19 Mart , 2024, 08:29:15

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Saç Dökülmesini Önleyin

Başlatan asliuzun, 07 Haziran , 2011, 01:34:51

« önceki - sonraki »

asliuzun

Arı ürünlerinin bir ya da birden fazla hastalığın önlenmesi yada iyileştirilmesi amacıyla kullanılması anlamına gelen "apiterapi" pek çok ülkede tedavi merkezlerinde kullanılıyor.Saç dökülmesi ve bazı cilt sorunlarında çok etkili olduğu belirtilen arısütü, aynı zamanda sindirim ve bağışıklık sistemleri ile karaciğeri güçlendirmede de etkili.

Daha önceden Yetişkinler için arı sütü ve çocuklar için olan Arı Sütü Doz 1 üretilirdi Şimdi ise hem yetişkinlere hemde çocuklara daha doğal olan Arı Sütü Doz 1 kullandırılıyor

Arı ürünleri son yıllarda tüm dünyada daha çok kullanılmaya başladı. Yapılan araştırmalar sonucu sürekli yeni bir yararı keşfedilen arı ürünlerinden arısütü saç dökülmesine karşı da olumlu etki gösteriyor.


Türkiye'de arı araştırmalarıyla ilgili birkaç isimden biri olan Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü  Uygulamalı Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Sorkun, arının salgıladığı ürünlerin insan sağlığına çok yararlı olduğunu belirtiyor.

Sorkun, arısütünün saç ve cilde olumlu etkisi konusunda da "Arısütü bulunduğu yüzeyi nemli tutarak kurumasını önler. Bu nedenle saça ve cilde fayda sağlıyor olabilir. Arısütünün sağlığa etkisi konusunda tüm dünyada araştırmalar devam ediyor. Çünkü gün geçtikçe başka bir yararı ortaya çıkıyor" diyor.

Arının iki çeşit ürünü olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kadriye Sorkun, bu ürünleri şöyle anlatıyor:

"Arının 2 çeşit ürünü var. Bir tanesi doğadan topladıkları diğeri ise arının bedeninden salgıladıkları ürünler. Doğadan topladıklarıyla bal, polen ve propolis üretirken bedeninden de arısütü, mum ve arı zehiri üretiyor. Doğadan geldiği için bal ve polen iklimlere göre değişiklik gösterir ama arının salgıladığı ürünler tüm dünyada aynıdır ve çok yararlıdır. Arı sütü çok değerli bir ürün. Çok çeşitli alanlarda kıllanılıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde arısütünden üretilmiş malzemeler satılıyor, tedavide kullanılıyor. En çok Çin'de kullanılan arısütü ile ilgili Amerika ve Kanada'da da apiterapi merkezleri var."

Aytii

ya doğumdan sonra saçlarım çok dökülüyor  :honk:

konuyu bulamadım buradan sormak istiyorum

doğum yapan kardeşler huuu siz nasıl atlattınız bu sorunu  :director:

Lă_Tăhzen!

BENIMDE COK DOKULUR NORMALDE SAÇLARIM   HAMILELIKTE BU SORUN ORTADAN KALKMISTI

DOGUMDAN SONRA TEKRAR BASLADIK BEN SAÇIMI KISALTARAK UÇLARDAN FALAN  ALDIRARAK KURTULUYORDUM  Kİ BU TEMELLİ ÇÖZUM OLMUYOR MALESEF EN FAZLA 1 AY IDARE EDIYOR   :-\

Aytii

bende kestirilince bitiyo diye duydum ama sonra anneme sordum bu geçici bir dönem bekle geçer kestirme boşuna dedi

bundan 2 sene önce kazara gitmişti saçlarım  :sad1: ensem görünüyodu okadar kısaydılar  :honk: uzayana kadar afedersin anam ağladı  :'( şimdi uzunlar kestirmek istemiyorum. annem öyle diyince kestirmekten vazgeçtim. sanırım en iyisi iyi beslenmek ve bol bol badem yağı zeytin yağı sürmek diplere  :icon_scratch:

Lă_Tăhzen!

AYNEN BENDE KESTIRDIMM AMA SALAK KUAFOR  GÖSTERDIGIM MODELİN AYNISINI BECEREMEDI ENSEM  GÖRUNUYOR RESMEN ERKEK TRASI OLDU   :violent1:  İLK AY DOKULMEDI AMA YINE BASLADI DOKULMELER UZADIKCA  BENCEDE EN MANTIKLISI   EGR BU SORUNU DAHA ÖNCE YASAMADIYSAN DOHAL YOLLAR UYGULA BEN HEP MAHKUMUM MALESEF   :-\

Balböceği

Hamilelikte guclenen saclar dogumdan sonra dokuluyor maalesef..
simdi tutam tutam saclarim dokuluyor .. cok uzuluyorumm biktim resmen..  :y25:

Aytii

yeterince pilav yiyomusun  :icon_scratch: artı ekşi yeşil elma

saçların sağlıklı olmasına bire bir  :icon_thumright: denemişliğim var gerçekten işe yarıyor

haftada iki kere pilav tüket ve yeşil elma ye bol bol

diplerinede haftada bir kere yağ sür 1 saat beklet ve yıka

ben hamileyken çok yaptım birde ısırgan özlü şampuanımı kullandım gürleşti saçlarım uzadılar sağlıklı bir şekilde

Balböceği

pilav olarak bulgur pilavini tercih ediyoruz daha saglikli..
hamilelikte zaten 9 ay boyunca meyve yedim.. simdi canim isteyince yiyorumm  :-\
sacima bakim yaptiracammm biraz daha sabredeyimm ..  :-\

ƓĤ♡SƬ

kızlar bioksin deneyin bende 6 auylık kullanımda çok işe yaradı.kel olmaktan kurtuldum
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lagf.lilypie.com/3AfJp3.png"; width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Angel and Memorial tickers" /></a>

@@@gözde@@@

çörekotu yağı ve zeytinyağını karıştırıp saç diplerine uygalayın isterseniz onunda çok faydası oluyor :icon_thumright: