Çocuğunuz peynir ve süt sevmiyorsa bunu yesin!

Başlatan Lă_Tăhzen!, 20 Ağustos , 2011, 14:15:37

« önceki - sonraki »

Lă_Tăhzen!

Süt veya yoğurt sevmeyen çocuklarınızın kalsiyum ihtiyacını dondurma yedirerek de karşılayabilirsiniz...

   


Protein gereksinimini karşılamak adına oldukça önemli olan süt ve süt türevi gıdalar aynı zamandan kalsiyum açısından da zengin besinlerdir.



Çocukluk çağında yaklaşık 800 mg. olan kalsiyum gereksinimi, gün içerisinde tüketilecek 2 su bardağı süt veya yoğurt ile kolaylıkla karşılanabilir. 



Özellikle yaz aylarında çocukların büyük bir keyifle yedikleri dondurmanın ham maddesinin de süt olduğu düşünülürse, aynı bu gruba giren diğer gıdalarda olduğu gibi çocuğumuzun protein ve kalsiyum gereksinimlerini dondurmayla da tamamlayabilmeleri mümkündür.



Ayrıca süt ve yoğurt sevmeyen çocuklarda, bu gıdaların tüketimleri için ısrarcı olmaktansa yine bir süt türevi olan dondurmayı yedirmek aileler içinde çok daha kolay olacaktır. Ancak unutmamalıyız ki imalat ve satış aşamalarında gerekli hijyen kurallarına dikkat edilmeyen  dondurma, faydalı bir gıda olmaktan çıkıp kolaylıkla tehlikeli bir gıda haline dönüşebilir.



Nelere Dikkat Edilmeli?

Diğer tüm dondurularak saklanan gıdalarda olduğu gibi soğutucu içinde saklanan bu gıda, eritilip tekrar donduğunda sağlık için oldukça zararlı mikroplar içeren bir ürün haline gelebilir.
Bunun için özellikle dondurmaları satın alırken ambalajın yüzeye yapışık olmamasına, kapalı olan kutular içerisindeki dondurmaların şekil bozukluklarının bulunmamasına özellikle dikkat edilmelidir.
Diğer tüm gıdalarda olduğu gibi dondurmada da ambalajların üzerlerinde yazılı olan son kullanma tarihlerine özellikle dikkat edilmeli, son kullanma tarihi geçmiş olan dondurmanın tüketilmesi oldukça ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği için kesinle tüketilmemelidir.

elif35

valla yağmur pisboğaz bunu bir kez daha anladım inek sütü,keçi sütü verdim lokur lokur içti
krem peynir,beyaz peynir,yağlı peynir verdim hepsini yedi inşallah da böyle gider boğazı çok rahatım ayyy ne yidircem diye düşünmüyorum  :hello2:



❤ᏳϋᏝᏕᎪᎻ ᏉᏋ ᎩᎪᏩ௱பᎡ'ப❤

valla yağmur maraş dondurmasına çok meraklı
eryenleri veriyorum götürüyo  :ehi:
:love9: KUZUM 4 YAŞINDA  :love9:

elif35

Alıntı yapılan: ❤ᏳϋᏝᏕᎪᎻ ᏉᏋ ᎩᎪᏩ௱பᎡ'ப❤ - 25 Ağustos , 2011, 01:18:06
valla yağmur maraş dondurmasına çok meraklı
eryenleri veriyorum götürüyo  :ehi:


:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: maşşallah kızımın adaşına ben de dondurma yerken 1-2 kaşık bırakıyorum dipte eriyince veriyorum nasıl seviniyor  :ehi: