‘Erkek çocuk pembe giyerse, gay olur korkusu var’

Başlatan βαlκιz, 18 Haziran , 2011, 17:51:03

« önceki - sonraki »

βαlκιz

Sevİl Yavuz Gümüş (Pedagog) 'Erkek çocuk pembe giyerse, gay olur korkusu var'
Çocuklar toplumun kalıp yargılarıyla büyüyor. Çocuğun cinsel kimlik gelişimi 3 yaşından sonra olur. Kızlar için seçilen rengin mavi olduğu bir toplumda büyüse orada da maviye boğulur. Yeşilse, yeşile boğulur. Çocuk 0-3 yaş döneminde buna maruz kalıyor. Sonrasında zaten öyle bir ortamda büyüdüğü için, "Bu benim rengim" diyor ve başka renk giymek istemiyor. Bir erkek çocuk giyse, başka çocuklar tarafından dışlanıyor. Burada sorumlu olan ebeveynler.
Aileler de çocukların giyiminde çok abartıyor. Minyatür genç kızlar gibi oluyorlar. Bu da çok yanlış. Bu tercihler, kadınlık rollerinin başlangıcı. Erkek çocuk ablasından küçük de olsa evin erkeği olduğu için kıza "Bak seni döver" gibi şeyler söyleniyor. Erkeğin ön planda tutulması anneden kaynaklanıyor aslında.
Barbie'lerle birlikte bir pazar oluştu. Pembe, kız çocuklar için evrensel bir renk olmaya başladı. Erkek çocukları pembe giyerse "Çocuğum gay mi olacak?" korkusu var. Bu korkuyla özellikle erkek çocukları kısıtlanıyor. Evcilik malzemesiyle oynamasına izin verilmiyor mesela. Bu çocuğu bir çelişkiye düşürüyor. Çocuğun gay olmasından falan korkmamak lazım. Yasak koydukça daha fazla oynamak ister. Pembeyi de birkaç defa giysin. Hangi rengi giymek istiyorsa onu giysin. Pembe çok dikkat çekici bir renk, insanın ruhunu yumuşatıyor, tatlı, şirin bir renk.


Bana gelen ailelerde çok rastlıyorum. Kız çocuğun gardırobu tamamen pembe. Pembe taç, pembe elbise, pembe kaban, pembe ayakkabı. Bu çocukları çok bebeksi gösteriyor. Pembeler içindeki bebeklik döneminde kalmak istiyor. O tarzı seçen anneler çocuklarını bağımlı yetiştiriyor, özgüvenli olamıyor çocuk. Anne babasının prensesi olan çocuk, okula başladığında prenses değil, okula duygusal olarak adapte olmakta zorlanıyor

alıntı
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Balböceği


...ŞehzadEfe...

gereksiz düşünce  :-\

eskiden abin varsa arkasından kızın olursa abisinin elbiselerini ablan varsa erkeksen ablanın kıyafetlerini giydirirlermiş hattaa erkeklere hala kilotlu çorap giydiriyolar oda kız eşyası ama adam gibi büyüyolar bu çevreyle alakalı bir durum

annem yokluktan abime ablamın eşyalarını çok giydirmiş şuan adam gibi adam gayet çocuğuda var  :D
Sadece filmlerde olur sanırdım böylesine büyük aşklar
Bizim seninle doğmayı bekleyen bir oğlumuz var

°♥°k@rd€L€ñ¬@zr@°♥°

benim oglusta ablasinin bircok kiyafetinden faydalanacak  :toothy10: :toothy10: :toothy10:


:love9: KUZUCUKLARIM RABBIM SIZI KORUSUN :love9:

Aytii

üff ne saçma

sanki ben mavi giydigim için erkek fatma diyolar bana  :ehi:

berlinpınarı

canım benm kayın validem iki oglunada bebekken giydirmiş ama şimdi öle gay falan oldukları yok bunlar hurafe canım benim.allah şaşırtmasın sadece ve  inanma öle şeylere kocam hala giyer ama adam gibide adamdır :)) korkma yani  ;)
:)

βαlκιz

Alıntı yapılan: berlinpınarı - 25 Haziran , 2011, 12:53:54
canım benm kayın validem iki oglunada bebekken giydirmiş ama şimdi öle gay falan oldukları yok bunlar hurafe canım benim.allah şaşırtmasın sadece ve  inanma öle şeylere kocam hala giyer ama adam gibide adamdır :)) korkma yani  ;)
;Dben mi korkmim
bu yazı alıntı canım paylaştım öyle
yoksa ben giydiririm sorun yok yani
şu rengi kız giyer şu rengi erkek giyer diye birşey yok
:hello2: :hello2: 
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Balböceği


ยรlคภ๓คz göภlüm

oğlumun bebekliğinde  ilk mayosunu mavi pembe almıştım :laughing7: