Saç bakımı için çok özel tüyolarımız var...

Başlatan Lă_Tăhzen!, 04 Haziran , 2011, 11:58:08

« önceki - sonraki »

Lă_Tăhzen!

Daha canlı ve parlak saçlara sahip olmayı her kadın ister, ancak çoğu kadın saç bakımı konusunda ne yapması gerektiğini bilmez.

   

Mesela, seçtiğimiz şampuanın saçımızın ihtiyacını karşılayıp karşılamadığına kaçımız özen gösteriyoruz?  Maalesef bu sayı çok değil. Peki, saç kremini kullanırken dikkat edilecek hususlardan ne kadar haberdarız? Tüm bu soruların yanıtlarını BIOBLAS Saç Bakım Danışmanı Eczacı Özden Kasımlıoğulları anlattı.
İşte, saç bakımında dikkat edilmesi gereken hususlar ve merak edilen konular...

Doğru Şampuan Nasıl Seçilir?

Normal saçlar için şampuanlar, saçlı derinin nem ve yağ oranını dengede tutar. Sebum üretimi fazla olmayan saç tipleri için uygundur. Saçlarınızı yıkadıktan sonra 24 saat içinde yağlanma olmuyorsa normal saç tipine uygun şampuan kullanılmalıdır.

Yağlı saçlar için şampuanlar, saç derisindeki sebum oranı fazla olan kişiler için uygundur. Her gün ya da gün aşırı kullanılması halinde saçtaki yağ oranını dengeler. Saçtaki sebum dengesini sağlayan bu şampuanlar aynı zamanda statik elektriği de azaltır.

Kuru, yıpranmış, boyalı saçlar için şampuanlar, kalıcı saç boyaları, renk açıcılar, perma solüsyonları, kimyasallar, aşırı fön gibi işlemlerle fiziksel olarak zarar görmüş saçlar için uygundur. Yenileme ve bakım özelliği açısından geliştirilmiş formülleriyle saçın kaybettiği nem dengesini yeniden sağlarlar.

Zayıf ve yıpranmış saçlar için şampuanlar, çeşitli nedenlerle sağlığını koruyamayan ya da kaybetmiş yoğun bakım isteyen saç tipleri için uygundur. Kremli formülleri sayesinde saçların kolay açılmasını sağlarken onarıcı ve canlandırıcı özellikleri ile saça yoğun besleyici bakım sağlarlar.

Kepek şampuanları, kepeğe karşı etkinliği kanıtlanmış aktif maddeler içerirler. Her gün düzenli olarak kullanıldığında gözle görülür kepek oluşumunu engeller.

Yağlı Saçlara Kremsiz Şampuan

Kremli şampuanlar, yağlı saçlar dışında her saç tipinin çeşitli ihtiyaçlarına göre formüle edilen ve bakım özelliği ön plana çıkarılan ürünlerdir. Yağlı saçlara sahip olan kişilerin kremli şampuan kullanması saçlarının daha çabuk yağlanmasına neden olur.

Haftada Bir Maske

Saç maskeleri, onarıcı proteinler, saçın kolay taranmasını sağlayan, parlaklığını artıran ya da nemlendiren etken maddeleri içerirler. Banyo sırasında saçta 2-3 dakika bekletilerek uygulanırlar. Haftada bir uygulanması yeterli olacaktır.

Saç Kremi, Saç Uçlarına mı Diplere mi Uygulanmalı?

Şampuan kullanımının devamında en çok ihtiyaç duyduğumuz ürünler saç bakım kremleri, maskeler, sıvı saç kremi ve saç şekillendiricileridir. Genel olarak, bu ürünlerin pH değeri saç derisine uyumlu değildir. Bu sebeple sadece saç uçlarına uygulanabilen ürünlerdir. Saç diplerine uygulanması tavsiye edilmez.  pH değeri ve  yüzde 100 bitkisel içeriği nedeniyle saç dökülmesine karşı etkili bakım kremlerini özellikle saç diplerine uygulamak, saçları kökten uca besleyerek ihtiyacı olan bakımı sağlayacaktır. Bu tip kremler, saçlara eski gücünü geri kazandırır ve saçları yumuşatarak daha kolay taranmasını sağlar.