28 Mart , 2024, 14:27:01

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


BEBEKLERE NE ZAMAN KİTAP OKUNMAYA BAŞLAMALI?

Başlatan aydinays, 07 Nisan , 2012, 19:25:37

« önceki - sonraki »

aydinays

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var?
Bildiğiniz üzere 5 aylık bir oğlum var. Ona geçenlerde masal anlattım sanırım hoşuna gitti ve ben uyurken kendini bıraktı bir süre sonra uykuya daldı. Bu fikir bir buğran anında onunla uyku öncesi kavgasında ağzımdan çıkan bir varmış bir yokmuş cümlecikleri çıktı ve kendi kendime masal uydurdum.
Sizce oğluma masallar anlatmaya başlamalımıyım???
Ve ne tür kitaplar okumalıyım???
:dontknow: :dontknow: :dontknow:
Allahım sen bütün bebek isteyenlere hamile olanlara hayırlı evlatlar nasip et. Kimseyi evlat acısı ile sınama.





mahsel

   Çocuklara kaç yaşından itibaren kitap okunmalı?
Çocuklara kitap okumak için belli bir zamanı beklemeye gerek yok. Hemen başlayabilirsin. Çocuk henüz doğmamışsa bile ona okunan kitaptan istifade eder.
  Çocuk doğduktan sonra ise yine hemen kitap okumaya başlayabilirsin. Evet ilk aylarda çocuk sizi dinlemez; ancak duyar. Dinleme becerisi konuşmayı öğrenme ile başlar. İlk aylardaki okuma ile çocuğun sese olan duyarlılığını artırmış olursun. İlk kelimeyle birlikte okunan kitaplarla ise çocuk ne anlatılmak istendiğini belki ilk zamanlar anlamaz; ancak dinleme becerisini erken yaşlarda edinmiş olur. 1,5–2 yaşlarında resimli kitaplara basit öyküler uydurarak okuma alışkanlığına ilk ciddi adımı atmış olursun.

  Çocuk bir süre sonra konuşmayı öğrendiği bu dönemde okuduğumuz kitaplar vesilesiyle daha düzgün cümleler kuracak ve sakin ses tonu ile konuşmasını öğrenecektir. Yaş ile birlikte daha kapsamlı öykülere yer verilebilir. Ayrıca kitap okuma saatleri ebeveyn ve çocuğun çok yakın olabildikleri ve özel bir paylaşım yaşadıkları zaman dilimleri olması açısından da çok önemlidir. Şu an çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun, bugünden itibaren çocuğunuzla birlikte kitap okumaya başlayabilirsiniz.
Hayırlı nesiller olsunlar inşallah.(amin)

Rabbim ömür boyu yüzünü güldürsün, hayırlı ,sağlıklı,başarılı bir insan ol inşallah (amin)

Lă_Tăhzen!

Anne karnında baslanmalı cocuga kıtap okumaya ben hamıleyken seslı seslı cok okurdum dogduktan sonra da devam ettırcektım ama yorgunluk uykusuz geceler buna engel oldu :) ve şuanda  bile düzenli okuyamıyorum

Şu 4 5 sayfalık kıtaplar oluyor seri halinde falan renkli renkli onlar oluyor benım tercıhım

Dilara Ebrar

bencede hamileyken başlanmalı aslında.okurken ses tonu çok önemli.çiçek böcek orman kuş vs ....sakin basit şeyler.... :k06: :k06: :k06: :k06: :k06: :k06: :k06: :k06:
Allahım! Bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver...

°•.ℓανιηуα.•°

ayşem ben hamileyken okuyordum...

şimdi de her gün düzenli olarak okuyorum...

hatta müşfik kenterin sesinden hikayeler var elimde, onları dinletiyorum :icon_thumright:

canı sıkıldığında da kafamdan hikayeler uydurup anlatıyorum.

bir varmış bir yokmuş diye başladığımda direkt gülüyo sıpa  :k06:



¨‘°ºO§§ ( Pisicikk ) §§Oº°‘¨

elife çok güzel bir masal kitabı aldım.dürüstlük,cömertlik,güzel ahlak ...gibi değerleri anlatan çok güzel hikayeler var içinde vakit buldukça okuyorum ona ,çok seviyor bir kitaba bakıyor bir bana  :)
Uîzükümâ bikelimâtillâhittâmmeti min külli şeytânin ve hâmmetin ve min külli aynin lâmmetin.

hümeyra_t_e

Alıntı yapılan: ¨'°ºO§§ ( Pisicikk ) §§Oº°'¨ - 13 Nisan , 2012, 13:08:05
elife çok güzel bir masal kitabı aldım.dürüstlük,cömertlik,güzel ahlak ...gibi değerleri anlatan çok güzel hikayeler var içinde vakit buldukça okuyorum ona ,çok seviyor bir kitaba bakıyor bir bana  :)
yazarı kim canım kitapların

¨‘°ºO§§ ( Pisicikk ) §§Oº°‘¨

canım kitabın adı''CAN CAN'' .yazarına baktım ama birsürü kişi yazıyor derleyen,hazırlayan,resimleri hazırlaya.....gibi çeşitli kaynaklardan hikayeler alınarak derlenerek hazırlanmış bir kitap,kapağında ismi onun üstündede Dini hikayelerle ahlak eğitimi yazıyor
Uîzükümâ bikelimâtillâhittâmmeti min külli şeytânin ve hâmmetin ve min külli aynin lâmmetin.

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

bende netten hıkayeler okudum bır kac kere emır tam okurken bagırıyor benı kucagına al dıyor sevmıyor uzanmayı  :k06: egıtıcı seslı masal oyuncagından aldım ordakı sesler cok hosuna gıdıyor bırde muzık çalıyor tabı emır tuslarına basmaktan agzına goturmekten çok hoslanıyor kemırecek ılla  :ehi: 

merveyusra

bende kızıma anne karnından itibaren kitaplar okuyordum klasik müzik ve kuran-ı kerim dinleetiyordum , şimdi onbir aylık ben  masal anlatırken dikkati dağılıyo yerinde durmuyo  bebeğime dini hikayeler  isimli bir kitap aldım o da renkli diye alıp kemirmek istiyo yani benim kızım duruluncaya kadar kitap okuyamayacağım çok haraketli ben okuyorum o başka şeylerle ilgileniyo yada gelip kitabı eline alıp kendi okuyormuş gibi yapıyo ASLINDA BEN ona renkler sayılar ve hayvanlarla ilgili kalın sayfalı kitaplar aldım orada kedileri seviyoruz birlikte belgesel izlerken de aslanları evimize davet ediyoruz  :ehi: :ehi: :ehi:

mandalinaportakal

biz de çok küçükken başladık kitaplara.hatta 1 yaş civarıydı,masal kitaplarına sarılır uyurdu oğlum.şu an 3 yaşında,her gün kreşte kitap okuyor öğretmenleri.evde de biz en az 1 saat okuyoruz.bazen masal,bazen çizgi roman,bazen aktivite kitapları.bazen de boyama kitaplarına bakıp hikaye uyduruyoruz.ben yorulunca oğlum bana okuyor :)

ยรlคภ๓คz göภlüm

ben de oturmaya başlayınca eline kalın sayfalı kitaplar vermiştim, rahatça çeviriyordu. bir yaşında da okumaya başladım. 1,5 yaşında konuşmaya başladı, 2 yaşında uzun cümleler kuruyordu hatta yaşıtları olan arkadaşlarının neden konuşamadığını soruyordu.  ama ne yazık ki şimdi kitap okumayı pek sevmiyor. söylersek okuyor  yine şükür arkadaşlarından daha çok okuyor.