmis Halep ten yemekler cidden süperdir olsada yesek :hungry:

jbdun

şeydacım sen de yazıversene tarifini :suclu:
emine mercimek köftesi ben daha hiç yapmadım ama yapmak istiyorum tarifini buldum bakalım ne zamana kısmet olcak.

Ay kızlar bugün bende yemek yok muhtemelen :toothy10: çünkü sebze neyin kalmadı,yarın pazardan alacam diye kasıyorum marketten de almıyorum ama belki bugün 1çeşit alırım :suclu:

Tebessüm :)

şeyda ben denemeye fırsat bulamadım, haklısın un çok az, ben 4bardak bulgura 1 bardağa yakın un ve 1 yumurta koyup yarım saat yoğuruyorum.sen  tarifini yaz istersen jbdun da ondan yapsın. ;)

jbdun ya illa sebze mi yiceksiniz, tavuk yap yanına çorba ve pilav oldu işte. :icon_thumright: :hungry:ben açııııııııım :hungry:

Almiş'inAnniş'i

şehriye çorbası
deve pancarı (bu bizim oraya özgü bir ot)
ıspanak
soya soslu biber dolması

burcu-emir

kız deve pancarı ne bi anlat yyaa   :icon_scratch:
ayrıca soya soslu dolma nassı oluyo  :hungry:
bizde bu akşam kumpir (made in ben)
tavuk nugget
bu kadar
tembelim bu aralar uydurma kolay yemekler yapıyom  :tongue3:



seyda

Jbduncuum,
buyur sana Kilis isi sini köftesi tarifi. un ve yumurta yerine irmik ve patates var benim yani annemin tarifinde. bu bizim icli köfte yapmaya üsendigimizde basvurdugumuz tarif :k06: irmik ve patates ikisinin de tadi cok nötral oldugu icin hissedilmiyo bulgurda. un ve yumurta bana acaip kokuyo zaten köftelerde. fellah köftesinde falan da hemen anliyorum yiyemiyorum.

Köftesi:
1,5 su bardagi ince bulgur
1/2 su bardagi irmik
2 su bardagi sicak su
2 orta boy patates haslanmis rendelenmis
2 cay kasigi kimyon, 2 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi biber salcasi
1 cay bardagi zeytinyagi

Ici:
250gr. kadar kiyma (dana + koyun)
1/2 su bardagi ince kiyilmis ceviz
1 orta boy sogan yemeklik dogranmis
2 yemek kasigi zeytinyagi
maydanoz, tuz, karabiber

Önce bulgurla irmigi kisir gibi suyla sisiriyoruz sonra diger malzemeleri katip yoguruyoruz. diger yandan ic malzemeleri kavuruyoruz maydanoz haric. ocaktan alinca maydanozu kiyip ekliyoruz. bulgurlu karisimi ikiye ayiriyoruz. yarim cay bardagi zeytinyagi tepsiye döküp bulgurun yarisini yayiyoruz esit kalinlikta sonra da ici koyuyoruz. sonra kalan bulgurdan ceviz büyüklügünde parcalar alip avucumuzun icinde inceltip kiymali icin üzerini kapatiyoruz ve parcalari birbirine yapistirirken elimizi hep islatiyoruz (yoksa cok kuru olur köfte ve iyi yapismaz) en son parcayi da koyunca yarim cay bardagi zeytinyagi döküyoruz üstüne. bulgur acaip yag kaldiriyo cünkü. 200 derece firinda 40 dakika kadar pisicek yada kizarana kadar iste firinlar farkli pisirebilir.

sonra da ayranla yada yesil salatayla  :hungry: olsada yesekkkkkkkkkkkk :(

jbdun

ayşegül biz sebzeye alıştık ama dün artık mecburen marketten tavuk (göğüs) aldık ve tavada yaptık,yanında da salata ve patates kızartması :hungry:
tavuğu ince kestim ben her bir parçayı 2ye, ondan sonra da süt,kekik ve kırmızı biberin içine bastım,yarım saat falan öyle beklettim,tavsiye ederim çok güzel oluyo

şeydacım kolaya benziyo, inşallah bişey çıkmazsa pazar günü yapıcam,sağol canım.
Parçalrı birbirine yapıştırma işini anlamadım :dontknow:. tekrar anlatır mısın? ya da 2.bulgur karışımını direk üstüne yaysak elimizle olmuyo mu? :icon_scratch:


Tebessüm :)

ben de anlamadım parçaları neden birbirine yapıştırıyoruz? direkt kaplasak ya kıymalı karışımın üstünü?
jbdun ben de öyle yapıyorum marinasyonu, lezzetli  ouyor, biz de dün tavuk şiş yaptık tavada, daha doğrusu kocacım yaptı, çok süperdi valla. :hungry:

jbdun

oh oh afiyet olsun
ya ben bugün pazara çıkamıycam galiba,annem didime gittiiiii
bakalım eşim erken gelirse,ecrini ona bırakır çıkarım ama gelceğini de sanmıyorum  :-\

bugün de kalan tavuk göğsüyle patates yemeği yapiimmm (dünkü menünün başka çeşidi :toothy10:)
pilav
çorba

SEVİNÇ

Çorba
Balık
salata
Annemlere davetliyiz de.



Tebessüm :)

ecrin le gitmezsin dimi pazara? biz geçen hafta gittik üçümüz, mikrop kapıcak diye korkuyorum, ne akla hizmetse. elinde poşetler olacağı için mi  gitmek istemiyorsun?
ben bugün kabak oturtma yapıcam, dünden da domatesli pilav var, oldu işte :muzz: haa bi de hazır irmik helvası almıştım onu pişircem, tembel tatlısı ama napıyım. :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: