28 Mart , 2024, 13:02:55

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Evdeki Karıncalardan Nasıl Kurtuluruz

Başlatan ponçik, 20 Haziran , 2011, 10:34:10

« önceki - sonraki »

Balböceği

Alıntı yapılan: ܓ✿SarıPapatyamܓ✿ܓ - 21 Haziran , 2011, 16:28:55
geçen yaz benim mutfağımdada tek sıra halinde dolanıyolardı  :D
ne yaptıysam gitmediler en son çare gezdikleri yollara tuz serptim
baktım bikaç güne kayboldular  :hieyt:  :basardim:
sonra anladımki yan daireye göç etmişler   :suclu:
yan dairede oturan teyze karıncalardan şikayet edip duruyordu  8)
:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:

ツgöçmen_54 ツ

geçende ahmet saraçoğlu karıncalardan şikayet edenlere bi tavsiye verdi.. domatesin sadece salkımını  dalıyla birlikte karıncaların geçiş yönüne koyun daha evinizde karınca falan olmaz demişti bilemiyorum ne kadar doğru :dontknow:

tweety0555

Alıntı yapılan: g10ca - 21 Haziran , 2011, 13:17:55
Alıntı yapılan: tweety0555 - 21 Haziran , 2011, 11:36:56
EGER GELIS YOLUNU BULDUYSANIZ HEMEN ORAYA LIMON SIKIP USTUNE TUZ EKIP BIR IKI GUN AYNI SEYI TEKRARLAYIN...SUPERDIR..KURTULURSUNUZ GERCI YERLERDE BIRAZ LEKE OLUYOR AMA KURTULUYORSUNUZ...

:icon_thumright: teşekkürler

önemli degil tez zamnda kurtulun ınsaaallh



βαlκιz

limon ise yarıyor evet ama limon seviyolarsa yapcak bisey yok :ehi: :ehi:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

derbeder

gonca n'aptin kurtuldun mu karincalardan  :k06:
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

ยรlคภ๓คz göภlüm

defne yaprağı böcek ve karıncalara iyi geliyormuş


simass

bi kaç sene önce benim mutfağı da basmışlardı ne yapsak da gitmediler..Sonra bi gün eşimle karınca öldüren ilaçlardan almaya karar verdik hiç istemesekte..Hatta eşim satıcı kıza bunların öldürmeyeni kovanı yok mu diye sormuştu o da gülmüştü sinir olmuşturk...neyse ilacı aldık artık çare yok koycam dedim ben çünkü mutfakta heryer karınca..pakerti açtım yollarının üstüne koydum..sona eşime dedim koydum diye.. o da ya koyma onu ben istemiyorum öldürmeyi dedi..bende kaldırdım ilacı...ertesi gün karıncalar kayboldu...Eşim dedi ki ben akşam namazdan sonra dua ettim Allaha öldürmek istemiyorum diye deyince çok duygulandım..Allah onun dualarını kabul etti..çok şükür bi daha görmedik...Allaha içten bi dua et gerçekten öldürmek istemezsen Rabbim duanı kabul eder...

Emine

Bizim mutfaktada 2 çıkış noktaları var bir tanesi mutfak masasının altında yemekte yere bişey dökülsün hemen koşup taşıyorlar yuvaya. Bir de mutfak tezgahının lavobo kısmının bir köşesinden silikonu delerek çıkmışlar. Tezgah üzerinde birşey unutulursa o grupta onları taşıyor. Temizleyeceğim zaman tezgaha vuruyorum sertçe birkaç kez hemen yuvaya kaçıyorlar. Temizliğimi yapıyorum sonra arayışa çıkıyor 1-2 tanesi birşey kalmış mı diye. Aç kalmasınlar diye yuvanın önüne biraz kurabiye kırıntısı ceviz kırığı vs birşey koyuyorum bazen yoksa dolaşmaya çıkıyorlar ne bulabiliriz diye . Masanın altındakilere de acıyorum, ta nereye çocuklar bişey dökmüş oraya kadar yorulmasınlar diye yuvanın ağzına taşıyorum o şeyi. Suya batan vs varsa kurtarmaya gayret ediyorum. Yere tık tık vurunca onlar da yuvaya kaçıyorlar. Bu şekilde anlaşıyoruz :) Gelmelerini istemem ama yuvalarını tıkarsam birşeyle ölürler çıkamazlar başka delikten diye çekiniyorum. Öldüremem de .. Yiyecek birşey bulamazlarsa çok geniş alanlarda aramaya çıkıyorlar üzülüyorum o zaman da. Zaten bulundukları alan belli gözle görünen biryer. Ben de ne yapacağım bilemiyorum sirke limon defne yaprağı ve salkımıyla domatesi deneyeyim .. Öldürücü ilaç kullanamam kesinlikle . Ceylin bazen diyor anne karıncaları besleyebilir miyim  :ehi: Evcil hayvan muamelesi görüyorlar bizim evde

βαlκιz

EMİNE  :alkış: :alkış: :alkış: :alkış:
utandım vallaa
sözde hayvan severim diye geçiniyorum  :'( ben karıncalara senin gibi davranmadım hiç
ama çocuklar ekmek falan veriyor mama ye ye diye bagırıyorlar hatta  :ehi: :ehi: :ehi: ekmegi götüren karıncayada baybay yapıyorlar  :ehi: :ehi:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Emine

βαlκιz senin çocuklar da ne şirinmiş  ;D

Eşim diyor sen karınca besleyeceksin diye apartmanın içini delik deşik ettiler yıkılacak apartman  :laughing7: Defne yaprağı , limon , domatesin yapraklı sap kısmı hepsini denedim , konuştum da sizi öldürmek istemiyorum gidin vs diye  :ehi: Hiçbiri işe yaramadı arkadaşlar defne yaprağını köprü olarak kullandılar  :k06: Limon çürük değildi yalnız çürüsün diye yuva ağzına bıraktım bakalım ne olacak akıbeti.  8)

βαlκιz

gerçekten hiçbirşey işe yaramıyor
bende herşey denedim
ama birisi ilaç vercek
o kökten hallediyormuş asla gelmiyormuş karınca falan
bakalım ilaç gelsin kullanim nolcak sonuç yazarım
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

__nil__

raidin böcek kovan tabletler var ya hani yiyecek yiyip sonra gidip yuvalarında ölüyorlar.onlardan aldım koydum.aslında amacım karıncalar için değildi.yaz geldi ya eğer eve başka öcek geldiyse onlar ölsün diye yapmıştım.ama o gün bugündür karıncalar gelmedi artık..
ehh yalan söyleyemicem fenada olmadı hani :muzz: :muzz: :muzz:



bhrssyy

arkadaslar bende aynı dertten muzdariptim ve çareyi mazotta buldum olan yerlere pamukla mazot sürün pamuguda ulasılması zor bı yere veya bı köşeye bırakın kokudan dolayı gidiyolar ve hemde öldürmemiş oluyosunuz  :icon_thumright:




Bluegirl

Bu sene daha görmedim bakalım  :icon_scratch:
Gecen sene yan dairedeki teyzeye göç etmişlerdi sevdiler heralde orayı  :muzz:
Dahada gelemezler inşallah  :amin:

ღ♥ Nilda♥ღ

bendede yok uzuuuuunnn zamandır en son kaç sene önce reyd sıkmıştım kıyı köşeye bi dahada görmedim  ;)
.