Patlıcanlı köfte kebabı tarifi

Başlatan hüzünden_gelme, 16 Kasım , 2011, 23:30:52

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

    [/B]

       
     


   

Patlıcanlı Köfte Kebabı
Malzemeler:

  • 1 kg. patlıcan
  • 500 gr. kıyma
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dilim ekmek
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kg. yoğurt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Patlıcanlı Köftenin Hazırlanışı:
[LIST=1]
  • Patlıcanların saplarını kesmeden közlenir ve kabukları soyulur. Patlıcanların kararmaması için limonlu suya koyulur.
  • Kıymaya bütün malzemeler ilave edilir, yoğrulur. Patlıcan adeti kadar parçalara bölünür.
  • Patlıcanlar limonlu sudan çıkarılır. Bir kağıt havluyla suyu alınır.
  • Hazırlanan köfte parçaları patlıcanların saplarına kadar gelecek şekilde sarılır.
  • Fırında 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
  • İsteğe göre lavaşla ve közlenmiş domates biberle servis yapılır.Afiyet olsun

Alıntı