28 Mart , 2024, 21:10:01

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Pandispanya Kek

Başlatan hüzünden_gelme, 05 Ağustos , 2012, 21:50:50

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Süngerimsi, yumuşacık bir kek.






Malzemeler;
6 adet yumurta
6 kahve fincanı toz şeker
6 kahve fincanı Un
Bu kadarcık :)


Not: Bu kekte, yumurta ve şeker ne kadar çok çırpılırsa o kadar çok kabarıyor.
Yumurtanın oda sıcaklında kalmış olmasıda önemlidir.
2 kişi olduğumuz için  ben 1/2 si kadar malzemeli yaptım  bu keki.


Yapılışı;

Şeker ve yumurtayı  köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpıyoruz.
Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip, bir kere karıştırıp,170 derecelik fırında 20 dk pişiriyoruz.


Afiyetler Olsun...


ALINTIDIR..

laracroftt

hmmmm bayılırım ama mozaık o kek yazmamısın kakaoyu :D

hüzünden_gelme

aldıgım yerdekı kişi yazmamıs öle kopyaladım valla  :ehi: sen koy yazmasımı lazım bacım :k06:

CarmenAccum

Çaylar demlensin Evi mis gibi kokutacak enfes bir tarifimiz var. Cevizli Kek tarifimizi mutlaka deneyin.

Cevizli Kek Tarifi
Malzemeler:

4 adet yumurta oda sıcaklığında
1,5 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı eritilmiş, ılınmış
1 su bardağı süt oda sıcaklığında
3,5 su bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
İsteğe göre 1 çay bardağı tuzsuz badem irice doğranmış
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:

Bu tarifi büyük bir Baton kek kalıbında veya 4 yumurtalık 23cm çapında herhangi bir kek kalıbında hazırlayabilirsiniz.
Kalıbınızı tereyağı ile güzelce yağladıktan sonra unlayıp, fazla unu ters çevirerek silkeleyin.
Yumurtaları ve şekeri kabarıp rengi iyice açılana kadar mikser ile 4 dakika çırpın.
Sütü ve tereyağını ekleyip iyice karışana kadar 1 dakika çırpın.
Kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekleyin ve spatula ile iyice karışana kadar alttan üste doğru hızlıca karıştırın.
Cevizleri hafifçe unladıktan sonra karışıma ekleyin ve kek kalıbına dökün.
Üzerine ceviz içi koyabilirsiniz.
Önceden 170 derece ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirin.
Not: İlk 25 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın.
Sürenin sonunda kürdan ile kekinizi kontrol edin. Kürdana kek hamuru yapışmıyorsa kekiniz pişmiştir.
Fırından aldığınız keki oda sıcaklığına gelene kadar soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyin.
Afiyet Olsun.