2011 Haziran-Temmuz-Ağustos Bebekleri ve Anneleri

Başlatan Emine, 01 Ekim , 2011, 12:08:56

« önceki - sonraki »

Aytii

dün şefim dediki

benim akrabamda memur ama onunda 1,5 saat süt izni

neyse Sarper'in 6. ayı doldu zaten salla  :k06:

izemsevi

ayten canım bende ilk 6ay 3 saat diye biliyordum benden önce doğum yapan arkadaş yok öyle değil analık iznin bittikten sonra ilk 6ay 3saat sonra yine öbür yıl analık izninin bittiği tarihe kadar 1.5 saat dedi bende araştırdım öyleymiş. benim analık iznim 30ekimde bitti ş,mdi mayısa kadar 3 saat kullancam mayıs başlayınca 2012nin 30 ekimine kadar 1.5 saat kullancam





Aytii

iyide bunun yazısı vardır mutlaka

ben nette bulamadım

sen biliyosan bana yollarmısın

izemsevi






izemsevi

a) Değişiklikten önceki hükme istinaden süt izni hakkını kullanmakta olan memura, doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ay içinde bulunması halinde günde üç saat, doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ikinci altı ay içinde bulunması halinde ise günde bir buçuk saat süt izni kullandırılacaktır.
b) Süt izninin, kadın memurun çocuğunu emzirmesi için günlük olarak kullandırılması gereken bir izin hakkı olması sebebiyle bu iznin birleştirilerek sonraki günlerde kullandırılmasına imkan bulunmamaktadır." denilmektedir





izemsevi

657 sayılı Kanunun 104. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde, "... Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır." hükmü yer almaktaydı.
Yapılan son değişiklikte(6111S.K.); 104. maddenin (D) fıkrası ile; "Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır." hükmü getirilmiştir.


  Kamu Personeli Genel Tebliği:

    1- "Memura bir yaşından küçük çocuğunu emzirmesi için günde toplam bir buçuk saat olarak verilen süt izni, doğum sonrası analık izni süresinin (asgari 8, azami 13 hafta)  bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saate çıkarılmış ve ikinci altı ayda ise günde bir buçuk saat olarak belirlenmiştir. " demektedir.


    Açıklama:

Bayan memurlar analık izinlerinin bitiminden sonra ilk 6 ay 3, ikinci 6 ay ise günde 1,5 saat süt izni kullanacaklardır. Bayan memurlarımızın daha önce kullandıkları süt izni süresi yeni düzenlemeyle arttırılmıştır. Burada sözü edilen analık izni; doğumdan önceki 8 haftalık ve doğumdan sonraki 8 haftalık izinlerdir ki toplamda 16 haftadır. Çoğul gebeliklerde doğum öncesi analık iznine 2 hafta eklenerek bu süre 10 haftaya çıkmaktadır. Tabip raporu ile bayan memur, doğuma üç hafta kalana kadar çalışabilir. Kullanılmayan 5 haftalık doğum öncesi analık izni süresi ise doğum sonrası analık iznine eklenerek doğum sonrası analık izni 13 hafta olmaktadır. Doğum sonrası analık izni en fazla 13 hafta olabilmektedir. Genel Tebliğ'de bu süreye atıfta bulunarak süt izninin doğumdan sonra, azami 13 hafta sonra başlayacağını belirtmektedir.

    2- "Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususu kadın memurun tercihine bırakılmıştır." demektedir.








izemsevi

"MADDE 104 - A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği halinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü halinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.

B) Memura, eşinin doğum yapması halinde, isteği üzerine on gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hallerinde isteği üzerine yedi gün izin verilir.

C) (A) ve (B) fıkralarında belirtilen haller dışında, merkezde atamaya yetkili amir, ilde vali, ilçede kaymakam ve yurt dışında diplomatik misyon şefi tarafından, birim amirinin muvafakati ile bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde, mazeretleri sebebiyle memurlara on gün izin verilebilir. Zaruret halinde öğretmenler hariç olmak üzere, aynı usûlle on gün daha mazeret izni verilebilir. Bu takdirde, ikinci kez verilen bu izin, yıllık izinden düşülür.

D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.






Aytii


izemsevi

evet canım memurum sen işçi kanunnunamı tabisinki ama kanundaişçi felan demiyor bence sen bu gönderdiklerimi şefine yeniden okutsan :dontknow:





Aytii

Alıntı yapılan: izemsevi - 30 Aralık , 2011, 10:41:36
evet canım memurum sen işçi kanunnunamı tabisinki ama kanundaişçi felan demiyor bence sen bu gönderdiklerimi şefine yeniden okutsan :dontknow:

evet ben işçiyim

bu sadece memurlara geçerli

olsun zaten evime 3 dakikalık yerdeyim. hemen aşağıda

sabah gidiyorum bi kere emzirmek için bide akşam 4 te çıkıyorum

izemsevi

bende işte nisan bitimine kadar sabah işe 8.30 gelcem 12de öğle yemeğine gidiyorum ozaman emziriyorum 13.00da yeniden geliyorum 14.30geri eve gidiyuorum dahada geri gelmiyorum sütün nasıl bir ara emmekte zorlanıyor diyorun





Aytii

evet çok zordu ilk aylarımız

çalışmaya başlayınca düzeldi sanki

inşallah bırakmaz  :amin: :amin: korkuyorum bırakacak emmeyi yine diye

ama takmıyorumda nasılsa elektrikli pompalar var

bırakırsa ondan alıp öyle sağcam

izemsevi

bende var ama ben herzaman sağmıyor benim kız mesela ssol gögsümü emiyor sağı ne yaptıysam almadı başta meme ucu yoktu sonra çıkardım gene almadım başta devamlı sağdım emmediği gögsümü ozaman yaklaşık 2 ölçek çıkıyordu ama şimdi emmediği için o gögsdümdeki süt azaldı diğer emdiği ğöğsümüde hiç sağmadım senin sağınca ne kadar çıkıyor :dontknow:





Aytii

benim şuanda manuel pompam var elektrikli almadım daha

manuelle az çıkıyo ya  :sad1: süt çok olsa bile çok az çıkıyo 30 40 ml felan ancak  :-\

izemsevi

ayten banada doktor öanuel kullanman daha iyi olur dedi elektirikli pompalar bebeğin emiş ritmi gibi çekmiyor ritmik çekiyor ve sadece gögüs ucunda birikeni çeker ama sen elinle manuel pompayla çekersen daha çok çıkar ve bebeğin emdiği gibi bırak çek şeklinde olduğu için daha sağlıklı dedi