Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi

Başlatan hüzünden_gelme, 23 Mart , 2012, 16:50:54

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Malzemeler

250 gr dana kıyma (miktarı isteğe göre arttırılabilir)
Yarım kilo patlıcan
Maydanoz
1 adet orta boy soğan
Tuz, karabiber, kimyon
Bayat ekmek içi
2 adet orta boy domates
3 veya 4 adet tatlı yeşil biber
Domates salçası
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı

Köfte yapımı için kıymayı derin bir kaba alınız. Üzerine 1 adet orta boy soğanı rendeleyiniz, ardından ekmek içini ve maydanozu ilave ediniz ve tuzunu, karabiberini ve kimyonunu da ekleyip iyice kıvamı yerine gelene dek yoğurunuz (yoğurduktan sonra 15 dk kadar bekletin). Hazır olan köfte harcından bir miktar elimize alıp kıymaya ince uzun bir şekil veriniz. Köfteleri hazırladıktan sonra tavaya sıvı yağı da koyup köfteleri hafif kızartınız (fazla kızartmayın). Hafif kızaran köfteleri bir peçetenin üstüne alıp yağı süzülene kadar bekletiniz. Bu arada patlıcanları pijamalı soyup uzunlamasına çok ince olmayacak şekilde kesiniz ve tavada önlü arkalı kızartınız. Kızaran patlıcanları da peçetenin üstüne koyup süzülmeye bırakınız. Yağı süzülen ve hafif soğumuş olan patlıcanları alıp köfteleri üstüne koyup tek tek sarınız. Üzerine açılmaması için kürdan batırınız ve batırdığımız kürdanın üzerine ise dilimlediğiniz domatesleri ve biberleri batırınız. Hazır olan patlıcan sarmalarını borcama dizdikten sonra sulandırdığınız 1 kaşık salçayı üzerinden gezdiriniz. En son işlem ise 180 derece ısıtılmış fırına sürünüz. Benim fırın hızlı pişiriyor, her fırın farklı pişirdiği için zaman yazmıyorum. Herkes bu yemeği büyük etlerle yapar ben köfteyle yapmayı tercih ettim. Köfte sevenlere farklı bir alternatif işte.



alıntıdır..