02 Mayıs , 2024, 20:55:05

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Örgü

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 18:09:47

« önceki - sonraki »

Emine

çok güzel olmuşşşşş  :hello2: eline sağlık

esra(azra)

teşekkür ederim eminecim:)

esra(azra)

kızlar size yeni bi fikir;
kızlarımıza aldığımız kilotlu çoraplara el örgüsü kiraz çilek vs.. örüp yanlarına takabiliriz.Ben hazırından esinlendim:)

[eklenti yönetici tarafından silindi]

mia

Çok şirin olmuş :love7:

irem eren

ayyy aman allahım onlar ne güzel şeylerdi öyle.bende öyle babaanna ve anneanne istiyorum.benimkileri görme şansım olmadı hiç.allah rahmet etsin :amin:

Almiş'inAnniş'i

bizim babaanneyi gönderelim sana  :tongue3:

nagihan

bebiş oldu olayı birşey öremez oldum.


Almiş'inAnniş'i

Selanik örnegi

Münevver Hanim'in istegi üzerine Selanik örnegini anlatmaya çalisacagim. Bu örgü iki degisik sekilde örülebiliyor, ben ikisini de anlatacagim. Küçük bir parça olarak örülüp denenerek daha kolay gelen yöntemin uygulanmasini tavsiye ederim.
1. Yöntem:
Tek sayida ilmek üzerine çalisilir. Ilk sira 1 kenar ilmek,*1 düz 1 ters*1 düz, 1 kenar ilmek.
2. sira: 1 kenar ilmek, *1 ters, 1 düz örmeden alinir ve sisin üzerine 1 dolama yapilir, 1 ters, 1 düz örmeden alinir ve sisin üzerine 1 dolama yapilir* 1 ters, 1 kenar ilmek.
3. sira: 1 kenar ilmek,*1 düz örmeden ve sisin üzerine dolama yapilarak alinir, önceki sirada örmeden alinan ilmek üzerindeki dolama ile birlikte ters olarak örülür* 1 düz örmeden sisin üzerine dolama yapilarak alinir, 1 kenar ilmek.
2. ve 3. sira sürekli örülür.
2. Yöntem:
Tek sayida ilmek üzerine çalisilir. Ilk sira 1 kenar ilmek,*1 düz 1 ters*1 düz, 1 kenar ilmek.
2. sira: 1 kenar ilmek, * 1 düz, 1 çift ilmek( sisteki ilmege degil de bir alttaki siraya batip düz örüyoruz)* 1 düz, 1 kenar ilmek.
3. sira: 1 kenar ilmek, *1 çift ilmek, 1 düz* 1 çift ilmek, 1 kenar ilmek.
2. ve 3. sira sürekli tekrar edilir.
(* larin arasindaki islemler sürekli tekrar edilir, son 2 ilmegin biri yazildigi gibi, digeri kenar ilmek olarak örülür. )

sevda

Çok güzel şeyler yapmışsınız arkadaşlar fakat hani erkek modelleri bakim....hepsi kız modelleri bunların ayolll... :k06:

Almiş'inAnniş'i

onları da sen ekleyiver sevdacım  ;)

sevda

Eee kim yapıcak tama ekliyeyimde ben beceriksizim yaaa... :k06:

sevda

işte modellerr...

[eklenti yönetici tarafından silindi]

handan

bebek  odasına uygun ölçülerde, uygun fiyata ve uygun renkte halı bulamayınca ipimi alıp halımı kendimörmek zorunda kaldım. ortaya bu kadar içimesineccek bişey çıkacağından şüphem vardı aslında.  tabi  bu örneği tutturana kadar bayaa zorlandım ama değdiğini düşünüyorum  :hieyt:

ipini aldım önce halının. yeni  ipler çıkmış kalın makrema ipi üzerinde püsküller var.kilosu 14 milyon lira. bi tane papatyam 2.5 kilo  yaklaşık 1 metre çapında. tabi  ben papatyaya başlamadan önce  şişle dikdörtgen  öreyim dedim. ama 6 kilo ipim vardı hamile olduğum için  halıyı taşıyarak örüp kendimi yormak istemedim. ipi aldığım yerde tığla sıkıiğne yaparak yuvarlak bi halı örmüşlerdi. aklımda kalmış. ben daha küçük  motifler öreyim dedim tığla sonra tıpkı dantel örtüler vardır ya motif motif öyle birleştireyim dedim. denemey değer dedi.nasılsa evdeyim olmazsa sökerim dedim.
normal tığla 5-6 zincir çekip birleştirip yuvarlağın kenarlarını sıkıiğneyle döndüm durdum. istediğim büyüklüğe gelince de kestim. aynı şekilde 6 tane daha ördüm. sonra yine tığla birleştirdim motifleri. yaprak aralarında kalan boşlukları  da yine sıkıiğneyle doldurdum. o kadar ;)

bunu büyük yuvarlak, nazar boncuğu, şişle dikdörtgen yada kare normal halı, 3 yapraklıu yonca  ya da papatya olarak değişik modellerde çoğaltabiliriz.değişik renkler kullanarak farklı desenler de çıkarabiliriz ortaya tabii  ki....

[eklenti yönetici tarafından silindi]

ღ°cerenay.♥.

eline sağlık , çok hoş olmuş.
;) :)

Almiş'inAnniş'i

 :hello2:
teşekkürler handancım
hem yaratıcı hem yeteneklisin
ellerine sağlık  :opucuk:
paylaşımlarını herzaman bekliyoruz
bize de esin kaynağı oluyorsun  ;)