28 Mart , 2024, 13:01:46

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


6 AYDAN SONRA BEBEKLERE PÜRE TARİFLERİ

Başlatan ¤°´¯`°¤ PAMUĞUM ¤°´¯`°¤, 06 Ocak , 2012, 16:52:12

« önceki - sonraki »

Aytii

Alıntı yapılan: <<AyBüKe>> - 08 Ocak , 2012, 19:53:24
   aaa yasakmı  :icon_scratch:   Ben yediriyorum ama , doktorumuzda 7. aydan itibaren yedir diye listemize yazmıştı bizim  :dontknow:  Ne zararı varmış ?

allerjik reaksyonu varmış + kabızlık yapıyor

yani kısacası ağır geliyomuş 1 yaşından küçüklere

¤°´¯`°¤ PAMUĞUM ¤°´¯`°¤

 :-ooo :-ooo :-ooo anaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmm ben veriyorum muzz 1 haftadır her gün yarım.yoğurdun içine eziyorum biraz pekmez 3 cicibebe çok seviyo.kabız olmadı alerjide olmadı şükür ben bilmiyordum muzun yasak olduğunu.allah korusunnn
✿Benim kendi minik,yolu uzun misafirim.. Yaşamak için en geçerli sebebim, Dilerim Rabbim en güzel yazıları yazmış olsun sana..✿


Aytii


¤°´¯`°¤ PAMUĞUM ¤°´¯`°¤

✿Benim kendi minik,yolu uzun misafirim.. Yaşamak için en geçerli sebebim, Dilerim Rabbim en güzel yazıları yazmış olsun sana..✿


ascianne

17 Şubat , 2015, 19:03:13 #19 Son düzenlenme: 22 Kasım , 2017, 23:44:57 Emine
Pancar Püresi (+ 8ay)

Bu hem göze, hem damağa hitap eden şifalı yiyeceğim faydalarından bahsetmek istiyorum. Kırmızı pancar, vitamin ve mineral zengini. Renginin kırmızı olması, bu bitkinin antioksidan özellik taşıdığını gösteriyor. Antioksidan da güç demek, sağlık demek. Kırmızı pancara rengini veren pigmentler kansere karşı savaşta etkili bir sebze olmasını sağlıyor. Kırmızı pancar A, B, C ve P vitaminlerinden zengin. İştah açıcı, besleyici özelliği var. Bileşiminde bulunan rubidyum sindirimi kolaylaştırıyor. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez bakımından da zengin. Bitki, beta karoten ve folat bakımından zengin yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına destek veriyor. Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biri. Özellikle soğuk algınlığı enfeksiyonlarının arttığı kış aylarında kırmızı pancarın tüketilmesi, vücudun direncini arttırıyor.

Malzemeler

1 adet orta boy kırmızı pancar
Sıcak su
1 çay kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

1. 1 adet kırmızı pancarı kabuklarını soymadan 4'e bölmek suretiyle keserek haşlıyoruz. 15 dk dan fazla haşlarsak beta karotenleri yok ermeye başlarız aman dikkat.
2. Pancar haşlanırken nitratları açığa çıkacağı için haşlama suyu mutlaka dökülmelidir. Haşlama suyunu döküp, pancarların kabuklarını soyalım. Elle kolayca soyulacaktır.
3. Pancarları çatalla iyice ezelim. Kıvamı için çok az miktarda sıcak su kullanalım.
4. Son olarak zeytinyağı ilavesiyle bebeklere afiyetle yedirelim.

Kimyagerlikten, Aşçı Anneliğe yolculuğum, oğlumun ek gıdaya geçişi ile başladı. Hangi yiyeceği nasıl pişirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiririm diye araştırıp düşünürken, kendime ait sayısız ve güzel tarifler çıktı ortaya önce bu tarifleri çevremdeki arkadaşlarımla paylaşmaya başladım daha sonra onların baskısına dayanamayıp sosyal hesaplardan da yaptığım tarifleri anlatmaya yöneldim.