hüzünden_gelme

  • Ziyaretçi


Malzemeler
 
  • 10 adet milföy hamuru
  • 150 gram kıyma
  • 1 küçük küçük soğan
  • tuz,karabiber
  • maydanoz
Üzeri için
 
  • tereyağ
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • nane, pulbiber
Yapılışı
 
  • Milföyler dolaptan çıkartılır
  • Biraz yumuşadıktan sonra küçük karelere bölünür.
  • Kıymanın içine soğan rendelenir tuz ve karabiber eklenip maydonoz kıyılır iyice yoğurulur,
  • milföy hamurlarının içlerine kıymalı harçtan konulur ve bohça gibi kapatılarak yağlı tepsiye dizilir,
  • 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve erittiğimiz  tereyağının içine pulbiber ve nane ilave edilerek sos hazırlanıp mantıların üzerine  gezdirilir.
  • Sıcak servis yapılır .










Alıntı[/font][/size][/color]

Bebegimonline

Milföy mantısı tarifi(resimli anlatım)
« : 17 Temmuz , 2012, 17:35:21 »

mutluluk

  • Ziyaretçi
 :hungry: :hungry: :hungry: