ek gıda ve beslenme konusunda yardımm lütfen

Başlatan __nil__, 21 Ağustos , 2012, 12:31:30

« önceki - sonraki »

__nil__

arkadaşlar bebeğim 4.aydan beri ek gıdaya başladık şmdi 5 aylık olduk. dr tavsiyesi ile kahvaltı meyve püresi ve yoğurt  başladık.kızım bu gıdaları fazla garipsemedi ve yedi.taki bikaç güne kadar.kızımın beslenmesi gayet iyi olmasına rağmen geçen haftaki dr kontrolümüzde kızım bu ay hiç kilo almamış.ama çok da hareketli bir bebek.dr yemesi güzelse hareketli diye almamıştır dedi.Ancak şu 1 haftadır kızım artık kaşık gördümü ağzını kapatıo oyunla 2-3 kaşık zor sokuyorum severek yediği meyve kahvaltıyı bile yemez oldu.sadece anne sütünü ve aptamili kabul ediyor.dr birde sebze çorbasına geç demişti onuda reddediyor.
nasıl beslicem ben bebeğimi.yine kilo almıcak diye korkuyorum.tamam sağlıklı olması önemli ama sonuçta 6.aya kadar her ay belli miktarda kilo alması gerekiyor.

lütfen yardım edin ne yapmalıyım



laracroftt

nıl cım benım kızım gecen ay 130gr almıs bı dunya tahlıl yaptık tabıkı bısey cıkmadı. Hem yaz oldugundan hemde hareketlı olduklarından kılo almıyolar bu ay muhallebı yedırdım bır ogun kılosu arttı. Ama onemlı olan saglıklı olması dedıgın gıbı hıc takma kafana :flowers:

Kasıgı almaması gecıcı bı donem bence. Zorlarsan hıc yemeyebılır. Ben sebze corbası ve yogurdu yedırebılmek ıcın kırk takla atıyorum. Ya reklamları ya pepeeyı ızlemesı lazım yoksa yemıyo :suclu: yada bı kısı daha lazım oyuncaklarla maymunluk yapacak :D

Alısacak enınde sonunda. He bıde sebze corbasına havucla patates fıx koyuyoruz ya; ben mutlaka havucu 2 tane koyuyorum. Havucun sekerı sayesınde tadı daha yenılebılır oluyor.

__nil__

tamam canım bende havucu öyle yaparım artık.ya bende şuan öyleyim cidden dikkatini dağıtıp çaktırmadan sokuyorum ama en fazla 4-5 kaşık sonra ağlamaya başlıyor.inş ağız kapatma geçicidir.evet çok hareketli.birde devamlı su  içiyor reddetmiyor sıcaklardan heralde



laracroftt

su cok faydalı ıcsın ıcsın bol bol yarasın kuzuya :)

Bıde bıseye dıkkat ettım yemek yedırmeye calıstıgın zaman uykusu varsa bıraz su ver bırak uyusun kalkınca yedırırsın, yada cok acsa ozamanda yemıyor yanı mama saatıne 20-30 dak.  Falan basla yedırmeye.hoplamaya zıplamaya devam yemıyolar valla yoksa :muzz:  kolay gelsın arkadasım hepımıze, annelık zor...ek gıda daha da zor... :opucuk:

susanna

nilcim 4-6 aylik donem bebegin besinlerin tadina alismasi icindir gene agirlikta senin sutune ihtiyaci var 2-3 kasikta olsa agzina sokabiliyosan dudaklarini kitledikten sonra zorlama canim
meyveli sebzeli yogurtlu gunluk menu yapabilmen icin cok erken daha tek tek tatlarina alissin kuzucuk
hem sicak hemde hareketlenmeye basladigi donem oldugu icin kilo almamis olabilir uzme canim kendini :opucuk: