28 Mart , 2024, 13:38:01

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Kızlık Zarı Sadece Cinsel İlişkiyle Bozulmaz

Başlatan hüzünden_gelme, 05 Ağustos , 2012, 15:17:45

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

Bakirelik kavramı neredeyse tüm tarih boyunca var olmuştur. "Klasik anlamıyla bakirelik hiç vajinal ilişki yaşamamış kişi olarak tarif edilebilir" diyen Jinekolog Operatör Dr. Turgay Karakayakızlık zarının yapısını ve hangi durumlarda bozulabileceğini anlattı.

Bu çok kaba bir tariftir. Bir kere her kızın zar yapısı aynı değildir. Çok çeşitli yapıda olabilir. Hem kalınlığı hem de şekli farklı farklı olabilir. Bazı zarlar ilişkide kanamayacak kadar yetersiz kalınlıkta olabilir. Bazı kızlarda hemen hemen hiç gelişmemiş olabilir. Bazılarında esnek olup ilişkiyle değil doğumla yırtılabilecek yapıda olabilir. Bazen de zar çok kalındır. Bu durumda ilişkide yırtılmaz yani ilişki gerçekleştirilemez. Aşırı zorlamalarda aşırı kanamalar meydana gelir. İlk geceyi hastanede geçirme riski olabilir. Kanama aşırı olur ve durdurabilmek için dikiş atmak gerekebilir.
Ortalama her 10 kızdan 7-8 tanesinde ilk ilişkide kanama oluşur. Diğerlerinde ise zar esnek ya da ilişkiye müsait olduğu için kanama meydana gelmez. Bu bizim gibi toplumlarda çok önemli bir sorundur. Haksız ithamlar veya aile sürtüşmeleri yaşanabilir ve çok ciddi olumsuzluklara yol açabilir.


Kızlık zarı hangi durumlarda yırtılır?

Zar yırtılması sadece cinsel ilişkiyle olabilecek bir şey de değildir. Örneğin; düşme bisiklete binme at binme abartılı mastürbasyon (vajene parmak sokma herhangi bir cisim sokma aşırı baskı uygulama vs) adetliyken tampon kullanma gibi hallerde zar büyük ihtimalle yırtılır.
Zarın yırtılması an meselesidir. Bir anlık kontrolsüz hareket zarı yırtar. Zarın normalde yapısı kağıt gibidir. Esnek olanları hariç herhangi bir gerilmede yırtılır. Bu ilişki veya başka bir durum olabilir.
Yırtılan zar yapısal olarak beslenmesi bozuk olduğu için tekrar birleşmez ve yırtık olarak kalır. Zarın onarılması tam olarak mümkün değildir. Ancak geçici veya kalıcı onarım yapılabilir.


Anal ve oral ilişki sırasında kızlık zarı bozulur mu?

Son olarak sık sorulan sorulardan biri de anal ve oral ilişkinin kızlık zarını bozup bozmadığıdır. Anal ilişki vajene giriş olmadığı için zarı bozmaz. Ancak hareketler kontrollü olmalıdır. Burada daha çok dikkat etmesi gereken erkektir. Oral ilişkinin ise zar ile herhangi bir alakası yoktur. Ancak el ile mastürbasyon da bu esnada yapılıyorsa aşırı basınç uygulamaktan kaçınmak gerekir.




Evlenmeden önce mutlaka evleneceğiniz kişiyle birlikte bu tür yazıyı okumalı ve okutmalısınız.

Balböceği


ღ♥ღคşкเ๓ςเ๓ღ♥ღ


:amin:"Lα iℓαнє iℓℓα єηтє ѕüвнαηєкє iηηi кüηтü мiηєz zαℓiмiуη"  
мαşαℓℓαн A.E.OLUN.               [/url