gün gün hamileliğimiz <3

Başlatan pinarors, 27 Temmuz , 2012, 13:34:33

« önceki - sonraki »

Aşkk

85. Gün
12. Hafta 1. Gün
Önümüzdeki 2 hafta içinde bazen bebeğinizin böbrekleri tarafından oluşturulan idrar amniyotik sıvı içine atılmaya devam edecek. Bebeğinizin her bir böbreği 800.000 hassas nefron ve atık tarama hücresi içerir. Anneler, artık hareketlerinizi kısıtlamayacak ve kan dolaşımını engellemeyecek rahat kıyafetler giymeğe başlamalısınız.

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

xxcansuxx

9. Hafta 0. Gün
Üç gün içinde bebeğinizin kolları biraz uzayacak ve dirseklerinden bükülmeye başlayacak. Bebeğinizin baş ve diğer parmakları artık ortaya çıktı. Henüz kısalar ve aralarındaki perde hala kıvrımlı bir halde duruyor. Bu noktada bebeğinizin kolları 1 bu bir yazısı büyüklüğünde. Bebeğinizin kalp atışlarını duymak isteseniz bugünden sonra doppler ile bebeğinizin kalp atışlarını duyabilirsiniz.



senin o minik kollarını yerim ben annecimmmm maşaallah sana  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
büyüsünde annesinin kollarını doldursun  :amin: :amin: :amin:


Aşkk

87. Gün
12. Hafta 3. Gün
Bebeğiniz artık hormonlar üretiyor. Bunlardan bir tanesi insülin. Plesanta da bebek kadar hızlı olmasada büyümeye devam ediyor. Bu noktada plasentanın ağırlığı yaklaşık 28 gr. Bu ağırlık doğumda yaklaşık 448-896 gr. olacaktır. Eğer bazı besinlere karşı tiksinti hissediyorsanız, vitamin ve minerallerden mahrum kalmadığınıza emin olun.

yawrum benim büyümüşte hormon üretiyo  :k06:  :love9: :love9: :love9: :love9:

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar:


ORNA

117. Gün
16. Hafta 5. Gün
Önümüzdeki 2 hafta içinde bebeğinizin gelişimi aminosentez veya AFP (alfa feto protein) tarama testi ile değerlendirilebilir. Bu iki test ayrıca doğum kusurlarını incelemek için de kullanılır. Eğer AFP düzeyi yüksek çıkarsa, akabinde amniyosentez tavsiye edilir. AFP annenin kanına yapılan bir testdir. Amniyosentezde ise, karın ve rahim duvarından bir iğne sokularak amniyotik sıvıdan örnek alınır ve bu amniyotik sıvı örneği test edilir. Anneler hamilelik boyunca sırt ağrıları çekebilirler. Hamilelik için tasarlanmış kemerlerden kullanabilirsiniz.   

Aşkk

89. Gün
12. Hafta 5. Gün
Bugün itibariyle bebeğinizin 20 adet bebek dişi ve diş oyukları, diş etinde oluşmuş durumda. Önümüzdeki 3 gün içinde bebeğinizin bağırsakları kıvrımlı bir form alacak ve villuslar(bağırsakların iç yüzeyini oluşturan ve besinlerin emilmesini sağlayan kılımsı çıkıntı yapılar) ile kaplı hale gelecektir. Hamilelik boyunca kendinizi daha unutkan görebilirsiniz. Diğer kültürlerde doğum : Yeni Gine'deki Arapesh halkı arasında taze hindistan cevizleri emziren kadınlar için ayrılır.

_Miray_

 :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
28. Hafta 0. Gün
Geçtiğimiz iki hafta içinde bebeğiniz yaklaşık 170 gr. ağırlaştı ve yaklaşık 19 mm. uzadı. Rahminiz mesanenize baskı yapma ve kapasitesini azaltmaya devam ediyor. Hamilelik boyunca böbreklerinizden mesaneye giden tüpler kolayca genişler, bükülür ve sıkışır. Artık doktorunuz veya sağlık kuruluşunuz sizi iki haftada bir kontrol için çağırıyor olmalı.
:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:
:love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7:

Aşkk

90. Gün
12. Hafta 6. Gün
Bugün itibariyle bebeğinizin ses telleri boğazında veya gırtlağında oluşmuş olacak. Bebeğinizin yüzü artık daha çok insana benzemeye başladı. Gözleri birbirine yaklaştı, kulakları kafasının iki yanındaki yerlerine doğru kaydı ve çenesi artık kendi göğsüne dayanıyor. Bebeğinizin genital bölgeleri artık iyice belirginleşti ve gelişti. Ultrason ile kız mı erkek mi olduğu artık net olarak görülebilir. (tabi bebeğiniz izin verirse) Yüzkoyun göbeğinizin üstüne uyumanız çok zorluk verir. Yana dönerek uyumayı deneyin.

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

yüzünü gözünü yediğim   :love9: :love9: :love9: :love9:

_Miray_

 :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:


28. Hafta 1. Gün
Bebeğinizin gözleri ışık ve karanlığın çeşitli düzeylerine duyarlı ama hanüz nesneleri ayırt edemiyor. Işık dalgaları bebeğinizin beynine görsel bilgiler taşımaya başladıdıktan sonra, bebeğinizin gözleri doğumdan sonra görebilmesi için hazırlanıyor. Bebeğinizn boyu yaklaşık 25-27 cm ve ağırlığı yaklaşık 1100-1250 gr. civarında. Diğer kültürlerde doğum : Yucatan Yarımadasında doğum sırasında sadece ebe, koca ve hamile kadının annesi hazır bulunur.   

:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:
:love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7:

ORNA

119. Gün
17. Hafta 0. Gün
Bu hafta içinde bebeğiniz hızlı ve tüm vücut olarak büyüdü. Mecvut yapı ve uzuvları genişledi ve daha gelişmiş hale geldi. Bebeğinizde yeni bir yapı oluşmadı. Bebeğinizdeki büyüme atağı, aynı şekilde sizde de gözleniyor. Meyve, sebze, tahıl, kepek gibi içinde yüksek miktarda lif içerin gıdalar tüketmek, kabızlık sorununuza yardımcı olacaktır.

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: MAŞŞALLAH KIZIMA   :love9: :love9: :love9:

ORNA

120. Gün
17. Hafta 1. Gün
Artık bebeğinizin akciğerinin oksijen – korbondioksit değişimi haricinde olan bütün önemli unsurları gelişmiş durumda. Bundan dolayı bebeğinizin hava soluması şimdilik mümkün değil. Önümüzdeki üç gün içinde bebeğinizin ayak izi ve parmak izi şekillenmiş olacak. Bebeğinizin boyu yaklaşık 13-14 cm. ve ağırlığı yaklaşık 150-200 gr civarında.   

fıstık

33. Hafta 0. Gün
Hamileliğinizin bu haftası biterken bebeğinizin başının çevresi yaklaşık 9,5mm arttı. Bunun sebebi bebeğinizin beynindeki hızlı büyümedir. Eğer ödem ve şişlik probleminiz varsa 3. trimesterdan itibaren yüzüğünüzü çıkarabilirsiniz.
   :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:



Aşkk

93. Gün
13. Hafta 2. Gün
Bebeğiniz karın bölgesinde soluk alıp verme hareketleri yapıyor. Bu hareketler bebeğinizin akciğerine amniyotik sıvıyı gönderip alır. Bu sıvının varlığının, akciğerlerdeki hava keselerinin düzgün oluşumuna etkisi önemlidir. Bugünlerde muhtemelen meme başı çevresinin (areola) koyulaşması ve areola çapının artması gözlemlenecektir. Bebeğinizin diş yuvaları gelişmeye ve şekillenmeye devam ediyor.


:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

ORNA

124. Gün
17. Hafta 5. Gün
Önümzüdeki iki gün içinde kulaklar nihayi konumuna gelecektir. Bu haftadan itibaren kalbiniz hamileliğinizi desteklemek için %40-50 daha fazla çalışacaktır. Genellikle bu fazla iş yükü sorun teşkil etmez. Sağlıklı bir kalp artan bu ihtiyaç ile baş edebilir. Annelerde karnın iki yanında olan ligament ağrıları olabilir. 

_Miray_

 :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

28. Hafta 5. Gün
Bebeğinizin vücudu sizi görmek, sizi duymak, size özgü kokuyu tanımak ve sütünüzü tatmak için hazırlanıyor. Bebeğinizin doğumu artık çok uzak değil. Bebeğinizin derisinin, cildinin her santimetre karesinde yaklaşık 110 ter bezi, 15 yağ bezi ve 3300 ısıya duyarlı hücre bulunur. Annelerde bugünlerde tekrar sık idrara çıkma olabilir.

:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:

:binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby:

_Miray_

 :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

28. Hafta 6. Gün
Bugünlerde bebeğinizin cildinin altında biriken yağ miktarı arttığı için bebeğinizin cildi daha pürüzsüz ve daha yumuşak. Ayrıca bu yağ birikimi bebeğinizin cildini daha beyaz (önceden kan damarlarının gözükmesinden dolayı pembe idi) görünmesini sağladı. Bebeğinizde oluşan ve biriken yağ eskiden olduğu gibi ısı düzenlemesi yapan kahverengi yağ değil, beyaz yağ. Şişman bebekler her zaman sağlıklı bebekler anlamına gelmez ama biraz yağ bebeğinizin normal vücut fonksiyonları için gereklidir.   

:binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: