Hastane Çantaları Hazır mı?

Başlatan ღ°cerenay.♥., 30 Ocak , 2007, 01:44:25

« önceki - sonraki »

Organik_Seker

evt bende cok korkuyorum o yuzden ıst.neresi ?

Nazar duası
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ

cute_00

sarıyerdeyim  ben...sen neresindensin??



ebru


slm herkese çantanıza koyulcak şeyler
1 2 yada 3 takım pijama gecelik çok önemli unutmayalım ped kolonya bardak çatal kaşık havlu peçete sabun sabahlık çorap terlik saçınıza kurdela tarak fotograf makinesi iç çamaşırı 3yada 4 bebek emzirme sütyeni bebek içindehastane çıkışı     bebek bezi battaniye bikaç bebek için kıyafet çorabı patigi zıbın takımı süt pompası göğüs pedi arkadşlar unuttugum bişey yok heralde herkese hayırlı dogumlar :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

esra_yesiloz

sezeryanla doğum yaptım hastanede 2gece 3gün yattım lazım olan şeyler fazla kıpırdayıp üst değiştiremediğin için en rahat edebilceğin bi takım gecelik sabahlık veya pijama iç çamaşırı tarak toka veya kurdela hasta bezi göğüs pompası bebeğe bez hastane çıkış seti 2adet battaniye port bebe çıkış için süt gelmezse her ihtimale karşı biberon dilerseniz bi kaşık alın çünkü sabah bisküvi çay veriliyo öğlen akşam sadece çorba komposto her hastane aynımı onu bilmiyorum bizde böyleydi kullanılan şeyler bunlar ben boşa doldurmuşum valizi aynen döndü nerdeyse  :ehi:

duru boncuk

bende sezeryanla yaptım ve benimde hepsi geri döndü aynen çünkü hareket edemiyodum  :'(

esra_yesiloz

evet canım aynen geri dönüyo konulanlar 1 takımkonusn ne kncaksa fazlası boşa yer kaplıyo

Derya_Mustafa

Arkadaşlar doğumuma 1 ay kaldı hastane çantamı hazırlıyayım dedim ama iki çantaya sığdıramıyorum napayım sizce.Forumda okudum götürülcekleri ama sığmıyo bi sürü çanta olcak.Siz bide bez bi paketmi götürdünüz?Şimdilik doğumum normal gözüküyo ama hastanede uzun süre kalırsam çok fazla eşya falan gerekicek.Ay ne zor işmiş hem zor hem heyecanlı
DeRyA;)

-Butterfly-

Derya'cim, canim senin dedigin gibi bende ilk basta koca bir valiz hazirlamistim. Okadar gereksizmiski okadar barti seyler. Bensana bizim hastane cantamizi anlatim  :k06:

* 2 adet gecelik ( pijama zor oluyor cunku ve geceliklerin onu acik ve emizrmeye elverisli olursa rahat edersin )
* 2 adet emzirme sutyeni
* 3-4 adet ic camasiri
* Hastane icin terlik
* Ayaklarini sicak tutmasi icin corap
* Sabahlik
* hastane  cikisi icin normal kiyafetlerin
* Makyaj malzemelerin
* Kirmizi kurdela
* tarak vs..
* gogus pedleri ( orkid gibi  seylerede gerek duyacagini sanmiyorumama istersen 1 kactane ekleyebilrisin )
* yedek ev anahtari ( aciliyetle cikarsaniz anahtari unutma olasiligina karsi )  :k06: :k06:

Cocuk icin....

*  sadece hastane cikisi yeterli olacaktir ( ben 6 adet cikis kiyafeti koymustum ve herkeste cok gereksiz oldugunu soyledigi halde. Hastanede kendi kiyafetleri haricinde kiyafet giydirilmiyor.Haricinde aldigin tum kiyafetler gereksiz bir yuk olur sana )
* araba koltugu
* Battaniye
* Sapka ( bebek dogdugu zamnalar ilk olarak kafasindan isi derecsini kontrol ede biliyor, zaten dr.larinda uyaracaktir seni . Ilk aylar en onemli olan sey kafasini sicak tutmaktir)
* bebek eldiveni..

Ekstra ihtiyaclar icinse...

* Fotoraf makinasi ( eger pilliyse yedek pil ve film )
* Kamera ve sarj aleti
* cep telefonu ve rehber  :laughing7:
* Bebek icin karsilama sekerleri ve cikolatalari
* Kapi susu vs. var ise onlar ayrica bir posete yerlestirile bilir..

Bunlarin hepsi en cok ihtiyac duyalacak seyler.. eksik , yada unuttugum seyler varsa zaten arkadaslar ekleme yaparlar ...

Hayirli dogumlar guzelimmm  :opucuk: Ne kadar kaldi tam olarak dogumuna ?




Hatta abartip kremler ,sampuan ,bebe sutleri vs.. de eklemistim faat hastanede bu aradaigin hersey fazlasiyla bulunacagi icin  hic birini ekleme derim . Ilk heyecan insan herseyi koyuyor ama inan cok gereksizmis  :k06:



Derya_Mustafa

Çok teşekkür ederim.Walla ben iki çantaya sığdıramadım.Doğumum kısmetse nisan sonu gibi olucak ben devlet hastanesinde yapıcam doğumu oyüzden bişi eksik olsun istemiyorum.Devlet hastanelerinde gerekiyo herşey sen özelde yaptın galiba doğumu
DeRyA;)

-Butterfly-

Hayatim ben yurt disinda yasiyorum. Sigortadada ildigim kadari ile bebek bezini ve giyisisini onlar giydiriyor. Senin goturdgun kiyfyati giydirmiyorlar,  sebebide  bildigim kadari ile anti steril olmasi. Bunlardan baska bir seye ihtiyac duyacagini sanmiyorum. Belki sigortada dogum yapmis bir arkadas yazarsa buraya , sana daha cok yardim eder  :dontknow: Cunku tam olarak bilgi sahibi degilim ama dedigim gibi yinede bunlar haricinde birseye ihtiyac olacagini sanmam  :icon_thumright: Cok az kalmis dogumunada, Allah kolaylik versin,kolay doum olur insallah  :amin:



mavili

merhaba bebek için kıyafet götürmeyi unutma türkiyede kıyafetleri hastane karşılamıyor ayrıca normal dogum yaparsan zaten 1 gece anca kalırsın sezeryan olsan bile 3 günde çıkarsın canım bende devlet hastanesinde acil hemşiresiyim ara sıra da dogumlara yardım için girdigim oldu sezeryan ameliyatlarına da girmiştim ama artık cesaret edemiyorum 19 haftalık hamileyim ve gördüklerimden biraz korkuyorum Allah yardımcımız olsun sana da kolay bir dogum diliyorum :flowers:



Derya_Mustafa

Walla ben 3 takım falan kıyafet götürücem zaten bi sürü eşya war sığdıramıyorum orta boy walize kyucam böle giderse.Bez falan paketle götüreyim diyorum bide bişi sorucam benim bebeğim ters duruyodu sonra düzeldi ama yine ters döndü galiba sezeryan olursam eğer doğum için erken günmü veriyolar
DeRyA;)

handan

canım ne şekilde ve nerde olursa olsun doğumun 1 paket bez fazla.
ayrıca hamilelik ortalama 40 hafta sürüyor ya, sezryanda 38-39 haftada alıyorlar doğuma.

sevda

Canım sezeryanda gazını çıkarıncaya kadar kalıyorsun 1 gün kalanda var 4 gün kalanda varr normal doğum yaptım ben dr çıkabilirmiyim dedim oda herhengi bir koplikasyon olmasın diye her ihtimale karşın bugün kal dedi yarın çıkarsın dedi bende yattım keyifliydii amaa... :k06:


Hastane çantana gelince bezz olarak 1 paket bezz fazlaa çocuk doğar doğmazz kalara başlamıyor hayatımmm belli bir süre sonra artıyoo ama ben 10 tane koymuştum valizee...kıyafetlerinide abartma canım zaten ben arhandan biliyorum 1 takım bile yetiyor normal doğdumda sadece eve gelirken cicilerini giyidrdim doğduğu zaman giyidirleni çıkardım eve gelincee okadarr... ;)

polen

konunun üzerinden zaman geçmiş ama söylemek istedim.bence 7. ayda tam tekmil hastane çantasını hazır edin.benim hazırdı,bebeğim hiç beklemezken 8. ayda doğdu.gece apar topar gittik. hastaneye,iyi olmuş hazırladığım.bence listede yanında kalacak için de terlik,eşofman falan olması iyi oluyor,yani ben eşim için koymuştum.bir de hasta bezi koymamışım,gece yarısı nöbetçi ecz. arayıp bulmuştu eşim.