28 Mart , 2024, 14:06:46

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Etli bayındır ekmeği tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 14 Şubat , 2012, 17:00:59

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Malzemeler:

Hamuru icin
yarim kilo un
1 kasik toz maya yada bir kare yas maya
1 kasik tuz
1 cay bardagi sivi yag
1 bardak ilik sut

Ici icin
150 gram kiyma
ince kiyilmis sogan
bolca maydanoz
tuz
karabiber
pulbiber

Yapilisi:

Hamuru icin malzemeleri iyice yogur az civik bir hamur olmasi lazim. Hamuru 45 dakika mayalamaya brak.
Hamuru uzun bir serit gibi yap ve 1 cm enliginde kes. Kestigin hamurlari bir kenarini yaga bandirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Aralarında mesafe bırakın çünkü kıyma koyunca fırında bişerken yayılıyor.
Sonra icine kiymayi bastir ve 180 derecelik firina sür.










Alıntı

Mavikelebek

çok güzel gorunuyor becerebılırsem yapayım yarın  :hieyt: