Çocuğunuz bolca yesin, HASTALIK YÜZÜ GÖRMESİN!

Başlatan Lă_Tăhzen!, 06 Şubat , 2012, 14:23:13

« önceki - sonraki »

Lă_Tăhzen!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Duygu Deniz, ailelerin bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekleri tüketmesi gerektiğini söyledi:

   

Beslenme yetersizliği olan çocuklarda gribal enfeksiyon ağır ve şiddetli seyrediyor. Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Duygu Deniz, ailelerin bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekleri tüketmeye önem vermesi gerektiğini ifade ediyor.

Deniz, özellikle boğaz ağrısı şikâyeti bulunan 1 yaşın üstündeki çocuklara bal yedirilerek enfeksiyon riskinin azaltılabileceğine işaret ediyor. Omega3'çe zengin ceviz, balık ve brokolinin bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini söyleyen Deniz, bu yiyeceklerin mutlaka tüketilmesini öneriyor. Uzm. Duygu Deniz, A, C ve E vitaminlerinden zengin taze sebze ve meyveleri tüketmenin de hastalıklardan koruduğunu belirtiyor.

°•.ℓανιηуα.•°

nur ben bu gün okulda kefiri duydum. o çok faydalıymış yaaaa.. arkadaş bana getirecek ben de mayalicam . çok iyimiş gerçekten  :icon_thumright:



Lă_Tăhzen!

Hmm kefir ben severim faydalı oldugunuda duymustum ama şu marketlerde falan satılıyor onlardan mayalandıgını hiç duymamıstım mayalayınca yogurt gibimi tüketiliyor acaba   :icon_scratch: