Nişanı kız tarafımı yoksa erkek tarafı mı yapar ?

Başlatan hüzünden_gelme, 03 Temmuz , 2012, 09:06:13

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

Hanımlar nişanı kız tarafımı yoksa erkek tarafımı yapar sizin nasıl oldu anlatırmısınız birde sizin nişanınız nasıl oldu aile arasımı yoksa çalgılımı bana hangısını önerırsınız

CAN TANEM

Özgecim nişan kız tarafında olur ama masraflar yeme içme gibi durumlar erkek tarafına aittir...

Benim nişanım annemlerin sığınağında oldu gayet rahat bi ortamdı güzelcede süsledik ışıklandırdık kendi içimizde oynadık bayanlarla ama eşimde hep yanımdaydı bide gelin damat masası yaptık ya oturduk düğün gibi yada oynadık baya kalabalık ve güzeldi...

ama haftayada kız kardeşimin nişanı var onlar kalabalık istemedi ve evde sadece yakın akrabalar arasında olacak...

muhribe

03 Temmuz , 2012, 09:26:43 #2 Son düzenlenme: 03 Temmuz , 2012, 09:30:55 muhribe
bizde nişan ve masrafları kız tarafına aittir. düğün ise erkeğe. gerçi bizim 2 ayrı yerde düğün oldu. bizim memlekettekini annemler, eşimin memleketindekini onlar karşıladı.

nişanımız düğün salonunda oldu. kalabalık bi davetli grubu vardı. eşimin ailesi bi otobüs misafirle geldiler. çalgılı bir organizasyondu. düğünden bir farkı yoktu anlayacağın. ben de gelinlik modeline yakın bir nişanlık giydim. beyaz ve toz pembe renklerinde. eşim de takım elbise giydi, kravatı benim nişanlığımla aynı renkti.

nişanda takılan takılar kız tarafınındır. ailenin durumu iyi değilse o parayı alır kızın beyaz eşyalarını ya da diğer ihtiyaçlarını karşılar. bizim öyle bir durumumuz yoktu, paraları ben kendi hesabıma yatırdım, altınları da anneme verdim saklasın diye. kendi annem 1 kalın bilezik takmıştı, k.validemler 2 bilezik ve yüzük vs. takı töreninde de bayağı altın takıldı. sonra düğün günü annem onları geri verdi bize. düğün takılarına ekledik.

burcum

bizde nişan kız tarafına aittir benim evde oldu kendi aramızda yüzükleri eşim aldı :ehi:

Demet_dk

BİZDEDE NİŞAN KIZ TARAFINA AİTTİR
NİŞANIMIZ DÜĞÜN SALONUNDA OLDU DÜĞÜN GİBİYİDİ

serserim

BİZDE NİŞANI KIZ DÜĞÜNÜDE ERKEK YAPAR
BENİM NİŞANIM VE KINAM DÜĞÜN SALONUNDA OLDU DÜĞÜN GİBİ HATTA BEN 3 DÜĞÜNÜM OLDU DERİM  HERZAMAN  :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10:

DENİZGÖZLÜM81

bizdede erkek tarafı  yapar bizimkide düğünden farkı yoktu sözümdede kalabalıkdı nişanımda nişan çalgılıydı canım düğün salonunda oldu çokda güzeldi ama ben pişman oldum ne gereği vardı diyorum  sekiz milyar masraf oldu şmdiki aklım ols sözle yetinirdim :laughing7: :laughing7: :laughing7:

muhribe

bence her şeyi usulünce yapmak en güzeli. ilerde içinde kalıp pişman olacağına masrafına bakmayı yapacaksın (tabi durum müsaitse) yoksa insanın içinde uhte kalıyor

elfo

bizim oralarda nişan kız evinde olur ama masrafı erkek tarafı karşılar. biz aileler arası sade bişey olsun istedik. nişana bikaç gün kala babam bütün akrabalarını çağırdı. bütün akraba dediğim halalarım 5 tane halam var, onların çocukları ve de torunları ve de eşleri  :k06: en az 50 kişidir. amcalarım 3 tane amcam var onların çocukları ve torunları onlar da 20 küsür desek. anne tarafından teyzeler dayı, vs bi de diğer tarafın akrabaları derken yani 200 kişi rahat vardı. Allah razı olsun üst komşumuz evini açtı herkes bunu yapmaz. erkekler üst kata alındı bayanlar bizim evdeydi. dualarla yüzüklerimiz takıldı. çalgı felan bütün misafirler gidince oldu kardeşler kuzenler kız kıza oynadık. yani 10- 15 kişiyle nişan töreni yapalım dedik hiçbi yer ayarlamadık sonu böyle oldu annem şimdi diyorki akıllandım ben adamımı tanıyorum en az 100 kişi davet eder Allah ömür verirse diğerlerini dışarda yapacam  :laughing7: daha geride 4 tane var da  :k06:
RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.



esmerim:))

Alıntı yapılan: Pεrι мαѕαlı - 03 Temmuz , 2012, 09:06:13
Hanımlar nişanı kız tarafımı yoksa erkek tarafımı yapar sizin nasıl oldu anlatırmısınız birde sizin nişanınız nasıl oldu aile arasımı yoksa çalgılımı bana hangısını önerırsınız
nısanı kız tarafı yapar.benım nısanımda bır salon tuttuk yemeklı oldu orkestra vardı

βαlκιz

kız tarafı  :) benim nişan ve kına bir oldu  :ehi: önce yüzükleri taktık ardından kına oldu
güzeldi  :occasion14: 
perşembe günüde yegenimin nişanını yaptık giresunda cafede güzel oldu darısı bekarların başına  :k06: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

iklima

nişanı kız tarafı yapar masrafları ister üstlenir ister bölüşürler.
bizim nişan için biyer tutmadık ev ve  bahçeyi kullandık masrafları da bölüştük
bizide nişanda pek takı takılmaz ama oldu tabi yine,eşimin teyzesi indiregandi yaptı öyle konuşmuşlar,bi güzel şoklandık,herkesin rengi belli oldu,
ben mutluydum gerisi teferruat bulutların üstünde uçmaktaydım o gün gözüm kimsecikleri görmedi ondan başka..
ama o teyzesine karşı hiç sıcaklık hissedemedim,hatta ondan sonra daha da soğudum
o da aynı duyguları paylaşıyor olmalı ki birbirimize siz diye hitap ediyoruz  :k06:
canım annem benim neler gördün sen
Bütün Kadınlar Melektir Aslında.

Sadece Kanatları Kırıldığında Süpürgelerine Binerler..

                                                Hepsi Bu..!

°•.ℓανιηуα.•°

normalde bildiğim kız tarafına aittir.

ama biz eşimle her şeyi ortak yaptık. kimseye hak geçmedi.

eşimin ailesinin maddi olanakları biraz yetersiz olduğundan biz her şeyimizi a dan z ye kendimiz yapıcaz dedik.

çok da formalitelere takılmamak lazım aslında.



iklima

siz en güzelini yapmışsınız canım ama insanlar bir heves herşeye senden önce koşuşturunca kırmamak için bişey yapamıyosun,bana göre saçma sapan şeyler bohçaymış oymuş buymuş nişan alışverişiymiş konvoy halinde alışverişe çıkmak ama ailelere kalıyor biraz anlayış..
Bütün Kadınlar Melektir Aslında.

Sadece Kanatları Kırıldığında Süpürgelerine Binerler..

                                                Hepsi Bu..!

laracroftt

nısanı kız tarafı yapar.
Tutulan yer, damadın gıyımı orkestra ıvır zıvır bana aıttı. Benım nısanlıgımı,kuaforumu falan erkek tarafı karsıladı bır tek. Nısanda takılan tum takılarıda bız aldık. onlada yaptıgımız masrafı karsıladık. Yanı sıfıra sıfır elde var sıfır :ehi:  ne o nısan yaptık bız... Mılleti eglendırdıgımızle kaldık  :ehi:  :ehi: