kızlar dun yoğurt mayaladım....bakar mısınız?

Başlatan ღ♥ღคşкเ๓ςเ๓ღ♥ღ, 21 Nisan , 2012, 08:33:40

« önceki - sonraki »

°•.ℓανιηуα.•°

ben de ilk başlarda zorlandım mayalarken ama artık benimki de taş gibi oluyo  :laughing7:

ben cam kavanozlarda mayalıyorum. oğlumunkini de günlük cam saklama kabında mayalıyorum. bir gün durup bir gün mayalıyorum.

etrafını iyice sarmak lazım ve çok ılık olmicak süt. mayayı da çok koyma. o zaman ekşi oluyo. mesela sarpere mayaladığım sütün içine 1 çay kaşığı maya koyuyorum ben.

bi de günlük süt almaya çalış. bizim burda bi kadının ineği var. günlük sıcak sıcak satıyo   :icon_thumright:



laracroftt

bu olay tamamen sutun sıcaklıgını ayarlayamamakla ılgılı. Eger soguk kalırsa sunuyor cok sıcak olursa kesılıyor cokelek gıbı. Bende pınarın uzun omurlu sut ve yogurdundan yapıyorum gayet guzel oluyor. Evet mayayı fazla kacırırsak eksı oluyor. Bırde ben bu sıcak tutma ısını beceremedıgım ıcın gorumcemden aldıgım yogurt makınesını kullanıyorum. Herseyını sen yapıyosun o sadece sıcak tutuyor. Ama tuttu mu tutmadı mı derdı bıttı. Imkanınız varsa edının derım daha cooookkk yogurt yapcaz bu mınıklere  :binkybaby:

aygulse

kızım ıcıne meyvelerıde katıp denememe ragmen koy sutuyle kendım mayaladıgım yogurtları hıc sevmedı sımdı devam sutu ıle mayalamayı denıycem bakalım ole yapanınız varmı?

laracroftt

evet mamaylada yaptım tadı sekerlı oluyor bıraz yer muhtemelen. Ama sulu olucaktır tam tutmuyor mamadan olan yogurt ayrandan hallıce yanı... Ama onun vıtamınını alır yıne tutmadı dıye dusunme. Yalnız gunluk yapmak gerek. Ben yogurt makınasında normal sutle 6 kavanoz mayalayıp hergun bı tane yedırıyorum eksımemısse kı genelde eksımıyor. Sen bıde oyle dene yer ınsallah yogurt bebıslere cok faydalı