EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Lily Wonka

18 Şubat , 2011, 15:21:44 #13410 Son düzenlenme: 18 Şubat , 2011, 15:23:21 Lily Wonka
Bu arada, bilen biliyor gerçi ama, bu da benim blog arkadaşlar: http://lilywonka.com/
Ziyaretlerinizi beklerim.. :)



Emine

Gözdecim tedbir alıyoruz zaten korunuyoruz ama ona rağmen kaldıysam diye endişeliyim.  :sad1:  Bu arada bir de karın bölgesine radyofrekanslı bilmem ne yaptırmıştım incelme için geçenlerde . Off offffffffff bugün de olmadım yarın bi test alayım bari. Çocuğun sakat olma riski olmasa haydi doğurayım diyeceğim ama bu kadar şeye sağlıklı olur mu bilemiyorum. Allahım yardım ett  :amin:

ponçik

Emlne ve Gozde ıkınıze de cok tesekkur ederım herseyın hayırlısı tabı kı kaderımızde varsa yıne olur

Emıne test yaptın mı, bence karın bolgesıne yaptırdıgın radyofrekans uygulaması ve kullandıgın ılaclardan dolayı da gecıkme olmus olabılır uzerıne stres de eklenınce...

Gmnlunden gecen neyse o olsun ama testte pozıtıf cıkana kadar yasadıgın seyler kesınlıkle bebegı etkılemıyor . Öpüldün



Lily Wonka

21 Şubat , 2011, 15:48:36 #13413 Son düzenlenme: 21 Şubat , 2011, 16:03:15 Lily Wonka
Gonca'm, :opucuk:


Emine'm, canım ciğerim.. Korunmaya rağmen hamile kalmak da ne demek a datlım gıymatlım? :k06: Kastettiğin dedelerimizden yadigar şu "geri çekme" yöntemi ise o korunmak değil biliyorsun di mi.. Zira ben Hira'ya da Mina'ya da o yöntemle "korunurken" hamile kaldım! :ehi: Hele Hira'dan sonra adam gibi bir yöntemle korunmamak benim koşullarımda biri için tam bir ahmaklıktı. Şimdi çok mutluyuz, iyi ki doğmuş işte iki tane bebişimiz oldu falan diyoruz ama o gün için bu duygulardan çok uzaktık inan.. Pişmanlık ve hayıflanma hakimdi.. Mina'dan sonra (2 aylıkken) spiral taktırdım ve ona rağmen, koca tükürüğüyle hamile kalabilen birisi olduğum için :k06: dede usulü metodu ara ara kullanmaya devam ediyoruz. Çünkü spiralde bile %1 hamile kalma olasılığın var ve ben çok şanslı(!) bir kadınım! :laughing7: Keza doğum kontrol hapları da %100'e yakın koruma sağlıyor. Ben tedbir derken bu yöntemleri kastetmiştim.. ;)

Ayrıca Gonca'nın dediği gibi; test pozitif çıkana kadar aldığın ilaçlar, alkol vs. embriyoya etki etmiyor. Yani hikmete bak sen; annenin hamileliğinden haberdar olmadığı bir dönem olması dolayısıyla bebiş resmen ilahi koruma altında tutuluyor.. Ne zaman ki öğreniyorsun (ki bu da ortalama 4 ila 6. haftaya tekabül ediyor) ve bebiş artık senin sorumluluğuna geçiyor; yaptığın her şeyin, vücuduna giren her bir zerrenin zararı dokunmaya başlıyor. Tüyleri diken diken eden bir mekanizma değil mi? :( :)

Çok öpüyorum canım seni. Ve tekrar, can-ı gönülden en hayırlısını diliyorum.. :opucuk:



jbdun

goncacım çok üzüldüm canım :sad1:  Ben de arada sırada girip okuyodum kimlerden ne haber var diye ama maalesef yazmaya fırsat bulamıyordum. En sonunda senin haberini alınca tebrik etmek için arıyım dedim ama açan olmayınca nonu değiştirdin sandım ve yeniden foruma geldim. Maalesef bu haberi okudum. Allah boncuk eylüşüme sağlıklı uzun ömürler versin  :amin: İnşallah hayırlı zamanda yeniden bebek haberini alırız canım :amin:

тнє ρяιη¢є σƒ му нєαят

Alıntı yapılan: g10ca - 14 Şubat , 2011, 13:23:13
Güzel şeyler yazarak sayfaya güle güle oynaya devam etmek isterdim...
Benim meleğim de artık yok...
Kalp atışları olmadığı için kürtaj oldum ...
Alışacağım, yokmuş, hiç olmamış gibi ...
Rabbim Eylül'üme sağlıklı ömürler nasip etsin  :amin:

Gonca çok geçmişler olsun Rabbim hakkında hayırlı yazılar yazsın Eylüle uzun ömürler nasip etsin inşallah sende tez vakitte tekrar müjdeyi verip sağlıkla kucağına alırsın 2.meleğini  :amin:

Emine

Gözdecim geri çekme bence de korunma yöntemi değil  :) Prezervatifle korunuyoruz ama delik falan çıkmış olabilir mi diye düşünmüştüm. Eşim mümkün değil dedi ama olur olur kul yapısı sonuçta :) Allahtan 12 gün gecikme ile adet oldum   :muzz: Goncacım senin telefonun uğurlu geldim sanırım o akşam oldum. Allahıma şükürler olsunnnn  :amin: Dua eden herkese teşekkürler  :D

Lily Wonka

24 Şubat , 2011, 13:41:28 #13417 Son düzenlenme: 24 Şubat , 2011, 13:45:28 Lily Wonka
Ayyy Eminecim, hadi gözünüz aydın, ben bile rahatladım vallahi.. ;D
Ya ben prezervatife de pek güvenemiyorum.. Dediğin gibi delik çıkar birşey olur. Bir de mesela meniden önce gelen "ön sıvı" da hamile bırakabiliyormuş, bilmiyorum biliyor muydun? Ve nitekim doktorun ifadesine göre ben her iki bebekte de %90 o sıvı ile hamile kaldım. Sperm kaçakları olabiliyormuş da içinde.. ;) O sebeple geri çekme yöntemi güvenli değil zaten. Neyse akıllandık tabi ama, 4 kişi olduktan sonra gelen aklı neyleyim.. :k06: Ayrıca prezervatiften pek de hoşlanmıyorum ben şahsen.. ::) Spiral neden düşünmüyorsun tatlım? Gördüğün gibi kararlıyım Eminecim; sizin aile planlaması işini ben yürütücem.. :suclu: :ehi: :k06:



Emine

24 Şubat , 2011, 14:13:03 #13418 Son düzenlenme: 24 Şubat , 2011, 14:22:14 Emine
 :k06: İlahi gözde güldürdün beni vallahi .. Spiral takan annemin bir tanıdığı hamile kalmış bir de takan bir arkadaşım taktırdıktan sonra çok sinir yaptığını söylemişti benim sinirim bana yetiyor cinlerim tepemde zaten genelde  :) Sağlık ocağından geldiler geçenlerde takalım diye  :k06: Oramda sürekli duran bir cisim hissetmesemde, varlığını bilmek beni rahatsız eder . Ben bundan sonra çift dikiş gideyim en iyisi hap + prezervatif  :icon_thumright:  Haa bu arada ben de HPV vardı doğumdan sonra test oldum  hiçbir türünden kalmamış dedi doktor. Yani cinsel yolla bulaşan birşey başka yerlerden de olabilirmiş tam bilinmiyor ama. Yani eşime yıllar önceden bulaşmış olsa bile kalabiliyormuş, ondan bana geçiyor yani eşimden başka biriyle cinsel ilişkim olmadı tek korunma yolu prezervatif o bile %100 değil ama şimdilik başka çaresi de yok. Aşısı bazı türleri için var ama belli bir yaşa kadar yapılıyor ben de iyi kötü bütün türleri neredeyse çıkmıştı. Artık birkaç yılda bir test yaptırırım korkuyorum tekrar pozitif olursa diye zaten smear yılda 2 kez falan yaptırıyordum artık senede bir yaptırırım. Smearda HPV çıkmıyor ama kansere ya da bi şeye çevirdiyse o belli oluyor.

Lily Wonka

Spiral konusunda evet, takan doktorun özellikle ehil olması gerekiyor ve mutlaka 1-2 kez kontrole çağırması gerekiyor. Ben de duydum öyle tam yerleşmediği için, yerinden kaydığı için falan hamile kalan.. Yalnız öyle sinir yaptığını falan hiç duymamıştım?! ???
Test sonuçlarına çok sevindim canım. İnşallah her daim tertemiz çıkar..
Ben de 1 ay sonra falan spiral yenilemeye gidiciim doktora. Smear ve meme ultrasonu da düşünüyorum. Memede herhangi birşey yok öyle elime gelen ama tedbir işte. Ki zaten artık başlamak lazım rutin kontrollere. Yaş oldu 34. Geç bile kaldım..



Lily Wonka

24 Şubat , 2011, 20:24:26 #13420 Son düzenlenme: 24 Şubat , 2011, 20:44:59 Lily Wonka
Arkadaşlar, şu videoyu izlediniz mi?

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1494812323264&oid=122958094387916&comments

Ben ilk defa dün gördüm ve inanılmaz etkilendim. :( Kendi şikayet ve yakınmalarım geldi aklıma.. Ne kadar şükretsek az gerçekten....



Emine

Teşekkür ederim Gözdecim. :opucuk:
Ben izlemiştim bunu uzun zaman önce çok etkilenmiştim şimdi tekrar izledim ve bir kez daha şükrettim  :amin:

ertl

Alıntı yapılan: g10ca - 15 Şubat , 2011, 15:45:11
Alıntı yapılan: ღ♥ღ คşкเ๓ςเ๓ღ♥ღ - 15 Şubat , 2011, 15:35:25
Alıntı yapılan: g10ca - 14 Şubat , 2011, 13:23:13
Güzel şeyler yazarak sayfaya güle güle oynaya devam etmek isterdim...
Benim meleğim de artık yok...
Kalp atışları olmadığı için kürtaj oldum ...
Alışacağım, yokmuş, hiç olmamış gibi ...
Rabbim Eylül'üme sağlıklı ömürler nasip etsin  :amin:

:y25: :( çok üzüldüm.gecmiş olsun gonca rabbim saglıklı sıhatlı tekrar nasip etsin inşallah  :amin: :amin: :amin: hayırlısı  :y25:  :flowers:

amin canım, isteyen herkese nasip etsin inşallah  :amin:


geçmiş olsun gonca ben yeni görüyorum çok üzüldüm
inşallah en kısa zamnda rabbim  tekrar veriri  :(

ponçik

Eminecim ben uğurlu mu geldim diyorsun  :laughing7: o zaman bebek çalışmalarına başlayınca sana haber vereyim de sen de beni ara belki sen de bana uğurlu gelirsen  ;D

Gözde çok hoşsun yaa, üzerine ceket at hamile kalsın ladından sonra ilk kez duyuyorumkoca tükürüğüyle hamile kalma olayını , sanırım benim rezervlerde iyi durumda olmalı ki , ilk denemede tuttu her ikisi de , ama ikincinin kaderi cennette olmakmış, hakkımızda hayırlısı

Tuğbacım çok teşekkürler, hiç yokmuş gibi düşünüyorum ,

hormonlarım da normale dönmeye başladı, benim memeler yine bomba gibi olmuştu, şimdi söndüler yine  :laughing7:
midem çok bulanıyordu belki de psikolojikti, o da düzeldi
Kaderimizde varsa yine olur inşallah ....



ponçik

Beriiiiiil   bebeğin doğdumu güzel arkadaşım , süt kokuluyu kucağına aldın mı, inşallah herşey yolundadır, bi ara göz atarsan sayfamıza, haberlerini bekliyoruz  :love9: