Yeşil mercimekli çıtır kase böreği(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 09 Mayıs , 2012, 23:37:02

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme




ÇITIR  KASE MALZEMELERİ:
2 Yufka
Zeytinyağı veya sıvıyağ.
Isıya dayanıklı kaseler.
HAZIRLANIŞI:
Ben 2 yufkadan yaptım ama siz kişi sayısına göre yufka sayısını azaltır veya çoğaltırsınız.
Önce yufkayı bütün olarak açın,sonra 2 ye katlayarak yarım ay şekline getirin.
Kasenizi  saracak büyüklükte ki bir tabağı yufkanın üzerine kapatarak.Tabağın  çevresini bıçakla daire şeklinde yuvarlayıp.yan yana daireler kesin.
2 kat olarak kestiğiniz yufka dairesini açıp,bir parçasını parmağınızı yağa batırıp yağlayarak 2.parçayı üzerine  yapıştırın.
Diğer kestiğiniz yufkalara da ayni işlemi uygulayın.
Sonra  yufkanın kaseye saracağınız tarafını da parmağınızı yağa batırarak her  tarafını yağlayın.Kasenin dışını da yağlayarak,yufkayı kasenin dışına  sarın.(Yağı bol sürün ki çıkarması kolay olsun)
Kaseleri tepsiye ters çevirerek dizip,180 - 200 derece ısılı fırında kızarıncaya kadar bekletin.
Fırından çıkınca iyice soğuduktan sonra çok dikkatlice kaseden çıkarın.


Çıtır Kaselerin içinde ki Yeşil Mercimek Salatası Tarifi:

MALZEMELER:
1,5 Su bardağı yeşil mercimek
1 Su bardağı pirinç
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
Arzunuza göre birer tutam;
Taze soğan,maydanoz,nane,dereotu.
2 Adet salatalık turşusu
2 Adet közlenmiş kırmızı biber.
2 - 3 Diş sarımsak
Tuz
1 limon suyu
3 Yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:
Önce mercimekleri yıkayıp 3 - 4 parmak üzerine çıkacak kadar suyla haşlayıp,süzgeçe boşaltın.Suyu iyice süzülsün.
Pirinci ayrı bir tencerede 1y.k. yağla pilav gibi pişirin.
Diğer malzemeleri küçük doğrayarak,soğuyan mercimek pirinç salata kasesinin içinde karıştırın.
Damak tadınıza göre tuz ve limon suyunu ilave edin.Zeytinyağını da gezdirip yavaşça son kez karıştırın.Hazırladığınız karışımı yufkadan hazırladığınız kaselerin içine doldurarak servis yapın.







Alıntı

cansu07

mutluyum&mutluyuz