Bugün Ne Pişireceksiniz?

Başlatan jbdun, 06 Şubat , 2007, 14:44:09

« önceki - sonraki »

jbdun

evet aslıcım ben öyle de yapıyorum ve çok güzel oluyor,
size şimdiden afiyet olsun canım ;)

SEVİNÇ

bende isterim tarifi nerde yazıyor beşamel soslu brokoli



jbdun

sayfa 13te sevinçcim
maklube nasıl bişey?onun tarifini verir misin?

SEVİNÇ

Sağol canım.Ben bu tarife göre yapıyorum,yanına ayran falan koy.
Maklube (4 Kişilik)

Malzemeler:
750 gram kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3-4 adet orta boy patates,
1 çay bardağı konserve bezelye,
1 adet orta boy havuç,
tuz, karabiber,
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı mısırözü yağı,
Tuz
Patatesleri kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 adet et suyu tableti (arzuya göre)
   
   HAZIRLANIŞI :
Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
a- Etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım. Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim.
b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım. Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim.
c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım. Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım. Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım.



jbdun

sağol sevinç,en kısa zamanda yapıcam inşallah ;)

Emine

Jbduncum bende beşamelli brokoli yapıcam fırında ne kadar bekleticezzzz..
Ayşegül şu elmalı kurabiyeye ne kadar un koyuyoruz..

Almiş'inAnniş'i

üzerine rendelediğin kaşarlar kırmızı olana kadar bekletsen yeterli emine  ;)

Emine


Tebessüm :)

emine ben göz kararı koyuyorum unu, hamur şu meşhuuur kulak memesi kıvamında olcak.poğaça hamuru gibi yani.

jbdun

yani şu kulak memesi olmasa nasıl tutturucaz onca tarifi bilmem :toothy10:

bugün bende et sote
pilav
turşu

Almiş'inAnniş'i

turşu turşu yazıp durmayın yaaaaaaa  :crybaby2:

ne baharat kullanabiliyorum ne turşu yiyebiliyoru.  :(

jbdun


aslı

bizm menüde bu akşam

mantarlı tavuk
sarma
pancar ..... ( safakrazinin yazmayın dediği şey )   ;)



Almiş'inAnniş'i

eğer buzluktaki peynirim çözülürse bu akşam bayat ekmak köftesi yapıcam... ilk denemem olcak gazeteden aldım tarifini. güzel olursa tavsiye ederim size de ;)

adalet

Alıntı yapılan: safakrazi - 14 Mart , 2007, 16:28:56
eğer buzluktaki peynirim çözülürse bu akşam bayat ekmak köftesi yapıcam... ilk denemem olcak gazeteden aldım tarifini. güzel olursa tavsiye ederim size de ;)

razi peynirmi kiymami anlamadim nasil peynerli olcak tarifinide yaz