gün gün hamileliğimiz <3

Başlatan pinarors, 27 Temmuz , 2012, 13:34:33

« önceki - sonraki »

_inci_tanem_

263. Gün
37. Hafta 4. Gün
Rahminizdeki alan sıkıntısı nedeniyle bebeğinizin hareketleri oldukça sınırlıdır. Braxton-Hicks, ya da yanlış doğum kasılmalarında, ağrı karnınızın alt kısmında başlar. Gerçek doğum kasılmaları ise belinizde başlayacak ve ağrı karnınızın alt kısmına yayılacaktır. Artan sırt ağrıları ve adet tipi kramplar doğumun erken belirtileri olabilir.   
Annem ALLAH'a emanet ol sağ salim kavuşalım inşallah  :amin: :amin: :amin:

Ateşin yakmadığı İBRAHİM'i Kuyunun boğmadığı YUSUF'u
Bıçağın kesmediği İSMAİL'i
Kruyn RABBİM
GÜL MUHAMMET aşkına
BENİM MELEĞİM VE TÜM MELEKLERİ KORU :amin:

_Miray_

 :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

6. Hafta 1. Gün
Bugün bebeğinizin gelişiminde çok önemli bir gün. Bebeğinizin ciğerleri artık hava tenefüs etme yeteneğine sahip. Bebeğiniz artık nefes alabileceğine göre sizde rahat bir nefes alabilirsiniz. Bebeğiniz yeterli hava kesecikleri ve sürfaktan sayesinde dış dünyada kendi başına rahatça nefes alabilir. Bebeğinizin boyu ortalama 24 cm ve ağırlığı ortalama 850-1000 gr. arasında. Bazı bebekler bugünlerde 1 kg ağırlığa ulaşabilirler.   
184. Gün
26. Hafta 2. Gün
Bebeğiniz erkekse, önümüzdeki üç ay içinde bebeğinizin testisleri testis torbasına inecektir. Bebeğinizin gözleri bugünlerde açılmaya başlayacak. Diğer kültürlerde doğum: Filipinlerde, plasentanın bebeğin kardeşi olduğu düşünülür ve gelenek olarak evin altına gömülür daha sonra plesantanın ruhunun gökyüzüne dönceğine inanırlar.   

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

♣ ђคtเςє ♣

15. Hafta 6. Gün
02 Şubat 2013
Bebeğinizin başı artık dik duruyor ve çenesi göğsünde dinleniyormuş gibi durmayı bıraktı. Bu sıralar yani 2. trimesterda kendinizi daha rahat hissediyor olmalısınız. Şanslıysanız sabah bulantıları geçmişte kalmış ve enerji saviyeniz yükselmiştir. Anneler normal kıyafetlerine sığamadıkları için kendilerini kötü hissedebilirler.

Aşkk

81. Gün
11. Hafta 4. Gün
Bebeğinizin yeni bir refleksi oluştu; Artık bebeğinizin başına dokunulduğunda ağzını açıyor. Buna aranma refleksi denir ve bebeğin besin kaynağını bulmasına yardımcı olur. Bebeğiniz doğduktan sonra emme işlemini bu refleks ile yapacaktır. Kalıcı dişler için diş tomurcukları ve ses telleri haline dönüşecek mebranlar(zarlar) bu hafta oluşmaya başlarlar. Bugün bebeğinizin mesane kesesi de oluşmaya başladı.

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

_Miray_

 :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
26. Hafta 6. Gün
Bebeğiniz büyüdükçe ve gücü artıkça, tekme ve debelenmeleride daha güçlü olacaktır. Bebeğinizin tekmelerini sayarak bebeğinizin hareketlerini izleyebilirsiniz. İki saatlik süre içinde en az on tekme hissedebilirsiniz. Tekmeleri hissedeceğiniz en uygun saat bebeğinizin en aktif olduğu saatler olan akşam yedi ile akşam on saatleri arasıdır. Anne adayları kasık ağrılarınız artmış olabilir.   

:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:

ORNA

110. Gün
15. Hafta 5. Gün
Rahim genişlemesini destekleyen bağlardan dolayı sırt ve karın ağrıları yaşayabilirsiniz. Ağrınızı azaltmak için yataktan veya sandalyeden kalkarken dizlerinizi birbirinden açık ve geniş tutun. Doktorunuz bu sıralarda sizden nöral tüp defekti veya down sendromu taraması için testler isteyebilir.      :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Aşkk

82. Gün
11. Hafta 5. Gün
Önümüzdeki 3 gün içinde bebeğinizin damağının sert ve kemikli kısmı tamamen oluşmuş ve beğinizin pankreası insülin salgılamaya başlamış olacaktır. Zaman zaman baş ağrısı, baş dönmesi ve hafif baygınlık hali hissedebilirsiniz. Eğer hafif sersemlik hali hissederseniz, ayaklarınızı başınızdan daha yüksek bir yere koyarak uzanabilirsiniz. İdrar kaçırma probleminiz varsa kegel egzersizleri idrar kaçırma probleminizi frenlemede yardımcı olabilir.

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

_inci_tanem_

268. Gün
38. Hafta 2. Gün
Önümüzdeki bir kaç gün içinde bebeğinizin akciğerleri, hava keseciklerinin üretimini artıracak. Bebeğinizin tam olarak geliştiği bu günlerde, rahminiz oldukça kaslı ve ağırlığı yaklaşık 1,134 gr. Bebeğinizn derisi artık tamamen pembe ve daha yumuşak hatlı :love9: :love9:
sağ salim kavuşalım inşallah annem :amin: :amin:

Ateşin yakmadığı İBRAHİM'i Kuyunun boğmadığı YUSUF'u
Bıçağın kesmediği İSMAİL'i
Kruyn RABBİM
GÜL MUHAMMET aşkına
BENİM MELEĞİM VE TÜM MELEKLERİ KORU :amin:

_Miray_

 :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

27. Hafta 0. Gün
Bebeğiniz son 7 gün içinde 13 mm büyüdü. Bebeğiniz büyüdükçe nefes darlığınız artacaktır. Büyüyen rahminiz diyaframınız üzerine baskı yaparken, ciğerlerinizi hava ile doldurmanız ve nefes alıp vermeniz zorlaşacaktır.


:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:

Kuzum sen benimle ol yeter ki anneciğin bütün zorluklara katlanır  :binkybaby:

Aşkk

83. Gün
11. Hafta 6. Gün
İki gün içinde bebeğinizin sindirim sitemi duvarlarındaki kaslar besinleri bir bölümden diğer bölüme itmek için gerekli olan hareketleri pratik amaçlı yapmaya başlar. Eğer bebeğiniz erkek ise testesteron üretmeye başlamıştır. Geçmişte doğum : Eski Yunan hekimi Hipokrat gelişmekte olan bir bebeğin cinsiyetini belirlediğine inandığı bir tez geliştirdi. Hipokrata göre, eğer kadının sağ göğsü daha sıkı ve sağ gözü daha parlak ise bebek erkek, sol göğsü daha sıkı ve sol gözü daha parlak ise bebek kız olacaktır :) Diğer bir eski inanışa göre erkek bebekler anne rahminde kız bebeklere göre daha üst kısımda bulunurdu. Bu inanış 20. yüzyıla kadar devam etti.

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

_Miray_

 :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:,

27. Hafta 1. Gün
Bebeğinizin kas elastikiyeti yavaş yavaş gelişmektedir. Ve bu gelişme bebeğinizin kavrama gücüne yansımaktadır. Bebeğiniz geliştikce ve kuvvetlendikce daha aktif hale gelecek ve bu aktiflik veya hareketlilik bazen sizi uykunuzdan uyandıracak kadar şiddetlenecektir. Bebeğinizin boyu ortalama 25 cm. ve bebeğinizin ağırlığı ortalama 1 kg. civarında.   

:amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin:

:love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7:

ORNA

112. Gün
16. Hafta 0. Gün
Sadece iki hafta içinde bebeğinizin boyu yaklaşık 12 cm ve ağırlığı yaklaşık 100-110 gr. oldu. Hamileliğinizi desteklemek için artan kan hacminizden dolayı damarlarınızın daha belirgin ve görülebilir olduğunu fark edebilirsiniz. Normal doğum yaptığınızda kaybedilen kan miktarı, yaklaşık olarak kan bağışında kullanılan bir ünite kan miktarı kadardır.

:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love7: :love7: :love7: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Aşkk

84. Gün
12. Hafta 0. Gün
Sindirim sitemi duvarındaki kaslar artık fonksiyonel olarak çalışıyor. Yiyecekleri sindirmek için yaptıkları kasılma hareketlerini pratik amaçlı yapmaya başladılar. Artık bebeğinizin büyüme hızı kısmen yavaşladı. Geçtiğimiz hafta içinde bebeğinizin ağırlığı ikiye katlandı ve yaklaşık 13 gr. ve bebeğinizin boyu yaklaşık 5-6,1 cm civarında oldu. Tebrikler 1. trimester döneminiz sona erdi.

:muzz: :muzz: :muzz: :muzz:

büyüyosun kuzum  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

_Miray_

 :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

27. Hafta 2. Gün
Bebeğinizin vücüdundaki yağ oranı artmaya devam ediyor ve şu anda vücudunun %2-3′ü yağdan oluşmaktadır.Zaman zaman, rahminizin büyümesi ve bağların gerilmesinden dolayı pelvik (kasık) ağrıları görülür. Dinlenmek bu gibi durumda size yardımcı olacaktır. Bebeğinizin tekmelerini saymaya başladınız mı?   


:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:

:love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7:

ORNA

5. Ay
113. Gün
16. Hafta 1. Gün
Bu hafta boyunca bebeğinizin hızlı büyümesi devam ediyor. Bebeğinizin ağırlığı hamileliğinizdeki 4. ay boyunca yaklaşık 6 kat arttacak ve bebeğinizin ağırlığı yaklaşık 160-170 gr. arasında olacak.