Milföy mantısı tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 17 Temmuz , 2012, 17:35:21

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Malzemeler


  • 10 adet milföy hamuru
  • 150 gram kıyma
  • 1 küçük küçük soğan
  • tuz,karabiber
  • maydanoz

Üzeri için


  • tereyağ
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • nane, pulbiber

Yapılışı


  • Milföyler dolaptan çıkartılır
  • Biraz yumuşadıktan sonra küçük karelere bölünür.
  • Kıymanın içine soğan rendelenir tuz ve karabiber eklenip maydonoz kıyılır iyice yoğurulur,
  • milföy hamurlarının içlerine kıymalı harçtan konulur ve bohça gibi kapatılarak yağlı tepsiye dizilir,
  • 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve erittiğimiz  tereyağının içine pulbiber ve nane ilave edilerek sos hazırlanıp mantıların üzerine  gezdirilir.
  • Sıcak servis yapılır .











Alıntı[/font][/size][/color]