Kaytaz böreği tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 23 Mayıs , 2012, 21:37:55

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

Antakya'nın meşhur kaytaz böreği tarifi



MALZEMELER:
1 kg un
su
tuz

İÇİ İÇİN:
yarım kg kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi

AÇMAK İÇİN:
sıvı yağ


HAZIRLANIŞI:
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. iç harcı için kıyılmış soğan ,sarımsak,domates ve diğer tüm baharatlar kıymanın içersine konur ve elle yoğrulur. daha sonra hamur küçük küçük bezelere bölünür dinlendirilmiş hamur bezeleri yağlanmış bir tepsinin içinde ellerde yağlanarak bol yağlı bir şekilde el yordamı ile incecik yuvarlak açılır
açılmış hamuru tam olarak yarıdan ikiye değilde yarıya yakını içe doğru katlanır karşı tarafıda üstüne gelecek şekilde katlanır ve ince uzun bir görünüm kazanır. daha sonra aynı işlemi uzun tarafları birbirinin üstüne gelecek şekilde katlanır ve kare bir görünüm elde edilir.bu şekilde açılmış ve tamamlanmış hamurların üstüne hazırladığımız kıyma iç harcını önce köfte şekli vererek üzerlerine konur daha sonra parmak yardımıyla hamurun köşeleri hariç her yerine eşit şekilde yayılır.
en son olarak el ile böreklerin üzerine yağ sürülür ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

afiyet olsun...






























cansu07

mutluyum&mutluyuz

°º•✿gülümse01✿•º°

BEBEĞİM, BİLİYORUM HAYALLERİMDE KALMAYACAKSIN. BEN SENİ HASRETLE BEKLERKEN HAYAL OLMAMALISIN. GEL DE  GÖZYAŞLARIMI SİL. BU HASRETİ BİTİR ANNECİĞİM...