28 Mart , 2024, 13:58:57

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Bugün Ne Pişireceksiniz?

Başlatan jbdun, 06 Şubat , 2007, 14:44:09

« önceki - sonraki »

Almiş'inAnniş'i

kızlar 4 saatte pişen yemek olur mu  :icon_scratch: bence bunun mutlaka bir püf noktası vardır  :-\

jbdun

alıntıdır;

"Bir gece önceden ıslattım soya fasulyesini, ertesi günü bir taşım kaynatıp süzdüm ve eti soğanı, soya fasulyesini, tuzu, baharatları, havucu , salçayı , tuzunu yağını yani tüm malzemeyi  çiğden koyup düdüklü tencerede yarım saat pişirdim. Açtığımda daha pişmemişti yarım saat daha pişirdim.Yani geç pişiyo bayağı, bir saat kadar pişirmiş oldum."




jbdun

et sote
pirinç pilavı
salata
tarhana çorbası

nagihan

emine keşke soya kıyması yada soya kuşbaşı et deneseydin. ben kuşbaşı etini yemiştim çok da lezzetliydi. :icon_thumright:


Almiş'inAnniş'i

soya kuşbaşı et nedir ya? peki ya soya kıyması :S allam ne kadar cahiliiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmm

nagihan

güzelim sen cahil değilsin sadece duymamışsın. soya fasulyesinden imal edilmiş et ve kıyma. su ile ıslatıyorsun. ve şişiyor. acayip lezzetli vede vitaminli bişiiiiii  :-[ 8)


Filiz

heheh pizza yaptım şimdi hamuru dinlendiriyorum :)))))))) sonra üstüne malzemeleri koyup yiyeceğiz inşallah güzel olur.

pizzamın tarifini portakal ağacı ndan aldım kendimce biraz değişiklik yaptım :) yanınada taze sıkılmış portakal suyu+greyfurt suyu yapacağım :))))

berilce

bende bugun tarhanayla bezelye yapayim,daha dogrusu dunden etli bezelye var ona devam,ziyan mi olsun ani  :k06:  bide pilavla salata oldu iste yemede yaninda yat :k06:

jbdun

filiiiiiiiiiiizzzzzzzz bana pizza hamurunun tariifini verseeneee :hungry:
güzel oluyo demi :k06:
ben de yapıyım

nagihan

yaaaaaa bende pizza istiyom. pizza istiyomm. filiz ayıp ettin şimdi. bir yrimiz şişecekkkk :ehi: :toothy10:


Almiş'inAnniş'i

ay kızlar bu sayfa pek iyi olmadı herhalde herkes umma olup bi tarafları şişecek :D

jbdun


Filiz

vallahi çok güzel oldu aslında tarifi yarın yazayım dedim ama hatırınız kırılmasın :)))))))))

pizzayı yuvarlak aliminyum tepside yaptım orta boy tepsi..

hamuru için:
3 su bardağı un
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
yarım paket yaş maya (20 gr)
bir çorba kaşığı toz şeker
bir tatlı kaşığı tuz
yeteri kadar un

Sos için:
1 çorba kaşığı salça
2 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
kuru fesleğen (bende yoktu koymadım)

Harcı için
1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet çarliston biber
10 adet siyah zeytin
isteğe bağlı olarak: sosis, salam, sucuk, mantar, mısır

YAPILIŞI:
Unumuzu karıştırma kabımızın içine döküyoruz. ortasını havuz şeklinde açıyoruz içine yaş mayayı, çiçek yağını yarım çay bardağından az suyumuzu döküyoruz. unun üzerine tuzu ve şekeri serpiyoruz. Önce havuzun içinde sıvıları karıştırıyoruz. alabildigi kadar su koyup yoğurmaya başlıyoruz. hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz. hamuru dinlendirdikten sonra tepsiyi yağlayıp hamuru elimizle hertarafı eşit biçimde yayıyoruz.

sos yapımı: bir kabın içine salçayı alıp domatesi rendesini döküyorsunuz kekik, fesleğen zeytinyağı ve bir çay kaşığı tuzu (kaşık dolu olmayacak) koyup iyice çırpıyoruz çırpma teli ile yapabilirsiniz.hazırladığımız sosu dinlenmiş hamurun üzerine kaşıkla eşit bir şekilde yayıyoruz.

sosun üstüne kaşar peynirinin 3/2 sini döküyoruz sonra istediğimiz malzemeleri sırasıyla güzelcene doğrayıp yerleştiriyoruz önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz 25 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra tepsiyi çıkarıp kalan kaşarı üzerine serpiştiriyoruz kaşarlar pizzanın üzerinde eriyince servis yapıyoruz.

NOT: PİZZAYI FIRINA KOYMADAN BIÇAKLA 8 DİLİME AYIRIRSANIZ PİŞTİKTEN SONRA TABAĞA SERVİSİ DAHA KOLAY OLUYOR.

AFİYET OLSUN ŞEKERLER :)))





Filiz

Emine düdüklü tenceresiz bir hayat düşünemiyorum :))))))))))))))) nasıl dayanıyorsun o kadar saat hem zamandan hep paradan kazandırıyor valla

Tebessüm :)

katılıyorum filiz sana ben de düdüklüm olmadan asssla diyorum.bakliyatları, taze fasulyeyi, bazen patates haşlamasını, ve işkembeyi(ben çok severim de) hep düdüklüde yapıyorum.
soya eti ve kıymasına hep soğuk bakarım ama tadı güzel diyosunuz bi deniyim bari. ;)