Hamilelik Sırasında ve Sonrasında Beslenme ve Kilo Alımı

Başlatan Bebek ve Ben, 29 Temmuz , 2011, 08:47:07

« önceki - sonraki »

Bebek ve Ben

Hamilelik sürecinde bebeğin gelişmesi ile birlikte anne bedeninde de bir takım değişiklikler oluyor. Hormonal dengelerin değişmesi, vücutta tüylenme, deri renginin koyulaşması ve kilo alımı ilk planda aklıma gelenler. Bu değişikliklerin çoğu hamilelik dönemi sona erince normal düzenine geri dönmekle beraber, alınan kilolar kalıcı olabiliyor.

Hamile kaldığımı öğrendiğimde ben de kilomun nasıl gelişeceğini merak etmeye başladım. Normalde oldukça iştahlı bir insanım. Cips, şeker gibi şeyleri fazla sevmemekle beraber pasta ve sütlü tatlılara bayılırım. Evde pratik yemekler pişirmeyi sevdiğim gibi dışarıda dünya mutfaklarından değişik lezzetleri tadmak hoşuma gider. Porsiyonlarımı hiçbir zaman sınırlamam. Düzenli olarak egzersiz yapmadığım için hamilelik öncesinde fazla kilolarım vardı. Ancak boyum da uzun olduğu için (1,75) çevremdeki insanlar kilolarımın çok durmadığını söylerdi. Ancak son dönemde kilolarım istediğimden de fazla artarak hamile kaldığımda 84 kilograma ulaşmıştı. Bu kiloların üzerine hamilelik kilolarının ekleneceğini düşündüğümde hamilelik sonrası için beni ciddi bir egzersiz programının bekleyeceğini düşünüyordum.

Hamileliliğimi öğrendikten sonra Amerika'da yaptığım ilk jinekolog ziyaretinde doktorum zaten kilolu olduğum için hamilelik döneminde en fazla 15-25 libre (yaklaşık 7-12 kilo) almayı hedeflememi söyledi. Beslenme konusunda da genel öneriler içeren bir broşür verdi. Bu broşürün içeriğini bu konudaki ikinci yazımda verdim.

Hamile kaldığım ilk günden itibaren bir hamilelik takvimini internetten bularak kağıda bastırdım. Her gün uyandıktan sonra ilk iş tartılarak kilomu bu takvimin üzerine yazdım. Böylece kilo açısından dengeli gitmeyi hedefledim.

yazının devamı
http://www.bebekveben.com/2011/07/26/hamilelik-sirasinda-ve-sonrasinda-beslenme-ve-kilo-alimi-1/
Websitem : bebekveben .com
Facebook'ta Bebek ve Ben

Balböceği


DİLVİN

***********************************************************************************
İnsanların konuşmayı bilecek kadar akıllı, susmayı bilecek kadar zeki olmamaları ne büyük bir talihsizlik