28 Mart , 2024, 12:23:30

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


İzmir'deki en iyi özel okullar

Başlatan Emine, 07 Haziran , 2012, 13:59:10

« önceki - sonraki »

Emine

Uzun zaman olmuş bu konuyu açalı zaman ne çabuk geçmiş kızım 1. sınıfı bitirmek üzere. Bu konuyu okuyanlara bilgi vermesi açısından okul hakkında izlenimlerimi yazayım. Allah'a hep kızımın mutlu olacağı bir okul olsun kızımı en iyi anlayacak öğretmene denk gelsin diye çok dua etmiştim. Rabbim dualarımı kabul etti. Kızım her gün soruyor ne zaman yaz tatili gelecek? Yaz tatili olmasın her gün okul olsun diyor. Ahlaki açıdan tam istediğim gibi bir eğitim veriliyor. Dün kandildi hep birlikte dua ediyorduk ben "Allahım çocuklarımı hep iyilerle karşılaştır kötülerin de cezasını ver" dedim. Kızım anne şöyle dua etsek olmaz mı "tüm kötüler yaptıkları hataların farkına varsınlar ve iyi bir insan olsunlar" o an çok utandım gözlerim oldu ahlaki eğitim dersleri var bu gibi konularda o ders sayesinde bu olgunluğa eriştiğini düşünüyorum. Mental aritmetik dersi normalde dışarıda çok pahalıya mal olan bir ders. Okul o dersi haftada 2 gün veriyor yani normal ders planlarında var. Ayrıca folklör, satranç, bilgisayar, ingilizce gibi dersleri de var. Kızım yaşı dolayısıyla küçükler sınıfında başladı aylara göre gruplandırma yaptılar sınıfın en küçüğü olacak diye çekincem kalktı. Kızım maşallah bütün derslerde çok başarılı sorumluluk bilinci olan bir öğrenci oldu okulun en güzel yanlarından biri kitap okuma alışkanlığı kazandırması günde en az 2-3 kitap okuyor 16 sayfalık. Akademik başarının temelinin okuduğu anlamak olduğunu düşünüyorum. Yamanlar Özyurt Kolejini herkese tavsiye ederim.

erayhan

12 Eylül , 2014, 14:49:26 #16 Son düzenlenme: 30 Mayıs , 2015, 21:07:48 Emine
Özel Ege Lisesi'ni tavsiye ederim.

nilak2

24 Ekim , 2014, 14:40:58 #17 Son düzenlenme: 30 Mayıs , 2015, 21:08:44 Emine
tekden özel kolej bilgisi olan var mı tekden kolejini bilen var mı ?

Emine

Merhaba, ilk 2 yıl Yamanlar Özyurt Koleji'nde okuyan kızımın 3. sınıfta okul değişimine karar verdik. Sebeplerini şöyle açıklayabilirim. Her alanda ödül sistemi var en çok kitap okuyana şu ödülü vereceğiz , İngilizcede en başarılı olana bu ödülü vereceğiz vs. Çocuklara bir sürü vaadde bulunuyorlar. Daha sonra okuyana da okumayana da başarılı olana da olmayana da ödül veriliyor. Kızım İngilizcede sınıfın en başarılı öğrencilerinden olduğu halde diğer alanlarda ödül verildiğinden hiç ödevini yapmayan ilgisiz çocuklara ingilizce başarılı ödülü verildi mesela. Kızım çok üzüldü onlar hiç ödevini yapmadı İngilizcede başarısızlar neden verildi onlara vs. verecek cevap bulamadım. Öğretmenini aradım hiç ödül almayan çocuklar üzülmesinler diye her alanda herkese ödül dağıtımı yapılmış. Benim kızım kendini ders çalışıcam diye parçalarken yan gelip yatan çocuklar da aynı muameleyi gördüler. Sınav kağıtları eve gönderiliyor benim kızım genelde 100 aldı ve karnesine hepsi 100 geldi doğal olarak. Sınavlarda 60-70 alan çocukların da karnesinin hepsinin 5 olduğunu gördüm. Müdür beye bir veli toplantıda sormuştu. Kızım çalışmadığı halde nasıl olsa notlarım karnede yüksek gelecek diye boş veriyor neden notlar bol tutuluyor diye. Müdür bey şöyle dedi bizim öğrencimizle devlet okulundaki öğrenci aynı eğitimi almıyor bizim 80 alanla devlet okulundaki 80 alanın bilgisi eşdeğer değil bu nedenle sınavlarda okulun orta öğretim başarı puanı yüksek gelsin diye notları yüksek tutuyorlarmış. Bu bana çok ters geldi. Herkes hakettiği neyse o notu almalı o zaman gerçekten 100 alanın hakkı yenmiş oluyor. Başka bir mesele spor alanında sadece erkek öğrencilerin üzerine eğilinmesi, kızlar için sadece masa tenisi var o da hiç yok denmesin diye. Günah diye ne jimnastik ve farklı bir alan .. Okuldan farklı alanda çıkan birincilerde de hep erkek öğrenciler kızlar ne kadar başarılı olursa olsun arka plana atılıyor. Beden eğitimi dersi bile boş geçiyor. Başlarında öğretmen yok neredeyse. Kamera gönderdim kızımla beden eğitimi dersinde çek diye öğretmen kavga ettiklerinde ayırmak için 1 kez geldi herkes kendi aleminde. Satranç dersinde piyonları bebek yapıp evcilik oynayanlar varmış öğretmen görmüyor mu bunları .. Zaman gazetesi aboneliğine zorlanma . Okulun devlet işlerine karışması politikaya atılması da etkenler arasında. Kızım günde 100-150 sayfa kitap okumaktan günde 150 - 350 test çözdüğü oldu 2. sınıfta 25 tane kadar diyorlardı ama nasıl bir psikolojiye girdiyse çocuk yarış içinde .. İleride zaten teste boğulacak çocukluğunu yaşaması gereken günlerde böyle bir hengameye girdi. Çok düşündük araştırdık ve Yönder Koleji'nde karar kıldık. Üstün Dökmen önderliğinde çocukların özgüvenini arttırmaya yönelik bir programları var ödev yıpratmayacak kadar ve geneli düşünmeye yönelik. Yeni bişeyler üretme geliştirme kendini ifade edebilme programlı bir sistem. Hergün istediği kadar kitap okuyor kesin köşeli kurallar yok çocuk kendisini ifade etmek istediği şekilde projelerini yapıyor.
Üstün Dökmen son konferansında şunu söyledi. Bizim okulumuzda ortaöğretim başarı puanı yüksek olsun diye puan yükseltme yok çocuk istiyorsa çalışacak kendisi puanını yüksek yapacak neyse o kimsenin kul hakkını yiyemeyiz devlet okulunda okuyan çocuğun günahı ne? Çok içime sindi herşeyden önce dürüst bir birey yetiştirilmesinin hedeflenmesi örnek olmaktan geçer. Okulumuz farklı alanlarda 1. olabilir ama 1. olan öğrencinin okulun reklamı için afiş halinde okul binamıza asla asmayacağız ailesi istiyorsa apartmanına asar :) Hem diğer öğrencileri yeren birşey hem okul reklamı için çocukların kullanılması yanlış dedi. Okulumuz 8. sınıftan mezun bir öğrenciye 2 kere 2 kaç eder dendiğinde başka biri 4 derken bizim öğrencimiz kaçlık sistemde diye soracak dedi. Daha geniş açıdan farklı gözle bakmayı çocuklara öğretiyorlar. Hergün seçtikleri 1 ders var normal işleyiş dışında Ceylin dans, jimnastik, bilim proje, doğal üretim, bilim teknoloji yi seçti örneğin.. Okul dışında da başarılı oldukları spor sanat alanın ek etüd alıyorlar Ceylin haftada 3 gün yüzmeye kalıyor. Okulda sabah kahvaltısı öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı var kantinde sadece çerez meyve satılıyor örneğin havuç 25 kuruş :) Sınıfı 13 kişi. İnşallah kızımız için hayırlı olur şimdilik gelişimini çok pozitif görüyoruz öğretmenleri kızımdan kızım da okulundan çok memnun hep böyle devam eder inşallah  :amin:  :nazar:

Emine

İzmir'deki en iyi özel okulları kolejleri www.okulum.org buradan inceleyerek , yorumları okuyarak fikir sahibi olabilirsiniz.

ilgina

Kızım 1 senedir fen bilimleri kolejinde.cok memnun kaldik.kizim bir önceki okulundan çok daha mutlu.akademik ve sosyal açıdan gayet yeterli.bu hafta kayıt yenileyecegiz.konu baya eskimiş ama 😊

Emine

Merhaba İlgina, www.okulum.org da okulunuzu bulup altına yorumunuzu bırakabilirsiniz ;)

pelinist

Bende oğlumu 5. sınıf itibaren koleje vermeye karar verdim. Çünkü artık devlet okullarının kalitesi bitti. Çok nadir iyi okullar var. TEOG önemli bir sınav. Bunun yanında asosyal olmasını da istemiyorum. Öğretmen arkadaşım kızını Yedigün kolejine yazdırmıştı. Bende görüşmeye gittim. Öğretmenleri ve eğitime bakış açıları beni çok etkiledi. TEOG için son sınıflarda Cumartesi okulu var. Diğer okullarıda inceledikten sonra Yedigün'de karar kıldık. Umarım oğlum bir an önce arkadaşlarına alışır diyorum :)