EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

sevda

Ayşegülcüm gerçekten güzel bir yazııı... ;)

Office vala bende de dün aynı dert vardı bayram temizliğimii yoksaa insanı tamamen bitiren bir yorgunlukmu anlayamadımmm ama bildiğim tek şey var oda acayippp yorulduğummm duuu... :k06:

Zaracım senden de en kısa zamanda haberlerr bekliyoruzz arayı bukadar açma güzelimmm... :opucuk:

Ninahuhu canım bizimde aynı sorun vardı vee bizde koçtaştan aldık ve halen kullanıyoruzz sana tavsiyeemmm hemen gidip ordan çocuk kilitlerinden evinize uygun olanlarından alman olucak... ;)

jbdun

kızlar iyi akşamlar,
meltemcim seni çok merak etmiştim ve yazmış olduğunu görünce çok heyecanlandım ama daha gitmemişsin, bu saatlerde inşallah oğluşun kucağındadır canım ve de kolay doğum olmuştur :amin:
ve zehracım en sonunda haber verdin, çok merak ettim sizi, geçmiş olsun canım, daha iyi olmanıza sevindim :opucuk:

rana tatil 25 ocakta başlıyor 8şubata kadar :icon_thumright:

goncacım inşallah sömestrde bolbol hasret gidericem cadıyla :laughing7:

aslıcım inciler hayırlı olsun  :nazar:

tubacım olsunya sen de resmini gönder, o kadar mı yani gulyabani kadar  :tongue3: bak daha da merak ettim ;D ama laracığımın resimlerini merakla bekliyorum ve tarifler içn de sağol canım ;)

anita ben bazen iple bağlıyorum bazen de hiç bişey yapmıyorum

şerifecim geçmiş olsun ali berata, inşallah kısa zamanda atlatır :amin:

meltemk

Ben geri geldimmmm :D :D

Dun aksam gittik. Izaz ikram ilac kondu. Iste rahim agzini acacak ilac. Ben sabaha kadar yattim uyudum. 3 saatte bir gelip monitore bagladilar. Ebe sabah gelip muayene etti ve rahim agzinda bir degisiklik olmadigini ve bebegin cok asagida olmadigini soyledi. Saat 11de doktor geldi. Muayene etti. Uzuuun fikir teatilerinden sonra, esimde oradaydi tabii, bugun hormon vermemeye karar verdik. Cuma gunune kadar bekleyecegiz. Gelirse normal sancilari bekleyecegiz ya da Cuma sabah oxystoksin verilecek. Ve suni sanci baslayacak. Esim israrla sezeryan yapmami istiyor. Iki arada bir derede kaldim. eger bu suni sanci asalamsinda bir komplikasyon olurssa benim sorumlulugumda olacak. ben hala sezeryan istemiyorum.

anlayacaginiz oglen gibi ayrildik hastaneden. Esimle felekten bir ogleden sonra calip eve geldik. Iste kuzuyla vakit gecirdik sonra da. Tabii bu sekilde eve donmeyi planlamadigim icin biraz hayal kirikliigi oldu ama simdi alistim.

Su an yine odamizdan yaziyorum yaniii.

Bu arada dogum ve sanci asamasini kolaylastiracak bir seyler biliyor musunuz? Ben deli gibi hurma yiyiyorum, bir de bogurtlen cayi iciyorum. Ikisi de oxytoksine yardimci oluyormus.

Simdilik yine kaciyorum.





aslio

Meltemcim forumda birden ismini görünce tamam dedim bebek geldi herhalde Meltem bize müjdeyi veriyor :D Ama daha vakti varmış minik Baray'ın..
Doğum ve sancı aşamasını kolaylaştıracak bişey varmı bilmiyorum canım ben sezeryanla dünyaya getirdiğim için kızımı. Sezeryan istememe nedenin nedir meltemcim merak ettim bak..Öpüyorum canım Belemiri ve seni...

anita

Meltemcim senin için dua ediyorum..
İnşallah çok ama çok kolay bir doğum yaparsın. :amin:



tubi

Ayyy  Meltem yuregim agzima geldi valla heyecandan ..Guzelim curry , baharatli yiyecekler,bogurtlen cayi,sicak banyo filan ise yariyor diyorlar buralarda ,sancilarda ise bele masaj,sicak banyo,jimnastik topunun uzerine yatma ,esinin eline dislerini gecirme ,kolunu bacagini parcalama sayilabilir :k06: Optum cok, iyi beklemeler size.
Zehracim hosgeldin cok merak ettik,simdi iyi oldugunuza sevindim.Rahatlayin ana kiz da yaz bakalim neler oldu.Guzel gozlu Ranayi op benim icin.
Jbduncum bizim resim hakkaten kotu gozumun biri bir tarafa digeri baska yere bakiyor ve suyun basincindan yanaklarda  kaymis filan ama kizim hakkaten hos cikmis da babasi fotolari unutmus yine bu sabah.Beliki bizim mak. ile uzerinden cekerim dur bir deneyeyim olur mu acep?
Serifecim Berat nasil oldu?

şerife Berat

TUBİCİM BERAT BIRAZDAHA IYI AMA GECELERI GRIP OLDUGUNDAN BERI UYKU DUZENIMIZ KALMADI DUN DAYANAMAYIP ANNEMLERDE YATTIM VE GUNDUZ YETMIYORMUS GIBI GECEDE ANNEM BAKTI BERATA VE SABAH KALKTIGIMDA GUNAYDINDAN ONCE KIZIM SABAHA KADAR BERATA BAKIP AKSAMA KADAR NASIL CALISIYORSUN OLDU?

MELTEM YUREGIM AGZIMA GELDI OKURKEN AMA BARAY PASANIN GELMEYE PEK NIYETI YOK SANIRIM HER SEYIN VAKTI ZAMANI VARDIR BEKLEYELIM BIRAZDAHA , YA O KADAR SANCIYI CEKTIKTEN SONRA SEZERYAN OLMAN GEREKIRSE CANIM?ALLAHIM KORUSUN TABIKIDE, BENDE RAHIM KASLARININ ACILMASINA YARDIMCI OLAN HURMAYI BILIYORUM BIRDE BOL BOL YURUYUSU

OFFICE CANIM ALLAHA EMANET COCUKLARIMIZIN HEOSIDE OLURYA KAPI CALAR WC YE GITMEN GEREKIR YANI BI ISIN OLURDA COCUGU UNURSUN ALLAH KORUSUN USTUNE BISEYLER DEVIRIR,DUN AKŞAM ANNEM SOYLEDI KUCUK BI COCUK TV SEHPASININ ICINE GIRMIS VE TELEVIZYON USTUNE YIKILMIS ANNESI GELENE KADARDA COCUK OLMUS DIKKAT ET GUZELIM  :cildir:

seyda

Serifecim,
gecmis olsun Berata. insallah cabucak iyilesir kuzu :amin:

Anitacim,
biz de dolaplar icin farkli kilitler var onlardan bikac cesit aldik ama en süperi esimin kendi konstruksiyonu oldu. valla böyle ipler gecirdi dolaptarin acma yerlerine sonra onlari hani su esofmanlarin ipi icine kacmasin diye biseyler var ya bellerinde olur onlarla bi mekanizma yapti onlari acinca ip gevsiyo ve dolap aciliyo. bilmem anlatabildimmi :icon_scratch:ama hem süper kullanisli hemde Melis Alara acamiyo. mühendisle evli olmanin yararlari dermisim :toothy10:

Meltemcim,
sunu sanciyla dogum yapan o kadar cok insan varki arkadasim. hatta nerdeyse normal dogumlarin yarisindan fazlasi böyle oluyo neden komplikasyon olsun. sen bence kendi instinct lerine güven. bide diycektimki benim kullandigim gibi homeopathic biseyler sorsaydin ebelere gerci benim kadar cok icme sonra zor yetisirsiniz hastaneye. benim birinci 3 saatte geldi valla senin ikinci belli olmaz :k06:

sevda

Meltemcim ben özellikle hamileliğin başından itibaren hep yürüdüm ve egzersiz yapmaya çalıştım vee pelsiv kası hareketlerinden tut taa nefes egzersizine kadar herşeyi yaptım allahımda seni tez avazda kurtasın bu arada banada suni sancı verdiler ve hemen doğurdum normal doğum yapmanı tavsiye ediyorum tabiki ama yinede sen bilirsin güzelim.... :opucuk: :opucuk:

aslı

Meltemcim demek baray daha gelmek istemiyor annesinin karnında oldukça rahat demek ki. Ben sezeryanla olduğum için neler yapmak lazım bilemiyorum  :dontknow: . Sezeryan o kadar da kötü birşey değil yani baray büyük bir bebekse sezeryanla yapmak belki daha iyi.

Adaşım 7. dişiniz hayırlı olsun. Kafam daldın yeni eviniz de hayırlı olsun. Tadilatlarınn bitti mi ?

Rana geçmiş olsun.

Eminecim size de geçmiş olsun. Ceylin ağzının tadını biliyormuş bak içmemiş  :k06:

Tubacım sana da gözün aydın annenler gelmiş. Keyfini çıkar bu anların.

Goncacım Eylüşüme  :nazar: . Boyu kilosu  :icon_thumright:

Zehracım geçmiş olsun canım. Yazamayanlardan da merak edenler oluyor mesajından 1-2 gün önce aklımdan geçtin Zehra yok diye.

Bize gelince biz diş konusunda acayip hızlıyız 11.dişimiz de geldi. Ve bubunla süre gelen uykusuz gecelere 2 gecedir son vermiş durumdayız. Bununla beraber iştahımızda biraz düzeldi. Çekmece boşaltma olayı bizde de var. Salonda cevzeden salata kaşığına çoraba kadar herşey mevcut. Vitrindeki eşyaların da eli kulağında ne zaman kıracak diye bekliyoruz  ::)



meltemk

Arkadaslar tek tek isim yazamayacgim ama hepinize coook tesekkurler destekleriniz icin.....

Neden szeryan istemedigimi sormussunuz. Eh birinciyi normal dogurduktan sonra istemiyorum kesilip bicilmek. Bir de ikinci daha kolay oluyor diyorlar.

Seydacim ben suni sancinin complikasyonundan degil bebek buyukse normal dogumun komplikasyonundan korkuyorum. Bebk 4.5 kilo ise olurda birsey olursa esimin dirdirindan kurtulamam. Tabii ki benim de tek amacin saglikla bebegimizi kucagima almak ama sacma sapan gaza gelip sezeryana gitmek istemiyorum. Bir de suni sanci icin biraz vucudum hazir olsa. Yani sadece 38. haftayi bugun tamamladik hesapta.  Cok erken yani. Belemir 39da gelmisti. Koca gece proglastinmidir ne koydular bir ise yaramadi.

Neyse benim dogum hikayesi basinizi sisirdi artik sizin.

Belemir yememeye aynen devam. Keyfi yerinde ama yemek sifir. Bir de sacma sapan bir banyo korkusu., Inanamiyorum kendi cocugumun yaptiklarina...

Kuzulari ve sizleri optum. Simdi annemle carsidan geldik biraz yatip dinleneyim bakalim..





şerife Berat

kızlarrrrr forumumuza sahip çıkalım nerelerdesiniz ya  :director:

zeytince

 selam arkadaslar, nasilsiniz hepiniz?.... yine cok ara verdim biliyorum...  :suclu:

meltemcim canim hadi demek saatler kaldi Baray`a kavusmaya... sayfamizin minik erkeki geliyor.... canim insallah cok kolay bir sekilde kucagina alirsin oglunu... ben de dogumu kolaylastirmak icin hurma yendigini duymustum... birdeee ben 40. haftamda kontrole gittigimde henuz Caner`in gelmeye niyeti olmadigindan sexin de dogumu hizlandirdigini soylemisti ebe bize... :-[

sayfamizin hasta olan kuzularina gecmis olsun diyorum...

tubacim ve jbduncum anneleriniz gelmis gozunuz aydin...\

zehracim canim, inan benim de aklimdaydin... demek anne-kiz hastaydiniz... gecmis olsun canim...

bizde duru durumlar sizinkilerden farkli degil... yaklasik 2 haftadir aktif bir sekilde yuruyoruz... son gunlerde Caner de inanilmaz degismeler var.. bugun resmen cileden ciktimmm.... inanilmaz mizmiz, mutsuz, aglak, SIKILgan bir cocuk oldu Caner... derdi ney anlayamiyorum... parmagi ile nereyi gosterse gidiyoruz yapiyoruz ama yine de memnun degil...  :cildir: ben de kafayi yemek uzereyim yani... pc basina oturamiyorum resmen, hemen bacaklarima yapisiyor, basliyor bagirmaya... cok sukur gece uykulari tamamen duzene girdi... gece bazen 1 kere kalkiyoruz, bazen de hic... :nazar: yakin zamanda bir kontrole goturmek istiyorum... bakalim son durumumuz ne?
iste kizlar bizde de durumlar bundan ibaret... aklim hep sizlerde ama inanin yeri geliyor kolumu kipirdatmak istemiyor canim... :'( ne olacak boyle bilmiyorum... :-\


anita

Kızlar
Kayra çok edepsiz ve yaramaz oldu.. en ufak şeyde kıyameti koparıyor istediği bişey olmayınca ağlıyor..
bir kutunun kapağını bile açamayınca bana uzatıp açmamı istiyor ve hemen ağlamaya başlıyor. Çaresizim vallahi.. :crybaby2:
Eşimle konuştuk bir pedagoga gitmeyi planlıyoruz.. en azından nasıl tavır almamız gerektiğini öğrenmek için... bu kadarı şımarıklık mıdır bilemiyorum.. ama en basitinden reklamları yada kukla cd lerini açınca susuyor. eşim de bilinçli olarak yapıyor bu çocuk bizi kullanıyor diyor..
Sizlerde de aynı sorun varmı acaba??



Zara82

iyi aksamlar güzel anneler, nihayet yazmayi zamanim oldu...önce not tuttuklarimi bi yazayim....sonra kalan sayfalari okuyacagim.

Jbdun, cok gec oldu biliyorum ama inan bana hep aklimdaydiniz. Ecrin in dogumgününü tebrik ediyorum annesi....benim yerime o tatli yanaklarindaöp. Allah saglikli ömürler nasib etsin. Resimlerdede cok güzel cikmis maasallah.  :nazar: Kocaman olmus, büyümüs . Tahlil sonuclarinizinda iyi gelmesine sevindim. Annen sanirim simdi yaninda ...oohhh ne güzel..keyfinize diyecek yoktur simdi. Eeee okul nasil gidiyor? Benim kizda ekmek ve zeytin canvari ...helede zeytin...görüdügü zaman masada dayanamiyor... :hungry:

Sevdacigim, Arhanda yürüyenler kervanina katilmis....hadi gözün aydin  :hello2:

Serife, Ali Berat yürüyormus artik....cok sevindim...darisi benim kizin basina insaallah  :amin: Ve yakisiklimiz kücük bir kaza atlatmis...cok gecmis olsun canim. Sende biraz rahatsiz oldugunu yazmissin simdi nasilsin?

Özlem, öncelikle yeni evinizi hayirli ugurlu olsun. ALlah agiz tadi ile oturmak nasib etsin  :amin: vvveeeee Selime de kocaman   :nazar: artik o da yürüyor...ve benim kiz hala yüürümüyor  :crybaby2: Oglunun uykusuzlugundan bahsetmisim .....ayni dertten bende müzdaribim canim...valla ikinci cocuk yapmaya korkuyorum artik...Allah sabir versin.

Gülaycigim, biliyorum gec oldu ama hisgeldin Türkiyeden.TAtilinin iyi gecmesine sevindim. Resimlerde cok hos cikmis. Caner cok büyümüs annesi Türkiye yaramis herhalde. Hele su dolaptaki resimlerine cok güldüm...Benim kiz dolaplari acip kapatiyor icindekileri dökme gibi bir huyu yok ...(henüz yok). CAneri öpüyorum.

Gonca, ayyy yazdilarini okuyunca görümcen hakkinda bi tuhaf oldum....dogurdumu dogurmadi mi derken bi baktim Doruk bebek gelmis...heyyecanla okudum. Allah anneli babali büyütsün. Sende SIkintili günler gecirmisin canim üzüldüm...hepimizin basindan buna benzer seyler geciyor...ama herseyin basi Saglik!! Eylül hanim nasil annesi? O da simdi kocaman olmustur. Kontrolünüzünde iyi gecmesine sevindim. Haaa birde su yataktan nasil cikti bu kiz ben hala anlamadim. Pinarla da bulusmusun ne güzel...resim eklemiyecekmisin, yoksa benmi kacirdim?

Aysegül, jbdun icin söylediklerim senin icinde gecerli canim yaaaa....kusuruma bakmayin artik. Gec de olsa Yagizimin dogumgününü en icten dileklerimle kutluyorum. Rabbim aci günlerini göstermesin insaalah  :amin: Sanirim resim eklemisin ama ben göremedim  :'( Oyun gurubunda ne karar aldiniz simdi? Bende 4. ayda Ravzayi götürmeye baslayacam 3 ayligina..iyi geleceginden eminim. Gözde dende selam getirmisin saolasin. Yagizi öp yerime  :opucuk:

EMine, sen neler yapiyorsun? FAzla anlatmiamisin Ceylin den....nasil geciyor günleriniz? Ceylin rahatsizmis gecmis olsun düzeldimi?

Aslio, Istanbul gezinizin güzel gecmesine sevindim. Birde yeni eviniz hayirli ugurlu olsun, cok sevindim sizin adiniza.Kontrolünüzünde iyi gecmesine sevindim. Benim kizda dergi kitap hastasi....karistirip karistirip dakikalarca oyalaniyor...sayfalarida hic yirtmiyor.

Anita, kizinin henüz yürümedigini yazmissinya ben de tam not almisim....Benim kizda yürümüyor diye ....sonra bi okudum seninkide yürüyenlere katilmis cok sevindim.Birde nasil yemek yedirdigimizi sormussun....ben RAvza ya hic elinde oyuncakla tv ye seyrederken yedirmedim...gayet normal bizler gibi yiyor. Ayrica resimlerinizi gördüm cok hos cikmissiniz. :nazar: Ha birde kücük kaza gecirmisiniz...gecmi olsun canim...ama kemeri takili nasil düstü anlamadim?!  ???Coook dikkat etmek lazim bu sipalara.

Beril, Benim kizimda seninki gibi kitap dergi hastasi...hele yanina oturayim sayfalari tek tek acip anlatayim dünyalar onun oluyor. Basinin agridigini yazmissin nasil oldun? Kisa birde tatil yapmissiniz ooohhh iyi gelmistir sana..benimde herkes gibi öyle birseye ihtiyacim var. Salca sormusun valla ben artik veriyorum ...bizim yedigimiz yemeklerdende yediriyorum.

Meltem, esinin durumu nasil oldu? Fizyoterapiye basladimi? Allahim zaman nasil cabuk gecti sen simdi 2. bebegini kucagina lacaksin Allahin izniyle...belkide almissindir...henüz yazilanlari okumadim. Resimleriniz cok güzel cikmis. :nazar: Sende o kadar kilo almamisin. Bende Belemiri babasina benzetenlerdenim.
Iyi haberlerini bekliyoruz canim..

Tuba, emzirmek hakkinda söyledigin seyler icin tskler. LAra ninda asisi hayirli olsun annesi.öp yerime  :-*

Seyda, uyku düzenini sormusun bence dogru yapiyorsun. Benim kizda bi öglen uyuyor baska uyumuyor.

Sevim,Irem ve Boran aramiza hosgeldiniz.
:flowers:

Sibel, Gökhan nasil oldu? Ishal oldugunu yazmissin..