Tang ile Hafif Tatlı

Başlatan hüzünden_gelme, 05 Ağustos , 2012, 21:18:40

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Tang ile Hafif Tatlı

Muhallebi için:
*3 su bardağı soğuk süt
*3 yemek kaşığı mısır nişastası(Tepeleme değil)
*6 yemek kaşığı şeker
*1 pk.vanilya
Ara kat için:
*1 pk.kakaolu pötibör(Tamamı kullanılmayacak)
Tangli muhallebi için:
*3 su bardağı su
*3 yemek kaşığı mısır nişastası(Tepeleme değil)
*7 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı portakallı Tang


YAPILIŞI:

-Alt kat için,süt,nişasta ve şeker karıştırılır.Ocakta karıştırarak pişirilir.Çok koyu olmayan bir muhallebi elde edilir.Vanilyası eklenir,karıştırılır.

-Islatılmış kare bir borcama muhallebi dökülür.

-Muhallebi henüz sıcakken bisküviler yanyana teksıraolarak dizilir.

-Üst kat için,su,nişasta ve şeker karıştırılır.Topak olmayacak şekilde karıştıra karıştıra pişirilir.
-Sıcakken,bisküvilerin üzerine dökülür
-Oda sıcaklığına gelene kadar tutulup,buzdolabında mümkünse bir gece bekletilir.
Afiyet olsun.

Not : gece bekletecekseniz eğer üzerini mutlaka jelatinli ile kapatın üzeri kurumasın.

ALINTDIR..

Balböceği

Bu çok güzel oluyor, özellikle vişneli falan  :hungry: