28 Mart , 2024, 13:25:31

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


PKO lular için Glisemik İndeks Diyeti

Başlatan elfo, 11 Temmuz , 2012, 16:59:49

« önceki - sonraki »

elfo

benim çok sevdiğim çok iyi anlaştığım 2 arkadaşım başak burcu  :)
RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.



elfo

08 Eylül , 2012, 15:36:52 #151 Son düzenlenme: 08 Eylül , 2012, 15:40:35 elfo
günlükcüm haftasonları düzenli olmuyormuş hiçbişey. saat 12 de kalkmışım çok başım ağrımış  :BangHead:
iyiki haftaiçi 7 gibi kalkıyorum.
dün akşamki yediklerim:
yarım kase şehriye çorbası
yarım tabak domatesli kepekli makarna
1 tane haşlanmış tavuk but
1 kase cacık
bolca salata
yemekten sonra memleketten annemlerin gönderdiği düdüklüde haşladığım yer fıstığı yedim 1 tabak kadar
en son 1 tane valensiya portakal (ne çok şey yemişim)
akşam soğan kürü koydum ocağa artık ne zaman oldu bilmiyorum ama tüp bitmiş yavan yavan soğan suyu içtim  :igrenc:

sabah kahvaltım
tam buğday ekmeğinden 3 dilim kaşarla hazırlanmış tost ve adaçayı
kahvaltıdan bi saat sonra haşlanmış fıstık
5.30 gibi yürüyüşe çıkacam  :basardim:


RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.



elfo

yürüyüşe gitmeden önce başım çok dönüyordu. acaba ilacın etkisi mi dedim. aslında ilaca başlayalı 9 gün olmuştu ilk defa yaşıyordum ama neyin nesi anlamadım. eşim yürüyüşe gitme kötü görünüyorsun dedi ama illa gidecem dedim çok şükür iyiki gitmişim geldim baş dönmem geçmiş.  :hieyt: çok şükür. bi kere aksatırsam devamında da aksatırım kendimi biliyorum. iyiki pes etmemişim  :muzz:
RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.



Balböceği

Rabbim karşılığını fazla fazla versin canım  :amin:

CAN TANEM

Emeklerinin karşılığını en kısa zamanda alırsın inşallah canım  :amin: :amin:

elfo

08 Eylül , 2012, 22:08:36 #155 Son düzenlenme: 09 Eylül , 2012, 20:37:18 elfo
sağolun canlarım. pko ile ilgili yazılar okuyorum. kimileri zorlu bir süreç olduğunu felan söylüyorlar tabi Rabbim en doğrusunu bilir ama bu benim moralimi bozuyor.  :'( elimden geleni yapmaya çalışacam Allah'ın verdiği güç kuvvetle. bugün 18.38 de akşam ezanı okunuyordu. günler sürekli kısalıyor. yürüyüş yapmak zorlaşacak gün geçtikçe. inşaAllah bu süreç uzamadan Rabbim gönderiverir evladımı  :amin:
RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.



elfo

haftasonu sürekli bişeyler yedim. hepsinin de glisemik endeksi düşükti ve fazla yemedim ama ağzımda ya bi meyve vardı, ya haşlanmış fıstık ya çerez... insan evde olunca düzenli olmuyormuş hiçbişey bunu anladım.

dün akşam dondurma yedim. en son geçen hafta pazar günü yemiştim. taa o zamandan beri ağzıma şeker namına bişey koymadım desem yeridir. o kadarcık kaçamaktan bişey olmaz sanırım. dondurma en hafif tatlı sonuçta.

dün kendime tartı aldım. sabah tuvaletimi yaptım ve baktım ki 64,7 kg gösteriyor  :-ooo :-ooo bundan 5 ay önce doktora gittiğimde tartısında 69 çıkmıştım da sen 65 kiloya in kolaylıkla hamile kalırsın inş. demişti. ama ben kendimi biliyorum göbek ve can simidi bölgemden vermem lazım. zayıflıyorum ama oralardan gitmiyor. biraz zorlayacak beni galiba. haftasonu mekik çekmeye başladım. günde 30 la başladım ama o bile karnımı ağrıtmaya yetti. artık zamanla arttırırım. dün yürüyüşe gidemedim  :'( çok fazla yağmur vardı. saat 10 gibi dindi. eşime hadi gidelim dedim yok ya bu saatte yürüyüşe gidilmez dedi. tamam deseydi koşa koşa gidecektim. neyse buzdolabımdaki çizelgeye göre hiçbişey kaybetmiş olmuyorum o çizelge sayesinde haftada kaç kere yürüdüğümü anlıyorum.
RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.



elfo

kızlar bişey soracam. havaların bu aralar yağışlı olması sebebiyle maalesef yürüyüşe gidemiyorum 2 gündür. hatta bugün sabahtan hava süperdi ne güzel bugün devam edecem dedim ama tam ikindi vakti öyle bir yağmur bastırdı ki çıkamadım. o yüzden bu akşam plates yaptım. 40 dakika kadar. acaba diyorum yürüyüşün yerini tutacak mıdır? doktoruma mail attım cevabı henüz gelmedi bi de size sorayım dedim. bundan 5 ay önce gittiğim doktorum yürüyüşten çok plates önermişti. neden plates dediğimde evet platesle zayıflayamazsın belki ama vücudundaki yağ dokusu kas dokusuna dönüşür ve hormonlar yağ dokusu içinde gerektiği gibi çalışamazken kas dokusu içinde çok iyi çalışır böylece inş. kolaylıkla hamile kalırsın demişti ama şeker hapı veren doktorum yürüyüş demişti  :icon_scratch: sizlerin yorumu nedir?
RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.



melek100lü

bence yürüyüşün yeri ayrı diye düşünüyorum  :icon_thumright:

elfo

bana da öyle geliyor melekcim. hiç ortam olmuyor gitgide şartlar zorlaşıyor, havalar da erken kararmaya başladı  :-\
RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.



elfo

doktorum plates yapabilirsiniz demiş. ben de platesle devam edeyim bari. hem göbek bölgemden veririm inş. daha iyi olur.
RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.



esracım

Canım arkadaşım bu azminin sonucunu çok kısa zamanda alcaksın ben buna eminim.Yediklerine ve sporuna halen dikkat ediyorsun.Motivasyon süper.Bence plates yada yürüyüş farketmez.İmkanlar neyi gerektiriyorsa onu yapamaya devam et.Amaç sağlıkla kilo vermek ve yağlardan kurutlmak.Hedefine yavaş yavaş ulaşıyorsun şimdi sıra bebeğinin gelmesinde.Eminimki o da çok yakında gelecek.2012 nin en şanslı annelerinden olacaksın.

elfo

inşaAllah esram inşaAllah. Rabbim büyük 2012 dolmadan bana da hayırlı sağlıklı şekilde hamile kalmak nasip olur inşaAllah  :amin:
bişeyler yaptıkça kendimi çok iyi hissediyorum ama evde oturup elim kolum bağlı şekilde beklemek beni çok strese sokuyordu. herşey nasip kısmet bugünüme  sayısız şükürler olsun.  :amin:
RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.



elfo

günlüğüm artık yolumuza platesle devam ediyoruz. yürüyüş istediğimiz gibi düzenli olmayacak. ya yağmur yağıyor ya soğuk oluyor bi de gitgide hava erken kararıyor. doktoruma sordum plates yapabilirsiniz dedi. zaten ideal kilomdayım. 65 im. plates bölgesel zayıflamamı sağlayacaktır inş. aslında 63-62 lere kadar düşmek istiyorum ama olacak galiba çok şükür gidiyor.  :amin:  :occasion14:
RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.



ZAHİR

canım bak gliforla ben 4-5 kg vermişimm zaten dairedeki arkdşlarım da diyodu zayıflamışsın diye tabi 1 kutuyu bitrdim ben  100 tane yanii :))  bence semde glifora başlamalısın dozunu arttırr :))
♥♥♥ŞÜKÜRLER OLSUN RABBÎME MELEGÎM KOLLARIMDA♥♥♥