02 Mayıs , 2024, 12:21:26

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


adetine gün sayanlar geri sayım başlasın

Başlatan tuba_alanya, 06 Mart , 2012, 21:57:53

« önceki - sonraki »

DENİZGÖZLÜM81

hamiş olmayan arkadaşlar size tafsiyem var doktorum önermişdi  bu çok önemliymiş adetbittikte :laughing7:

Mavish


tuuba89

2 gün geçti ama beklemek istiyorum hayal kırıklarından bıktım artık  :y25:

parıltı



Herkese merhaba;

Ben aranızda yeniyim. Birsüredir forum sayfalarını takip ediyorum (Özellikle yumurtlamadan sonra adet günüme yakın) Bebek denemelerimizde  bu 2. ayımız. Bu ay yumurtlamadan önce doktora başvurdum ve genel kontrol yaptırdım. Kan değerleri ve smear testi gibi. Her şey normal. Yalnız sağ yumurtamda dermoid kist olasılığı saptandı fakat adetten sonra kontrole gideceğim. Son adet dönemimde östrojen seviyemi dengelemek ve kanımı temizlemek için sabah ısırganotu çayı ve akşam kızıl yonca yaprağı çayı içtim. Gebelik öncesi ve sonrası adına onlarca yerli ve yabancı kitap okudum. Son olarak yumurtlamadan sonra rahmi ve yumurtalıkları sıcak tutmaya özen göstermemiz gerektiğini öğrendim. (Tıpkı yumurtaları olan diğer canlılarında onları sıcak tutmaya calışması gibi) Adetime 8 gün var ve 2 gündür şişkiliğim  var, dışardan bir fark yokmuş gibi dursada içerdeki o şişik baskıyı hissedebiliyorum. Rüyalarımda sürekli erkek bebek görüyorum ve dün gece rüyamda yerleşme kanaması gördüm. Gerçekte böyle bir kanama olmadı. Biraz takıntı da olabilir benimkisi. Tüm bu anlattıklarım hakkında ne düşünüyorsunuz? Benimle paylaşırsanız sevinirim :)
Mutlu günler herkese.

mandalinaportakal

göğüslerde sıra dışı bir şişkinlik ya da ağrı hissediyor musun?benim en belirgin belirtim oydu.

parıltı

Merhaba mandalinaportakal :) yanıtladığın için teşekkür ederim.  :flowers:

Hayır göğüslerimde bir değişiklik yok gibi sadece biraz hızlı acıkmaya başladım. Fakat yine de öyle olduğundan emin olamıyorum psikolojikte olabilir neticede. Her ay düzenli adet görüyorum 27 gün aralıklarla ve 13-14. gün yumurtluyorum. Bu ayın 2 si ve 3 ü ıslaklığımın maximum seviyede olduğu günlerdi. Normalde çok belirgin belirtiler 4 yada 5. haftadan sonra başladığından vücudumdaki ufacık bir değişime odaklanıyorum dolayısıyla abartmakda istemiyorum  :-\ 

mandalinaportakal

merhaba parıltı  :flowers:
kendimizi hamileliğe odakladığımız için kendimizdeki her değişikliği bebişe yoruyoruz.bazen psikolojik olarak hamile olduğumuza eminken hayallerimiz yıkılınca biz de yıkılıyoruz haliyle.benden tavsiye kendini çok dinleme ve yorumlama.sonuçta sağlıklı bir kadının bir ayda hamile kalma olasılığı sadece yüzde 25.yine de umarım hamilesindir ama şu an denemelerinizin başındasınız.ben ilk bebeğime 1 sene sonra kavuştum.2.ye ise hemen hamile kaldım.aynı kadın,aynı bünye ama farkı görüyorsun  :opucuk:

parıltı

 :) Kesinlikle haklısın, hamileliği etkileyen o kadar çok faktör varki en başında kader.
Metabolizma ve diğer değerler vb saymakla bitmeyen bir matematik var. Zamanlama da dahil :)
Tabiiki hayırlısı olsun. Biraz oluruna bırakmak lazım ama yumurtlamadan sonra içinde olanları merak ediyorsun işte haliyle :) yumurtlamaya kadar çabuk geçen zaman sonrasında duruyor sanki.

Senin de yavrularını Allah bağışlasın bu arada tüm ailene uzun ömürler diliyorum.  :love7:

mandalinaportakal

çok teşekkür ederim :opucuk:umarım sen de beklemeden kavuşursun bebiş/lerine.
bazen çok meşakkatli görünse de hamilelik öncesi serüven heyecanlarla dolu.ve ne kadar doğru demişsin yumurtlamaya kadar akan zaman sonrasında yerinde çakılıp kalıyor adeta :icon_thumright:ben ovülasyon testi kullandım,iki bebekte de faydasını gördüm.öncesinde yumurtlama tarihimi yanlış tahmin ettiğim için doğru zamanları hep ıskalamışız.

parıltı

Her geçen ay bize tecrübe katıyor işte bilinçleniyoruz deneye yanıla. Eşlerimiz bu konuda daha rahat biz kadınlar korku ve kaygılarımızdan nefes aldırmıyoruz kendimize :) neyse az bir zaman kaldı iyi ya da kötü şekilde atıcam soru işaretini kafamdan :) İnşallah iyi yolla olur pozitif şekilde  :binkybaby:

DENİZGÖZLÜM81

kızlar kendi yazımı kendim okuyamadım  ;D doktor adet bittik den sonra çalışmaya başlayın dedi  14. günü beklemeyin dedi 2 hafta yani çalışmamız gerekmiş iki gün arayla demişti bu arada şubat 24 kürtaj oldum 25 martta adet oldum  3 gün sürdü ve daha sonra 30martta birgün yine kanamam oldu sizce hangi tarihe göre  yumurtlama tarihini hesaplamalıyım

Masal2010

bence 25 mart SAT 1. günün, kürtaj sonrası kanama dengesiz oluor benim de bir gun kesilmişti. zaten o adetten sonra da adet görmedim, kızıma hamile kalmıstım ikinci ay.
Evli Mutlu Çocuklu :)

Masal2010

bu arada ben yumoşumu dün yakaladım inşallah... öyle tahmin ediyorum. yeni adet tarihim 22 Nisan ama ben duramam o zamana kadar, 20 nisanda tahlil yaparım sanırım..
Evli Mutlu Çocuklu :)

Nevaa

Alıntı yapılan: serserim - 07 Mart , 2012, 11:37:20
Alıntı yapılan: tuba_alanya - 07 Mart , 2012, 04:14:29
hayırlısı diyelim kızlar Allah olmayan herkeze ikiz ikiz evlatlar nasip etsin işallah bende bu aydan çok umutluydum ama kan testinde çıkmadı kısmet diyorum işallah bu ay olmayanların önümüzdeki ay olur :amin: :amin: :amin:

canım umutlandırmış gibi olmim ama sen çok erken test yapmıştın günün geçtikten sonra bir daha yapsan yapsanda inşallah güzel haberler versen  :amin: :amin:

İkiz olabilir aslında ama şu an tekine de razıyım ben.
"Bunca yitirmekler bir bulmak içindir." Buna inandı mı insan düğümler çözülür bir bir. Anlarsın 'neden' lerin cevabını. Kaybettim dediğinde kazanır, bittim dediğinde başlarsın..Anlarsın aslında bütün kapılar kapanırken tek kapı açık kalır..Ve artık yitirmekten yorulup bulmak için uğraşmaya başlarsın..Şimdi gidilecek tek yol var..Tek kapı..Tek çare..Bütün acılara merhem..

parıltı

Tekrar merhaba; :wave:
Adetime 5 gün kaldı 2 gündür şişkinlik ve mide yanmam var ve zaman zaman acı bir tat oluşuyor ağzımda. Ayrıca aniden acıkıyorum. Aynı belirtilerle hamile olduğunu öğrenen var mı?