Kek lokumu tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 26 Mart , 2012, 20:02:20

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme








Malzemeler :
Kek İçin :


  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su ( ajda bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un ( kekin kıvanına göre değişiyor)
Sos İçin :


  • 4 su bardağı süt
  • 4 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin:


  • 2-3 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı :  Yumurta ve şekeri iyice çırpın.İçine sıvı yağ,su ,vanilyayı ekleyip  tekrar çırpın.Un ve kabarta tozunu ekleyip karıştırın.Yağlı kağıt  serilmiş olan dikdörtgen borcam döküp 200 c fırında pişirin.Keki soğutun  ve küp küp parçalara kesin.Sos için bir tencerede süt,kakao ve  şekeri 2-3 dk kaynatın.Küp kekleri çatal yardımıyla sıcak olan sosa  batırıp her yerinin sosa bulanmasını sağlayın.Bütün keklere aynı işlemi  uygulayın.Geniş bir tabağa hindistan cevizini dökün.Kekleri sırayla  hindistan cevizine bulayın.Servis tabağına alın.Hemen servis edebilir  veya 1-2 saat dolapta bekletebilirsiniz.


Afiyet Olsun ...

























Alıntı

Lă_Tăhzen!


xxcansuxx

1 çay bardağı su ( ajda bardağı) ajda bardağı ne ki  :icon_scratch: :icon_scratch:


Buna benzer bi tariff denemiştim 1 kere... su bardağı ağzıyla kesip o yuvarlakların arasına muhallebi hazırlayıp kremşantili... üzerini böyle çikolata kaplıyorsun  hindistan cevizli gayet güzel olmuştu yiyenler beğenmişti ama bana zahmetli gelmişti bu daha basit...


cansu07

mutluyum&mutluyuz

ponçik




Balböceği


izemsevi

güzel gözüküyor ama bununla uğraşana kadar birçok pratik şey yapılır bu tür şeyleri boş zamanında yapacaksın yada yapıp kek halinde buzluğa kyup misafir gelince sosunu yapacaksın