DOĞUMU EYLÜL/EKİM/KASIM 2007 OLANLAR NERDESİNİZ?

Başlatan zümrüd-ü anka, 26 Ocak , 2007, 17:04:59

« önceki - sonraki »

qwerty

sevgili öykü

kısa bir süre öncesine kadar bende sezeryanın en iyi yöntem olduğunu düşünüyordum ta ki bu sitedeki ve you tube deki sezeryanları seyredene kadar....birde kuzenim ocak ayında sezeryanla doğum yaptı çocuk anne karnında oldukça sağlıklı olmasına rağmen doğum sezeryanla olduğu için cigerindeki suyu boşaltamamış bebek, tıpta buna "yeni doğan taşipnesi" deniyor ve sezeryanla doğuran annelerin bebeklerinin %80 inde görülüyor ve yeğenim 4 gün yoğun bakımda kaldı evet belki çok ciddi bir hastalık değil ama kuzenimin moralini düşünebiliyor musun? herkesin bebeği doğurduktan sonra odasına getirilirken kızcağız 4 gün bebeğinden uzak kaldı Allah kimsenin basına vermesin  Ayrıca sezeryanla doğan biçok bebek daha kolay enfeksiyon kapabiliyor.ben doğum yapmadım ama bu konuyu sezeryanla doğum yapanlara ve normal doğum yapanlara çok sordum normal doğum yapanlar ne cinsel yaşamlarında ne de başka konularda bir farklılık olmadığını söylüyorlar.vajina kesildiği için korktuğunu yazmışsın sezeryanda karnını boydan boya kesiyorlar ve bir ömür boyu soğuk havalarda orası sızlıyor bence vucuda bıçak yemek çok tehlikeli ve gereksiz birşey bence doğa en güzel yöntemi vermiş bize.Olağan dışı durumlar haricinde ben sezeryana karşıyım tabiki senin tercihin ama çok iyi araştırmanı tavsiye ediyorum SEVGİYLE KAL... :flowers:

öykü

Selamm
Aslında korktuğum kesik değil.. vajinada olmasıydı benim. çünkü arkadaşımın dikişleri atmıştı. tekrar dikilemiyormuş tuza oturtmuşlardı onu :(  o yüzden çok tırstım ben..

Bu arada kasıklarımda kaşıntılar vardı. dün akşam çok abardı. kıpkırmızı ve parça parça oldular. dr u aradım
hamilelikte mantar olabiliyomuş acil görmesi gerekiyomuş bşirazdan gideceğim belki cinsiyetine de bakar diyede umuyorum. kaşıntıdan uyuyamıyorummm.

qwerty

öykücüm
umarım ciddi birşey yoktur. evet benimde duyduğum kadarıyla hamilelikte mantar oluyormuş. geçmiş olsun. canım inanki benim duyduğum kadarıyla vajinadan atılan dikiş daha çabuk kaynıyor ama arkadaşının başına gelen bir talihsizlik çok geçmiş olsun onada. ama neden tuza  oturtmak ??? doktor tavsiyesi değildir heralde başka yöntemler vardır diye düşünüyorum. ama dediğim gibi şimdi epidural de var. düşünsene doğumda içindeki tüm pislikler dışarı çıkarken sezeryanda içerde kalıyor ve zamanla ne kadarı atılıyor? ayrıca karın içi yapışıklıkları da oluyormuş bu da bir sorun yani aslında sezeryanın birçok yan etkisi var dikişleri 6 ay sonra patlayanları bile duydum.bence iyice araştırmadan karar verme doğum aslında okadar da da korkulcak bişey değil çünkü yüzyıllardır anneler doğum yapıyor ve doğa onlara yardım ediyor ama olağandışı durumlarda ( bebeğin 3,5 kg dan fazla olması,annenin çatısının dar olması,kordon dolanması....) sezeryan yapılması gerekir. ama doktorların işine geliyor herkesi sezeryana yönlendiriyorlar.ama düşün taşın en doğru yöntemi bul. benim tercihim epidural normal ama ondan da emin olabilmek için çok iyi bir anestezist bulmak lazım yani bu işler aceleye gelmez ;D umarım doktorla randevun iyi geçmiştir kendine iyi bak bebeğin ve sen sevgiyle kalın.. :flowers:

burcu-emir

qwerty bende sana katılıyorum,herşeyin en güzeli doğal olanı bence.benim arkadaşımda geçen sene sezeryanla doğum yaptı,sezaryan dikişlerinin bulunduğu yer resmen halat gibi kalın bir çizgi şeklinde duruyo,nedenini o da bilmiyor...ben de normal doğum istiyorum,inşallah rahat bi şekilde doğumum gerçekleşir,yürüyüş yapıyorum hergün bakalım 40 gün sonra görücez neler olacak  :tongue3:



qwerty

sevgili rain
umarım herşey yolunda gider ve normal doğum yaparsın. sağlıkla bebeğini kucağına alırsın. Allah herkese gönlünce versin herkes için hayırlısı ne ise o olsun. bebeğin ve sen sevgiyle kalın...

öykü

Arkadaşlar cumartesi doktora gittim.. cinsiyeti belli oldu... kızım oluyoooooooooo :k06:

sonunda öğrendim yaaa dah ane isterim çatlıyodum meraktan


jbdun

öykücüm tebrikler ve de gözün aydın canım,allah sıhhatle kızını kucağına almayı nasip etsin inşallah.

burcu-emir

öykücüm allah kızını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.çok mutlu oldum,kızlar annelerine her zaman arkadaştır dimi..ayrıca oğluma arkadaşlar geliyo diye de çok mutlu oluyorum :k06:



SEVİNÇ

Öykücüğüm ,canım çok sevindim.Hadi hayırlısı Allah sağsalim eline almayı nasip eder inşallah.Seninle dünür mü olsak ha. :love9:
Alıntı yapılan: öykü sarıkaya - 02 Nisan , 2007, 11:30:30
Arkadaşlar cumartesi doktora gittim.. cinsiyeti belli oldu... kızım oluyoooooooooo :k06:

sonunda öğrendim yaaa dah ane isterim çatlıyodum meraktan





öykü

valla olur sevinçcim .. beşik kertmesi yapalım :::):):)):

Yağmurlu bir günde öğrendiğim için yağmur olsun dedim ismi :)

SEVİNÇ

Güzel isim,Allah ismiyle yaşamayı nasip eder inşallah.



öykü


pelinim

kızlar bende bugün doktora gittim...kızıma erkek kardeş geliyor:))4 boyutlu ultrasona da girdim çok güzel oluyor..2 hafta sonra yine renkliye giricem bu kez cd'ye çekim yapacakmış doktor..
öykücüm gözün aydın canım çok sevindim...hayırlısıyla gelsin inşallah bebişlerimiz..


esra(azra)

 :hello2: bu gün ne müjdeli bigünmüş böle:)

kızlar ikinizede Allah analı babalı büyütmeyi zamanında hayırlısı ile doğurmayı nasip etsin inşallah.. :love9:


esra(azra)

Alıntı yapılan: pelinim - 02 Nisan , 2007, 17:31:58
kızlar bende bugün doktora gittim...kızıma erkek kardeş geliyor:))4 boyutlu ultrasona da girdim çok güzel oluyor..2 hafta sonra yine renkliye giricem bu kez cd'ye çekim yapacakmış doktor..
öykücüm gözün aydın canım çok sevindim...hayırlısıyla gelsin inşallah bebişlerimiz..

canım renkli ultrasona girdiğide resminide iste ben almıştım çok güsel oluyor bebeğinin resmini çekiyor anne karnında:)