Sini kebabı tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 14 Kasım , 2011, 19:59:02

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme




Malzemeler:

- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 3 Ad. Orta boy domates (kabuklu olarak dilimlenmiş)
- 2 Ad. Orta boy patates
- 5-6 Ad. Sivri biber
- 1 Ad. Orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
- 10-15 diş sarımsak
- Sıvıyağ (yarım çay bardağı kadar)
- 1 Su bardağı su

Yapılışı:

Kıymanın içine domates salçası, biber salçası, soğan, karabiber ve tuz  eklenerek köfte kıvamına gelene kadar yoğrulur. Tepsiye kenarları  taşacak şekilde döşenir. Üzerine halka halka doğranmış patates, domates  ve diş sarımsaklar konur. Sıvıyağ gezdirilir ve su eklenerek 200  derecede ısıtılmış fırına verilir. Patatesler kızarmaya başladığında  sivri biberler (biberlerin yanmaması için başta koymuyoruz) eklenir ve  tekrar biberlerin kızarması için fırına verilir.

Afiyet olsun.



















Alıntı

derbeder

degisik bir tarifmis, guzel gozukuyor canim  :opucuk:
ama o kalin patatesler nasil pisicek firinda  :k06:
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!