Çeyizlik eşyalarımı aileme verdim ??

Başlatan hüzünden_gelme, 24 Eylül , 2012, 01:58:40

« önceki - sonraki »

iklima

Canım cok sevindim.tabi kı eksiklerini alırlardi ama soylemesi çok hoş olmuş babanın.duygulandım resmen okuyunca.hayırlı olsun yeni evde eşyalar da.
Bütün Kadınlar Melektir Aslında.

Sadece Kanatları Kırıldığında Süpürgelerine Binerler..

                                                Hepsi Bu..!

°•.ℓανιηуα.•°

özgem konuyu şimdi görüyorum canım  :opucuk:

ben kötü yapmışsın diyemicem.

bunu evlatlık vazifesi olarak da görmüyorum.

ben olsam verirdim herhalde. ailem benden bişi istemiş. hem de evleneceğim zaman yenilerini alacaklar vaadi de var ortada. şöyle düşün sen daha 20 yaşındasın. evelenene kadar daha modern eşyalar çıkacaktır. onlardan aldırırsın.

ben de ilk atandığımda kendime ait ne çeyizim ne de başka bi eşyam vardı.

ama ilk işim,ilk maaşımla önce anneme bi yüzük,babama takım elbise,kardeşlerime kıyafet,evimize koltuk takımı ve salonumuza perde almak oldu. hemen akabinde annemin 7 yıllık sigortası vardı. primlerini 10 yıla tamalayınca yaştan emekli olabilecekti. hemen diğer ay da onu yatırmaya başladım. 3 yıl yatırdım ve annem 3 yıldır maaş alıyo,850 tl. maaşını her aldığında Allah öznurumdan razı olsun,ona da kendileri gibi evlatlar nasip etsin dermiş  :amin:

anne baba duası almak çok önemli... onları kırmamak lazım. sen iyi yapmışsın özgecim  :icon_thumright:



nazlıyarim

ben hiç çalışmadım aileme 1 kr hakkım geçmedi herşeyimi babam karşıladı.annem babam için canımı veririm iki abim var ikiside mevki sahibi işleri ve maaşları güzel hiçbir zaman babama sormazlar paraya ihtiyacın varmı diye ki babamın ihtiyacı yok.ancak alın yapın derler,neyse ben seni tebrik ediyorum güzelim allahım kesene bereket versin.babam dedemi sırtında taşıyıp hastanelere götürmüş yıkamış paklamış son nefesini verirken oğlum rabbim senin boynunu hiç bükmesin 1 liran 5 lira olsun demiş babamın gerçekten hiçbir zaman kısmetleri kapalı değildir hep eli bereketlidir.ama amcama da öyle bi ah etmişki iki yakası bir araya gelmez şuna inanıyorumki anneden babadan esirgersen rabbimde senden esirger.
BENİM HALA UMUDUM VAR...

muhribe

ozgecim cok sevindim.

anne baba duasi almak cok onemli.

ins daha guzelleri nasip olur sana  :amin:

xxcansuxx

bencede iyi yapmışsın babam bana düğün hediyesi diye çamaşır makinesi almıştı param var diye ki o zman ortada bir şey yok en üst modeli ben daha okuyorum neyse evlenene kadar o model çok eskidi  :k06: getirmedim bile özge sende yarın onları beğenmeyecektin zaten  :opucuk: :opucuk:

bak çalışarak bende çeyizler yaptım (öyle beyaz eşya mobilya değil  :k06: :k06: ),öğrenim kredimi ödedim babama eşime yük olmayayım diye... babama öylesine verdiğim paralar vardı aylık sıkıntıda kalmasın diye babacım onları bile not etmiş evlendikten sonra verdi kuruşu kuruşuna nasıl utandım anlatamam keşke bende eve bir şeyler yapsaydımda kalıcı olsaydı baban  yapar yarıda koymaz seni  :icon_thumright: yarın evlenince çalışsanda 5 kuruş faydan olmuyor varsın böyle iyiliğin dokunsun bir hediye bile alıp giderken eşinden yana acaba gönülsüz oluyor mu diye düşünüyor insan.  :opucuk: :opucuk: şu an çalışmıyorum düşün artık :'( :'(


muhribe

canan ne de guzel soyledon. evlenince calissan da faydan dokunmuyor kimseye..


muhribe

bu yaz ablam yegenimi dil kursuna gondermek istedi.

ama durumlari denk gelmemis vazgeciyormus.

kurs ucretini gonderdim. ablam telde allah herkese senin gibi kardes nasip etsin dedi. hala cigerimde tasiyorum o sozu..

hüzünden_gelme

yorumlarınız için çok sağolun canlarım biliyorum zaten babam alır yarı yolda koymaz kızlarını  :love9: hiç itiraz etmeden de verdım zaten onlaırn duaları yeter özellıkle babamın duası annem anlatıyorda içim sızlıyor çok dua edıyor dedi  :amin: ama benım zoruma gıden neden ben niye ablam değil oda çalısıyor ve benden daha yuksek maas alıyor
birde baska planlarım vardı kendı kafamda kurdugum  :love9: onları mecbur erteledım uzun bir sure  ::) bu yuzden çok üzüldüm ..

şimdi bende birikim yapacagım gereksız harcamalarımı bıraz kısacagım her ay bi köşeye 50 , 20 tl ne gecerse atacagım .
babam suan ev borclarını öduyor suan bırsey yapamaz , alamaz ben tekrardan alayım dıyorum tencere takımımı ..

muhribe

ozge diyosun ya ablam yapmaz kendini dusunur vs

kirici bir soz duymak istemediler belki de. dusunsene buyutup bu yasa getirdikleri hicbir sey esirgemedikleri yavrulari sunu ver dediklerinde olmaz diyor. nasil kirilir ve uzulurler.

benim de annem dara dusunce benden isterdi. iki kizi daha var ama her evlat bir degil derler. zamanla bunu biz de tecrube edecegiz

Balböceği

Cok kararsız kaldım ben  :-\ aman hakkında hayırlısı canm  :opucuk:

Belki de sana talip olanın evi barkı düzülü olur  :k06: