gün gün hamileliğimiz <3

Başlatan pinarors, 27 Temmuz , 2012, 13:34:33

« önceki - sonraki »

Aşkk

220. Gün
31. Hafta 3. Gün
Bebeğinizin gözünün renkli kısmı(iris), ışığın yoğunluğuna göre tepki vermeye başladı. Loş ışıkta açılıyor veya parlak ışıkta kapanıyor. Bu hareketler otomatik olarak yapılır ve pupiller refleks denir. Eğer yaşadığınız kasılmalar ile ilgili endişeler yaşıyorsanız doktorunuza başvurunuz. Eğer bebeğiniz erkek ise testisleri testis torbasına inmiş olabilir.

senin testisini ben  :k06:  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

@Melek Yüzlüm@

ceylanım kendim pasta yaptım ismini yazdım öle bişiler yaptık ama artık hevesimde kaçtı  yani zaten cuma günü gidiyorum iki ay yokum sizde yakında dogum yapıcaksınız haberinizi alamıcam  :sad1: :sad1: :sad1:



nelss

144. Gün
20. Hafta 4. Gün
Bir hafta içinde lanugo (geçici tüyler) bebeğinizin vücudunu komple kaplamış olacak. Lanugo aslında bebeğinizin baş, boyun ve yüz çevresinde, vücudunun diğer bölgelerine göre oldukca yoğundur. Hamilelik hormonları, dolaşım sisteminizi ve metobolizmanızı hızlandırdığı için saçlarınız ve tırnaklarınızın daha hızlı uzadığını fark edeceksiniz. Bebeğinizin meme uçları meme bezlerinde görülmeye başladı.



Aşkk

heee iyi fatoşum yine de boş geçirmemişsiniz  :opucuk:
evet canım inşallah geldiğin de doğurmuş olucam  :amin: :amin:
fatoşum haber alamasan da duanı bizden eksik etme  :flowers: :flowers: :flowers:

Aşkk

222. Gün
31. Hafta 5. Gün
Bebeğinizin saçı artık uzuyor. Sizin ve bebeğinizin babasının aile genetik eğilimlerine bağlı olarak, bebeğiniz doğduğu sırada ya tam saçlı olarak yada seyrek saçlı olarak doğacak. Her iki durumda normaldir. Doğum konusunda endişeli ve huzursuzluk yaşıyor olabilirsiniz.

:suclu: :suclu:  :suclu:

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

@Melek Yüzlüm@

Alıntı yapılan: Aşkk - 26 Haziran , 2013, 18:24:29
heee iyi fatoşum yine de boş geçirmemişsiniz  :opucuk:
evet canım inşallah geldiğin de doğurmuş olucam  :amin: :amin:
fatoşum haber alamasan da duanı bizden eksik etme  :flowers: :flowers: :flowers:

tmm canım sağlıcakla kavuşun inş geldiğimde büyümüş olsunlar :k06: :amin: :amin: :amin:



Aşkk

inşallah fatoşum  :amin:
geldiğin de nasıl büyüsün daha küçücük olacak  :k06: :k06:
kısmetse doğum ağustos sen de eylül de gelcen dimi  :icon_scratch:
çok yorma oralarda kendini  :caca:  :opucuk:

Aşkk

223. Gün
31. Hafta 6. Gün
Bugün bebeğinizin ayak tırnakları tamamen şekillenmiş olacak. Göğüslerinizde, kolostrum denen ilk süt sızıntısını fark edebilirsiniz. Kolostrum gerçek süt üretimi öncesi sarımsı bir sıvıdır. Eğer emzirmeye karar verdiyseniz kolostrum bebeğinizin ilk doğal gıdası olacaktır. Bugünlede doktorunuzla doğum sonrası doğum kontrol yöntemleri hakkında konuşabilirsiniz.


Aşkk

229. Gün
32. Hafta 5. Gün
Bebeğinizin boyu 4 gün öncesine göre yaklaşık 2,5 cm daha uzun. Bacaklarınızda daha fazla yorgunluk hissedebilir ve varis gözlemleyebilirsiniz. Vücut ve kan hacminiz arttıkça, bacaklarınızda ve bacak damarlarınızda daha fazla baskı olur. Baş ağrıları, bulanık görme ve aşırı şişlik preeklampsi (gebeliğin ikinci yarısında gelişebilen hipertansiyon ve proteinüri ile kendisini gösteren rahatsızlık) belirtileridir.


nelss

22. Hafta 2. Gün
Bebeğiniz önümüzdeki 4 hafta içinde önemli ağırlık kazanacaktır. Önümüzdeki hafta ve aylarda, bazı anne babalar bebeğini işitsel uyarı göndermek için (annenin karnına kulaklık dayamak, rahme doğru megafon ile konuşmak gibi) yoğun bir çaba içine gireceklerdir. Bu bebeğinize zarar vermez ama bir faydasıda olmaz. Sadece siz ara ara bebeğinizle konuşabilirsiniz. Bebeğiniz antikorları üretmeye başladı. Bebeğinizin başından poposuna kadar olan mesafe yaklaşık olarak 20 cm civarında. Ağırlığı yarım kiloya yaklaştı. 
  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:  :love7: :love9:



ยรlคภ๓คz göภlüm

74. Gün
10. Hafta 4. Gün
Önümüzdeki 4 gün içinde bebeğinizin derisi kalınlaşmaya ve daha az şeffaf olmaya başlayacaktır. Su, vitamin, elektrolitler(sodyum, potasyum ve klorür gibi mineraller) ve diğer mineraller bebeğinizin kan oluşumu ve büyümesi için gerekli ve çok önemlidirler. Ayrıca bunlar vücudun çeşitli olayları sürdürebilmesi için de gerekli ve önemlidir. Bugün bebeğinizin yüzü iyice şekillendi.   


yolun ne kadar da başındayız...   daha 27 hafta  var inşallah hepimiz bebişlerimizi kucağımıza alırız


Aşkk

234. Gün
33. Hafta 3. Gün
Sizin bebeğinize sağladığınız bağışıklık korumasının yanında, bebeğiniz de hafif enfeksiyonlara karşı kendi bağışıklık sistemini geliştirmeye başladı. Hamileliğiniz boyunca, bebeğinize solunum ve sindirim sistemiyle ilgili enfeksiyonlara karşı bağışıklık sağladığınız gibi kızamık vb genel viral enfeksiyonlara karşıda antikor koruması sağlamış olursunuz. Eğer bu antikorlar sisteminizde varsa, antikorlar plesanta yardımıyla sizin kan dolaşımınızdan bebeğin kan dolaşımına geçer.

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

xxcansuxx

219. Gün
31. Hafta 2. Gün
Bebeğiniz rahim içinde hava tenefüs edemediği için, koku duyusu doğumdan sonra aktif hale gelecektir. Bebeğinizin gelişi yaklaştıkça, vücudunuz sıkça doğum kasılmaları ve hareketleri yapıyor ve bunlar giderek artıyor. Bu doğum öncesi kasılmalara Braxton-Hicks kasılmaları denir. Bebeğiniz demir, fosfor ve kalsiyum depolamaya başladı.   



nelss

 :nazar: :nazar:
23. Hafta 2. Gün
Bu ay boyunca bebeğinizin cilt görünümünde değişiklikler olacaktır. Şu anda bebeğinizin cildi kırışmış durumda. Bebeğinizde daha fazla yağ biriktikce ve daha fazla kas geliştikce bebeğiniz daha yumuşak hatlı gözükmeye başlayacaktır. Hamilelikte bulanık görme ve kanama tehlike işaretidir. Bu durumlarda hemen doktorunuza başvurmalısınız.   
  :love9: :love9:



Aşkk

245. Gün
35. Hafta 0. Gün
Bebeğinizin kolları ve bacakları, derisinin altında biriken ve toplanan yağ sebebiyle daha dolgun ve yuvarlak hatlı görünüyor. Yağ birikimi orta hamilelikte ki oranı olan yaklaşık %2 den şimdi %12-%15 oranlarına çıktı. Bir iki hafta içinde, deri altı yağları toplam vücut ağırlığının yaklaşık %8 i kadar olacak. Doğum sırasında ağrı kesici seçenekleri hakkında doktorunuza danışın.