Lohusalıkta yaşadıklarım(Allah düşmanıma yaşatmasın)

Başlatan pırıl, 10 Ocak , 2012, 23:09:11

« önceki - sonraki »

pırıl

merhaba arkadaşlar,
foruma çok uzun zamandır giremiyorum,bebeğim on aylık oldu.şimdi mışıl mışıl uyuyor.bende bir sigara yaktım ve yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim,bir nevi içimi dökmek olacak benimki.emin olunki burda anlatacaklarımı eşim ve doktorumla bile bukadar açık paylaşamadım.
bebeğim doğdu ve kucağımdaydı,herşey çokgüzel anne olmuştumburaya kadar herşey tamam.hastaneden eve geldik emzirme çabaları dikişler ilk 10 gün geçti.resmen oğluma aşığım öyle bir aşkki içimdeki kimsenin kucağına almasına bile tahammül edemiyorum,kıskanıyorum.
derken bir anda eşime ,anneme babama etrafımdaki herkesi kötü ve düşman gibi görmeye başladım.her söylenilen batar olmuştu.bebeğimi bırakıp markete bile gidemiyordum.eşimle sürekli tartışıyorduk.5 dakka bebeğimi alsalar ağlamaklı oluyordum.
3 ay böyle geçti.bir gece annemde kalıyordum,gece uyandım tuhaf bi an oldu,sanki ben ben değilim.kendime gelmekte zorlandım.bişeylerin ters gideceğini hissettim.ertesi gece evimde kalıyorum.gece saat 3 de bir uyandım nasıl ağladığımı size anlatamam.ve o an dünyam karardı,çünkü bebeğimi bir düşman gibü görüyordum.bunu yazması çok zor şuan ağlıyorum ama bebeğime karşı içimde tuhaf bir şekilde zarar vericem hissi oluştu.allahım geçmiyordu.sabah oldu aynı,akşam oldu aynı.oğlumu hem seviyorum tuhaf bir şekildede onu istemiyorum.aklım gidiyo ya ona bir şey yaparsam diye.insanın deliolması lazım bebeğine zarar vermesi için dimi? delirmek üzereydim,bir hafta böyle geçti artık dayanamadım eşimi aradım lütfen beni doktora götür durum bu dedim.o ağlıyo ben ağlıyorum....
ertesi gün hemen doktora gittik.en üüst derecede lohusa depresyonuna girmişim.neden beni bulmuştu.biricik yavruma olan sevgim sanki gerçek değildi.inanın o kadar zorki.önce psikologa gittik hemen beni psikiatriye gönderdi.hemen ilaç kullanmalısın dedi.anında başladım antidepresan kullanmaya.ama nevarki bir bıçak gibi kesilip gitmiyor u illet.
evimi beğenmiyordum,sevgisizdim herşeye karşı,kimseyei istemiyordum.sonra oğlumu hep bir yük olarak görüyordum....oysa ben ona baktıkça ağlıyordum...o benim küçük boncuk oğlum prensimdi...
ve daha bissürü şey..........
şimdi oğluşum 10 aylık oldu bu berbat ötesi düşünceler hafif hafif aklımdan beynimden gidiyor..inanın hiçbirşey deil birdaha bebek yapmak istemiyordum,ya tekrar yaşarsam diye.kimseye nasıl anlatırsın bebeğime zarar vermekten korkuyorum diye.
canlarım allah düşmanıma yaşatmasın.benim için lütfen dua edin.tamamen bitsin gitsin birdaha gelmesin.doktorumun dediğine göre 1 yıl içinde tamamen biticekmiş.ama öyle anlar yaşıyorumki dakikalar geçmiyor.
sizlerle paylaşmak istedim.çoook zor günlerdi.bundan sonra daha sık forumda olacağıom inşallahhh...
allaha emanet olun.iyi geceler hepinize........

Balböceği

Öncelikle 10 ay sonra Hoşgeldin pırıl  :love9:
Mesajının hepsini okudum, çok zor günler gecirmissin sen anlattın ben inanamadım.
Lohusa depresyonu bu olsa gerek :( Rabbim gercekten kimseye yaşatmasın.
Geçmiş olsun canım inşallah tamamen bitecek.  :opucuk: 

pırıl

çok saol canım,
inan çoook zordu.hormonların doğumdan sonra ani düşmesi buna neden olabiliyormuş..7 aydır kimseye söylemeyemden bu illetle yaşamak buda benim imtihanım diyorum.geçicek biliyorum,inanmak istiyorum.

CAN TANEM

Çok zor durumlar yaşamışsın allah yar ve yardımcın olsun  :amin: :amin:


İnşallah biran önce en iyi duruma gelir bebeğini sağlıklı sıhhatli büyütürsün pırıl :nazar:

pırıl

bu hastalıkta piyangodan bana vurdu.aslında hemen hemen her kadın farklı şekilde yaşarmış.beni en ağırı buldu.oğlun büyüdükçe geçicek dedi doktor...dualara ve allaha sığındım. :amin:

AyNi

pırılcığım seni hamile kalmadan öncesinden hatırlıyorum.. maşallah bebeğin 10 aylık olmuş.. aynı anlarda doğum yapmışız demekki.. çok zor zamanlar geçirmişsin, inşallah hemen geçer canım... senin için çok üzüldüm... hemen iyileşir anneliğin tadını çıkarırsın inşallah..  :flowers:

FeHi

Okuduklarım beni çok üzdü :(
Rabbim tez vakitte şifa versin İnşALLAH  :amin: :amin: :amin:

__nil__

çok zor şeyler yaşamışsın canım allah yardımcın olsun inş en kısa zamanda atlatırsın.benimn ablamdada doğumdan kaynaklı bazı pskilojik durumlar oluştu.Doğum anında epidural sezeryanda ameliyathaneden çok olumsuz etkilenmiş.ve sonrasında devamlı nefessiz kalıyor panikatak krizleri geçiriyor öyle dar ortamlara giremiyordu.Hastanelere gidemez oldu.doğumdan hamlelikten vs. bahsetmiyor yanında konuşulmasını istemiyor ve kesinlikle 2.çocuk sahibi olmayı düşünmüyor.ablamda psikiyatriye gitti doktıor onada antidepresan verdi ama ablam emziriyor diye kullanamadı.Şimdi sorunları daha hafifledi ama yinede biçoğu devam ediyor.allah kimsenin başına vermesin olanlarada yardımcı olsun.
Sen çoğunu atlatmışsın canım allah sanada bebeğinede sağlık versin en kısa zamandada inş tamamen yoluna girsin herşey



pırıl

öncelikle resimdeki sarı bıdık benim oğlum..
ben atlattım belki ama ah ah yazdıklarım onda biri deil.bebeğimi severken bir anda alın bunu kucağımdan diye çığlıklarla bağırıyordum.sonra pişman olup deli gibi ağlıyordum.sürekli onla güzel vakit geçirmeye çalıştım.hep tevekkül ettim.sürekli kuran okudum,onu resimler çektirdim,yürüyüşlere çıktım.sewvdim...internette araştırdım,tek yaşayan ben deilşim belki ama bukadar ağırını eminim yaşayan çok azdır.

burcum

canım ALLAH yardımcın olsun böyle bir olayı filme çekmişlerdi seyretmiştim sakın ilaçlarını bırakma ALLAH a sığın en kısa sürede kurtulucaksın inşallah herşeyden önce bu senin hatan değil yaşaman gerekiyormuş ve yaşıyorsun üzülme evet dünya üzerinde oğlunu senden çok sevecek biri olamaz çünkü sen oğlunun annesisin  :flowers:

fıstık

Cnm benim yaşadıklarını eniyi ben anlarım çünki en kötüsünü yaşadım
İnan bana seninkiler benimkinin yanında hiç kalır
Beni 1 hafta hastanede uyutmak zorunda kaldılar hatırlamıyorum zaten o dönemi
Sakın ilaçlarını aksatma kim ne derse desin sen psikiyatristini ve psikoloğunu dinle
Sorunlarını onlara anlatmaktan çekinme
İnan bana bunlar geçecek ve olmamışa döneceksin
Seni sıkan bunaltan insanlardan uzaklaş bol bol dışarı çık gez

Bunları yaşamamız gerekiyordu yaşadık geçip gitti

Ara ara sıkıntıların olacaktırama hepsi bitecek eskisinden de iyiolacaksın  :opucuk:



♥♥♥gülbeşeker♥♥♥

geçmiş olsun canım inşallah yaşadığın sıkıntılar biter gider
kuran okuman  çok güzel,inanan insanlar için kuran bir şifadır diyor rabbimiz
ayetel kürsiyi çok çok oku
elem neşrah suresini oku ki için ferahlasın,
ya fettah tesbihini çek rabbim hayırlı kapılar açsın inşallah
hiç merak etme bu yaşadıkların geride kalacak oğluşunla güzel günler seni bekliyor inşallah

fıstık

birde sana tavsiyem fazla sigara içme

çünki buda tetikleyici ve bunaltıcı olabiliyor zaman zaman

kendimden biliyorum evt belki bi an rahatlatıyor ama içmemeni tavsiye ederim

birde cnm antidepresan aldığın için kahve nescafe cola ve demli çay içme olurmu

bunlar tetikleyicidir çok açık çay iç ve ilaçların etkisini bozacak bitki çayları tüketme  :icon_thumright:

doktoruna sorarsan zaten sana açıklayıcı bilgi verir  ;)



simurg01985

Canım ya çok zor şeyler yaşamışşın ALLAH şifanı versin..Bende hamile olmadan önce panik ataktım piskolojik rahatsızlık çok kötü rabbim kimseye yaşatmasın   :amin: Benimki hamilelikle birlikte gitti şükür şuanda gayet iyiyim   :amin: Ama gerçeten  rahatsız olduğunda dklar saatler geçmiyor  :y25:  :y25:
"Bazen diyorum,otobüslerin camına başımı dayasam.Her durağa dikkatlice baksam seni görebilir miyim diye.Hiç kimseye farkettirmesem seni aradığımı.Sonra seni hiç bulamasam.Gerçekten olup olmadığından kuşku duysam.Sonra,sonra..Yanımda olsaydın anlatacak çok şeyim vardı sana.Belki de susardım saatler boyu.Konuşmam gereken hiçbir yerde konuşamadığım gibi..."

medine

canim cok gecmis olsun Allahim yardimcin olsun insallah biran once eski haline donersin cok zor gunler gecirmisin okudukca icimden biseyler koptu bi insanin en son istiycegi sey evladina zarar gelmesidir heralde neler yasadigini tahmin bile edemiyorum insalllah en yakin zamanda bu dusuncelerinden tamamiyle kurtulursun rabbim kimseye yasatmasin gercekten cok zor seyler yasadiklarinn :amin: :amin: :amin:
sen benim herseyimsinn:)