Göz seyirmesi hayra mı alamet, şerre mi?

Başlatan Lă_Tăhzen!, 01 Eylül , 2011, 17:27:27

« önceki - sonraki »

Lă_Tăhzen!

Halk arasında "sağ göz seyirdi mi hayra, sol göz seyirdi mi şer'e yorun" denilir...

   
...oysa uzmanlara göre gözünüzün sık sık seyirmesi gizli astigmat, miyop veya hipermetropun habercisi olabilir. Eğer gözlük takıyorsanız seyirme, göz numaranızın arttığına işaret edebilir.

Dünyagöz Altunizade Hastanesi'nden Op. Dr. Methiye Önder, göz seyirmelerinin sık aralıklarla ve uzun süre devam etmesinin ciddi göz hastalıklarının işareti olabileceğini söyledi. Op. Dr. Methiye Önder, "Gözünüz sık sık seyiriyor ve bu seyirme sizirahatsız edecek boyutlara varacak kadar sık sık ve uzun süre devam ediyorsa, nedeni gizli hipermetrop, miyop ve astigmat olabilir. Bu durumda ise hemen göz doktoruna başvurmakta yarar var" dedi.



Göz Numaranız mı Arttı?

Gözlük takan hastalarda  ise göz seyirmesinin göz numaralarının artması veya azalması anlamına gelebileceğine işaret eden Op. Dr. Methiye Önder şöyle konuştu: " Gözlük takan hastalarda göz numarası düşmüş veya artmış olabilir. Kişi bunun farkında olmadan aynı gözlüğü takmaya devam ediyorsa, seyirme artabilir. Bunun yanı sıra göz kapağının iltihaplanması, göze yabancı maddelerin girmesi sonrasında bunlara baglı olarak göz seyirmeleri olabilir ve devam eden göz seyirmelerinin sıklığı artabilir."



Göz Yorulduğunda Seyirme ile Sinyal Verir

Aşırı yorulan gözün seyirme ile tepki verebileceğini ifade eden Op. Dr. Methiye Önder "Çoğumuz işimiz gereği, çok uzun süre bilgisayara bakmak zorundayız, eve gittiğinizde uzun uzun televizyon seyredip, kitap okuduğunuzda ise gözünüz iyice yorulmuş oluyor. Göz ise bu yorgunluğa seyirme ile tepki verebiliyor" diye konuştu.



Gözünüze Masaj Yapın

Uyku ve dinlenme saatlerine dikkat etmenin, mümkün olduğunca bilgisayar kullanımını azaltmanın, evde yumuşak ve parlak olmayan aydınlatmaları tercih etmenin göz yorgunluğuna bağlı göz seyirmelerini azaltmaya yardımcı olacağını dile getiren Op. Dr. Methiye Önder bunun yanı sıra geceleri göz kapağına nemlendirici sürüp hafif hafif kapak cildini yüz kemiğine dogru bastırarak masaj yapmanın faydalı olacağını belirtti.



Bu Belirtilerde Hemen Doktora Başvurun!

Göz seyirmesinin ciddiye alınması konusunda hastaları uyaran Op. Dr. Önder, gözde aşağıdaki belirtilerin görülmesi durumunda zaman kaybetmeden doktora gidilmesi gerektiğini söyledi:

- Göz seyirmesi uzun süre devam ederse ve gittikçe şiddetlenirse.
- Yüzün diğer bölümlerinde kasılmalar da birlikte olursa, gözde şişlik, kızarıklık veya çapaklanma varsa.
- Seyirme (göz kırpıştırma yani gözü tamamen kapatan bir sekil alırsa.
- Göz kapağında düşüklük olursa...

Balböceği


இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

tesekkur ederım nurcum  :flowers: benımde yorgun ve streslı oldugumda seyırme oluyor  :'(

muhribe

bir hafta on gündür sağ gözüm seyiriyor ara ara  :dontknow:
gözlerimde bi sorun yok şükür, bikaç ay önce gitmiştim genel kontrole
hayırlara çıksın  :amin:

EnDuruYanım

Benim geçen ay tam 25 gun sol gözüm devamlı seyirdi .. çok rahatsız ediyordu .. göz doktoruna gittim bişey çıkmadı .. meğersem tamamen stres üzüntüdenmiş.vücüdun en zayıf bölgesi etkılenıyormus .. bir sinir stres nelere yol acıyor en küçük orneği.. :sad1:

Balböceği


Aşkk

benim de bu hafta sağ gözüm çok seyirdi hayır olsun inş  :amin: :amin: :amin:

nazlıyarim

2 ay boyunca sol gözüm seyirdi  :cildir: artık göz kapağımı tutuyordum pıt pıt atıyordu geçti allahıma şükür.
BENİM HALA UMUDUM VAR...

hatice_sngl

gözlerinize dikkat etmelisiniz bence hemen gidin doktora muayene ettirin