28 Mart , 2024, 20:46:23

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Pilav Yapmanin Püf Noktalari

Başlatan hüzünden_gelme, 11 Haziran , 2011, 14:11:35

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce yağ ile biraz kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar. Eğer sade pilav pişiriyorsanız pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu pilavın rengini daha beyaz yapacaktır. Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz.
Taze yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır. Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse 1/4 ölçü sıcak su ilave edin. Pirinçler bu suyu çekinceye kadar pişirin.
Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır. Bunun da kolayı var. Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırın. Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek karıştırmadan ısıtın. Karıştırmak pirinç tanelerini kıracağı için tencereyi arada bir sallayarak pilavı alt-üst etmeniz yeterli olacaktır. Pilavı pişirirken asla karıştırmayın. Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar.
Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz. Ancak pirinçleri pişirdiğiniz yemeğe son anda ilave etmeyi unutmayın. Aksi halde zaten pişmiş olan pirinç yumuşar ve dağılarak görüntüyü etkiler

ALINTI