EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Tebessüm :)

21 Şubat , 2007, 22:48:10 #1485 Son düzenlenme: 30 Eylül , 2011, 11:56:30 Emine
eveeeet 100. sayfamız hayırlı olsun kızlarrrr. :love9: daha nice 100 sayfalara inşallah. ;D

gözde ay ne güldüm kocana :toothy10:, hiç tuhaf durmaz, üstelik çooooook da tatlı olur. burdaki sağlık ocağı olayı ist. dan çok daha kaliteli.hamileyken özel dr un yanısıra her ay gittim s.o.na,kilo tartımı filan yaptılar, beslenme konusunda özelden bin kat daha fazla bilgilendirdiler, çok faydasını gördüm. doğumdan birkaç gün snra yağızı götürdük  topuğundan kan aldılar, tekrar boy, kilo ve diğer tüm ölçümleri yapıldı,kayıt alındı ve her ay özelden ayrı olarak kontrole gidiyoruz,ölçüm tartım vs yapılıyor,aşısı varsa yapılıyor.gerçi o tartıya değil de özeldeki tartıya itibar ediyorum ama olsun. ve bunların hepsi ücretsiz. sağlık güvencen olsun olmasın farketmiyor. geçen gün babamla konuştum da ist. s.o. na gitmek çooook büyük çile diyor.burdaki sistem çok iyi. size hangi s. o. bakıyor bilmiyorum ama bir sorun, yüksek ihtimal orda da geçerlidir bunlar. sen yazmışsın boy kilodan daha önemli diye,ben bilmiyordum.öyleyse bizimkinin boyu iyi bi problem yok o zaman :dontknow:

ya bu mama olayında bebeğin beğenmemesi filan da söz konusu dimi. sen git kaç milyon para ver velet beğenmesin, ay çıldırırım herhalde :cildir: valla ben bizim durum için mama düşünüyorum takviye olarak, emmede sorun çıkarıyor çoğu zaman.ay bilmiyorum ya kafam bozuk. :-\

ay bugün çok çalıştım herhalde öyle yorgunumki.bir de akşam tiramisu olayına girdik.yemekti bulaşıktı derken bitap düştüm. :icon_salut: :icon_salut: :icon_salut: :icon_salut: :icon_salut: :icon_salut: :icon_salut:ay bu ikon da ne güzelmiş
dün binbir geceyi seyreden var mı?? ben seyredemedim bir de size güvendim belki bi özet geçersiniz arkadaşınıza :dontknow:


berilce

gecmis olssun jptun    zor is  valla... turkiye gitgide kotuye gidiyo...hayirlisi bakalim
ya bneimkiz dun aksam cildirdi... dun baya az yemek yemistim ,yani toplasan 500 kalorilik yedim sanirim ama vakit bulamiyorum....melis hanim gunduzleri en fazl 45 dak uyuyu o da yani 3 kere felan,kalan zamanda napicagimi sasiriyorum,tamam uyudu diyorum kitabi aliyorum elime tam konsantre oluyorum derken mik mik sesi geliyo sonra uyaniyo....neyse aksam cozuttu,dedim acaba doymadimi agliyo,herzaman elimin altinda formula sakliyorum ne olur nolmaz diye,,hazirladim veridm bi tane nasil icti,yazik doymamis acliktana gliyomus megersem,onu bitirdi,gene agliyo ikinciyi hazirladim onuda icti,dedim noluyoruz, 500 kalori sut mu uretir,dogaldir ac kalmasi...gecenin bi vakti esim basladi biseyler yedirmeye,bu seferde benim uykum altust oldu o kadar yersem olacagi buydu zar zor uyudum o mideyle...ya benim bi sorunum var istahim yok,ancak cok acikinca basim agridigi icin yiyiyorum  :( napcam simdi..

ya bisey soracam 4 ten sonra ben yogurda baslasam mi? birde yogurdu hazir mi alip verceksiniz yoksa evde mi? aman ne zor islermis bunlar... annem derdi cocugun olunca omrun endiseyle gecer diye...su 9 subat gelsede bi doktorla konussam artik... gorusuruz bayanlar...

meltemk

Nihayet girebildim foruma kac gunden sonra... Cabuk cabuk yazilanlari okudum, ama simdiden unuttum ;)

Gozde hosgeldiniz, merak etmistik valla. Bence en guzelini yapiyorsun. Muzik, internet, yemek, kitap... Eminim Hira boyle coook mutludur.

Pinar cok gecmis olsun. Insallah iyi olur ikinci kontroller. Allah daha kotusunu vermesin diye dusun.

Jbdun cok gecmis olsun. Bize de Istanbul'da balayindan dondukten 15 gun sonra hirsiz girmisti. Bu olay 1999da oluyor tabii :crybaby2: Insanin evinde, yatak odasinda bir yabacinin gezdigini dusunmesi cok tatsiz. Ama gordugun gibi Turkiye'de herkesin basina bir zaman geliyor.

Diger yazilanlari cok hatirlamiyorum ama "hirsiza kolonya" espirisine ve Hira'ya babasinin dis yorumuna epey guldum :laughing7:

Biz de durumlar biraz daha iyi. Annem ve yeni bakicimiz Cumartesi gelerek beni kurtardilar. Gerci hala cok is var ve ben cok yoruluyorum ama kadin hayatimi degistirdi resmen. Bugun ev yine iscilerden gecilmiyordu, ama sagolsun teyzemiz bizi cekip ceviriyor simdilik. Tabii onemlisi Belemir'e alismasi ama simdilik iyi isaretler aliyorum. Insallah sonu iyi olur :nazar:

Annem de Belemir'le buyuk ask yasiyor. :k06: Belemir ona bakilip katiliyor gulmekten, annemde onu guldurmekten :love3:

Ben de isciler, meme, yeni teyzemiz ucgeninde kosturmaya devam ediyorum.

Sinav / Amerika isini Nisan'a attim. Insallah isten kovmazlar beni. Cunku bu sinava girecegim diye 1 ay fazla izin almistim. Neyse yapacak bir sey yok artik. Ise donusume 2 hafta kaldi. Bazen ozluyorum soyle yetiskin insanlarla normal konulardan konusmayi ;) Melegimi nasil ozleyecegim onu kestiremiyorum.  :'(

Pnomonok asisinin fiyatina inanamadim. Belemir 2. ve 4 aylarda oldu Pnomonok asisini.

Ben de hala kafanin yamukluguna takik vaziyetteyim. Seyda bir gelisme var mi sizde? Hastaneye gittiniz mi?

Aaa en onemlisi annem Digiturk getirdi ve kanallarimiza ulastik nihayet. Gerci cok hemen hemen hic TV acmiyoruz, ama olsun. Bakiyorum istege ragmem Binbir Gece ozeti yapilmamis. Bu sefer benden 1001 gece ozeti.Onur kendinden emin Sehrazat'in pesinde. Kerem, Sehrazat'in hayir diyeceginden emin - ve duaci. Sehrazat hala hayir diyor. Burhan Beylerde durum ayni. Kiz bebegini almiyor. Kardesi enistesine araba aldiri ve kaza yapti. Burhan bey okuzun altindaki( yani okuz araba oluyor burada) buzagiyi ariyor. Aslinda pekde bir gelisme olmamis koca bolum boyunca. Belki ben atlamis olabilir birseyler ???

Simdilik iyi geceler :sleepy1:





Tebessüm :)

günaydın herkese :sunny: izimirim yine günlük güneşlik. :icon_sunny:

meltem özet için teşekkürler, bi gelişme olmamış demek, çok monoton gitmeye başladı, biraz heyecan lazım. :hieyt:
gözün aydın bakıcına ve annene kavuşmuşsun. umarım istediğin gibi olur canım. ;)

beril ben ek gıdaya 6.ayda geçmek istiyorum Allah nasip ederse.yoğurdu da evde yapmak istiyorum ama şu an bu bir istekten ibaret, umarım başarabilirim :) ayrıca 9 şubat geçti beril, 9mart demek istedin herhalde. :dontknow:benim de bazen iştahım olmuyor ceviz, kurukayısı meyve gibi şeyler atıştırıyorum, dr umuz günde 8 öğün yememiz gerektiğini söyledi. 3 ana öğün 5 ara  öğün gibi.ama ben öyle yersem 100 kilo olurum, hala fazla kilomu veremedim ve hala oğlum az kilo alıyor şu işi bi çözebilsem......

Ardaömür(Arzu)

günaydın arkadaşlar
Bugün Ardanın iç organlarının ultrasonunu çektireceğiz doktorumuz istedi biraz endişeliyim Ardanın kolunda doğum lekesi var hemanjuyum  belki iç organlarındada leke olabilir dedi doktorumuz olsada endişelenecek bir şey yokmuş ama yinede görelim dedi  :crybaby2:  ayrıca akşam 2 karma aşımızı olacağız sizde aşıdan yarım saat önce doktor tavsiyesiyle calpol veriyormusunuz
jbudun geçmiş olsun  öyle günlere kaldıkki benimde doğumumdan bir gün önce çantamdan telefonumu çaldılar insaf ya hamile karnı burnunda insana bile yapıyorlar insanlık nereye gidiyor bilemiyorum  :cussing:



anita

arkadaşlar
kimse bana ynıt yazmıyor
çok üzzülüyorum : :crybaby2:



Ardaömür(Arzu)

ninahuhu üzülme be güzelim banada öyle çok bi cevap yazan olmuyo bende aralara giriyorum yinede



Tebessüm :)

ninahuhu ya nye yanıt yazmıyalım canım, aşkolsun :love9:senn yazmışın ya kızım mamayı sevmedi attım diye sana yazdım ama adını yazmayı untmuşum başa. :icon_scratch:birşey sorcam,mama takviye yapıyorum demişsin, kilo alımı normalin üstündeyse neden devam ediyorsun?mamayı kessen sütün az mı geliyor yani?? ???okumuşsundur bizim kilo alımımız az ve pzt. tekrar tartılcaz ve gerekiyorsa mama takviyesi yapıcaz. :-\

arzu ben ilk karma aşıda aşıdan hemen sonra vermiştim calpolu dr söylemişti. doğum lekesi dediğin nasıl birşey??yani kahverengi leke gibi bişeyse yağızda da var,kuru fasulye tanesi şeklinde, belinin yan tarafında.yani böyleyse önemsenecek birşey olabilirmiymiş? umarım ultrasonunuz temiz çıkar arzucum. :)

yağız bu gece çok huysuzdu 7-8 defa kalktı,alıyorum emziriyorum emmeden uyuyuveriyo hemen.çok uykum var, uyuyamadım doğru düzgün. :sleepy1:

Tebessüm :)

ay bir bu eksikti, ithal karma aşılardaki çocuk felci aşısının dozu sağlık ocağındakinden daha azmış ve bazı dr lar ek bir doz daha öneriyormuşşşşşşşşş. napcaz şimdi???????????? :icon_scratch:

Lily Wonka

22 Şubat , 2007, 12:29:00 #1494 Son düzenlenme: 22 Şubat , 2007, 12:32:37 muallime (Gözde)
Meltem'cim, anneciğinin gelişi ve yeni bakıcın hayırlı olsun canım, inşallah bu sefer hiçbir sorun yaşamazsın..

Ayşegül'cüm, eğer gerçekten az kilo aldıysa Yağız başlarsın mamaya..:sad1: Karar vermekte acele etme.. Bakalım doktorun ne diyecek?!! İnşallah gerek kalmaz da 6. ayını doldurana kadar anne sütüyle devam edersiniz.... Şu aşıyla ilgili, nasıl yani, 4. doz karma mı öneriyorlarmış?

Arzu'cum, geçmiş olsun, inşallah (önemsizmiş gerçi ama olsun) ultrason sonucunuz temiz çıkar..:) Calpol konusunda bizim doktor birşey söylemedi, zaten kullanmak da gerekmedi çok şükür..

Aşkolsun ninahuhu'cuum, hiç olur mu ööle şey.. Ben kendi adıma eğer herhangi bir sorunu yanıtlamadan atladıysam özür dilerim..:flowers: Ama bu durum genellikle okunacak çok fazla sayfa olduğunda oluyor..

Yaa arkadaşlar, bi teklifim var: Sorularımızı, özellikle de cevabını önemsediklerimizi ya boldla yada BÜYÜK HARFLE yazalım! Böylelikle şööle genel bir sayfa taraması yaparken bile gözümüze çarparlar ve atlanmazlar!..



seyda

Aysegül,
doktoruna bir sorsan mama icin. onlarda böyle deneme boylari oluyo mamalarin bikac tane versin sana onlari dene. yani heralde türkiyede de vardir böyle bisey, onlara da temsilciler gelip örnek birakiyodur sirketlerden diye düsünüyorum. ben etrafimda en fazla milupa kullanildigini duyuyorum. aptamil ve milumil mi öyle biseydi galiba bir de Nestle nin beba sini.
Beril,
biz de aynen öyle baslamistik mamaya. Melis Alara yla ben 24 saat yapisik gezdikten sonra esim bi mama yapti ve bir kerede 100 ml icmisti (bu 1. ayda oluyo düsün) bütün gün ac kalmis yavrum resmen. yapicak bisey yok bide isin iyi yönünden bakmak lazim. bebekler mama dan demir takviyelerini etc. aliyolar ve bazi vitaminleri. ekstra vitamin kullanmiyosun falan felan iste. ben böyle düsünüyorum / teselli ediyorum kendimi :k06:
kim söyledi hatirlamiyorum ama benim cocuk felci ile sormak istedigim de buydu. burda karma asinin icinde yapiliyo yani agizdan degil, agizdan verilen doz daha etkiliymis diye duymustum. burasi polio acisindan risk altinda degil o yüzden öyle yapiyorlar ama tr de bilemiyorum. düsün düsün dur iste :icon_scratch: :dontknow:
Meltem,
daha gitmedik hastaneye, 19 Mart ta sonucu yazarim. dua edin insallah hersey yolunda gecer. nörolojiye gidicez. hafifi bir düzelme var kafada ama öyle yusyuvarlak degil tabiki. dün arkadasimin kizini görrdüm daha cok moralim bozuldu kafasi yusyuvarlak. artik kafa manyagi oldum nerde bebek görsem inceliyorum :toothy10: bakiciniz hayirli olsun.
burda doktorlar Calpol falan vermiyo, surup vereni hic dsuymadim. bizim doktor Paracetemol yazmisti fitil ama gerekmedi sükür kullanmadim :nazar: hele öncesinden vereni hiiiiic duymadim daha ates olmadan ilac verilirmi ya kücücük bebege Nasreddin hoca misali ???

seyda

ha bu arada Meltem artik ben doktorlari falan sallamiyorum ve Melis Alara yi hep yan yatiriyorum. annemin sözüne geldim, keske daha önce dinleseydim :crybaby2: :crybaby2:

Filiz

HERKESE TÜNAYDINNNNNNNNNNNNN amanınnnnnnnnnn emre aşıdan sonra kudurdu valla ağlamasın diye gözünün içine bakıyorum çünkü ağlamaya başladığında mümkün değil susmuyor :)))  :caca şaşırdım kaldım inşallah düzelir yaa :(

Maalesef multitabs biraz pahalı Allah dan özel sigorta karşılıyor ama sab ı karşılamıyor yani günde ben dr tavsiyesi üzerine 1 ölçek veriyorum hemen hemen 1,5 ay gidiyor sanıyorum..

Ayşegül cüm bende dr un neyi verdiyse onu kullan eğer multitabs kullanıcaksanda önce dr a bir danış..

Berilce ben büyük ihtimalle hazır yoğurt vereceğim babymix falan diyorlar zamanı gelince araştıracağım.. Keşke vvaktim zamanım olsada yapabilsem ama belli olmaz belkide kendim yaparım. Berilce bu arada süt için bol bol su iç canım meyve suyu elinin altında hazır keklerden falan bulundur

Arzu cumçok geçmiş olsun canım umarım birşey çıkmaz doğum lekeleri belli birsüre sonra geçiyordiye biliyorum yanılıyor muyum?

Gözde cim evet katılıyorum seninle bence önemle sorduğum şeyleri bold layabiliriz..












jbdun

günaydın arkadaşlar,az önce birsürü yazmıştım ama laptop kapandı :BangHead:  e haliyle de hepsi gitti,ay amma da çok yazmıştım :-\

neyse aslı,meltem,beril,ninahuhu,arzu teşekkür ederim.

ayşegül burda da hava çok güzel  canım ama dışarı çıksam eve çıkmaya korkuyorum,acaba çatıda kimse saklanmışmıdır bi de içeri girdiğimde acaba içerde kimse var mıdır diye  :(
sen nerden öğrendin özeldeki çocuk felcinin dozunun az olduğunu? ???
acaba gazı falan mı vardı yağızın?ondan mı uyandı sürekli?

tansaşta %40indirim başlamış,bugün neler var acaba?giden arkadaşlar bilgilendirenize bizi,eşim geldiğinde onunla gideris :'(

meltemcim hadi gözün aydın annen ve bakıcın geldi sonunda,inşallah bakıcı istediğin gibi olur ;)

şeydacım dr da herşey iyi gider inşallah

arzucum ben de yarım saat öncesinden calpol veriyorum ;) karma aşınız da inşallah sorunsuz olur biter ve de ultrasonda  da bişey çıkmaz canım,şimdiden geçmiş olsun :flowers:

ninahuhu canım mamalarla ilgili henüz bilgim olmadığı için cevap yazmamıştım,ama bazen oluyo cevaplanmayan sorular :-\
bi de kızını ayağında mı sallıyorsun?

gözdecim bence de iyi olur belli etmemiz sorumuzu :icon_thumright: ben hemen uyguladım zaten :k06:


Emine

Ayşegül multitabs şişesi 30 ml günde 1 ml veriyorum yani 30 günlük.Binbir geceyi seyrediyorum ama o saatte daha iyi birşey olmadığı için.Meltemin anlattığı dışında Bennunun kardeşine uyuşturucu varmı kanında diye test yaptırdılar diğer bölümde sonucu belli olacak.Bu arada Bennunun kardeşini istememe nedeni zamanında erkek arkadaşını elinden almış..Başarılı mimarlara araba tahsis etti Onur.Çekemeyen finans müdürü kadın diğer personeli kışkırtmaya çalışıyor.Çok ağır ilerliyor dizi.off offff  :-\
Meltemcim yeni bakıcınızı beğenmene sevindim umarım böyle devam eder işe başlamana az kalmışken bu da iyi çıkmasaydı kötü olurdu.Digiturkunuz hayırlı olsun.İyi seyirler..Hangi paket var sizde kaçırdığım şeyleri ben de sana sorarım artık  ;)
Berilcim ek gıda olayını en iyisi doktoruna sorman yoğurdu ben babymix vermiştim bırakmadan önce ek gıdayı.Bu arada 9 Şubat geçti. Martta mı randevu?
Ayşegül valla içim açıldı uyanır uyanmaz günlük güneşlik heryer dediğin gibi belki Ceylinle turlarım biraz.Karma aşı konusunda doktor bişey söylemedi sen nereden duydun?
Arzucum Ceylininde gözünde belinde ve ensesinde doğum lekeleri vardı gözündeki ve belindekiler geçti zamanla geçiyorlar yani umarım bir sorun çıkmaz sizde de..Calpol aşıdan önce verilmez bildiğim kadarıyla yani aşıdan sonra çok huzursuzluk yaparda mecbur kalırsan ver dedi doktor bize.O da yarım ölçek.
Şeydacım inşallah herşey yolunda gider..
jbduncum bize bir paket geldi Ceyline daha doğrusu Milupa,huggies ve nivea ortak göndermiş içinde mama bez krem şampuan gibi numuneler var bir de bir sürü indirim çeki göndermişler Migros çeki.Mesela 100 ytl lik alışverişte 10 ytl bedava çeki bebek bezi için 8 ytl indirim çeki gibi.Bugün onları harcamaya gideceğiz ama tansaşa da bakarım bi ara dün gittim gözüme çarpmadı ya da bakar kör oldum ben zaten bez alıp çıktım dün sadece ..