bebeklerde öksürük,hapşırık ve hıçkırık

Başlatan izemsevi, 31 Ağustos , 2011, 23:28:14

« önceki - sonraki »

izemsevi

kızlar bebeğim her emmesinden yada mama yemesinden sonra hıçkırıyor günde 1-2 defa öksürüyor 2-3 defada hapşırıyor ateşii sık kontrol ediyorum herhangi bir şey yok çok şükür dr götürmelimiyim normalmi bu durum





gülay t.

Canım hıçkırık çok normal. bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama ilk doğdukları dönemler sık sık hapşırıp doğumdan sonra burunda kalan kalıntıların çıkmasını sağlıyormuş bebekler. Eğer ateşi yoksa ve her gün sadece  çok az hapşırp, öksürüyorsa gayet normal canım. Ama gün geçtikçe ilerlerse veya ateşi olursa anlarsın zaten o zaman doktora götürebilirsin.

~AnneCiik~

bebekler dogduklarinda burun ve bogaz yollarinda fetal yaglar olur, onlari oksuruk ve hickirik yardimiyla cikartirlar, ve cooook normal, yani normaldede hapsurmalari olsun hickirik olsun, yapmalari gerek. emzirdikten sonra cok hapsuruyorsa midesinin genislemesindende kaynaklana bilr..

°•.ℓανιηуα.•°

sevalcim gayet normal merak etme. eğer hırlama yoksa öksürmesi de normal. sarper bazen tükrüğünü boğazına alıyo, ya da kusucak gibi olunca boğazına gidio, o zamanlar öksürüyo. her hapşurduğunda da burnundaki pislikler çıkıyo  :laughing7: