EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

aslı

ayşegül bizde 4.ayımızı sonuna doğru yaptırdık 2.karma aşıyı ( geçen hafta perşembe günü) . 5.ayın sonundada pnömokok olucaz. Galiba jbdun biraz aceleci  :) . 4.ayda ya 2.karma hemen 3.ay biter bitmez aşı için gitmiş



Emine

19 Şubat , 2007, 15:34:34 #1426 Son düzenlenme: 19 Şubat , 2007, 15:36:18 Emine
Gülay başınıza gelenlere çok üzüldüm canım iyi yine sakin sakin yazabilmişsin ben olsam çıldırırım herhalde..
seyda,mia,ninahuhu,filiz teşekkür ederim kızlar  ;)
Arzu ben olsam kimsenin memesini emmesini istemem şahsen.Garip bir durum doymak için emmiştir sanırım ama bebekler ne bulsa emmeye kalkıyor zaten bizimki babasının omzundayken kolunu emiyor mesela her bulduğunu ağza götürme meselesi.Olan olmuş artık takma kafana daha fazla ..
Pınarcım Allah hayıra çıkarsın dualarım seninle umarım kendi kendine düzelir..
Ayşegül en son efes selçuk şirince gezimiz aklıma geldi.Tolganın ayak baş parmağının tırnağı düştü morardı ayakları.Rehber bir müşterisi var o gezdirdi yarısı kaçtı grubun yorgunluktan ayıp olmasın diye biz devam etmek zorunda kalmıştık.Her heykelin başında yarım saat hikayesini anlattı başımıza güneş geçti bir hafta atamadım o yorgunluğu gittiğime gitmişime pişman oldum kimse bana efes selçuk demesin  :ehi: Şirince çok güzel .. müşterisinin orada pansiyonuda vardı orada kalmıştık.Bayağı güzel bir yer..Sab simplex bizde de var.Birkaç kez kullandık öyle duruyor çok pahalı gerçekten..
Filizcim bizde aşının etkisi o kadar sürmemişti daha büyük bir ihtimalle gaz olabilir..
Aslıcım ne güzel işleri bitirmişsin.Benim ütü masası ortalıkta duruyor bi ton iş beni bekliyor.Ceylin uyudu yavaş yavaş başlayayım ben de.. görüşürüzzz  :icon_salut:





jbdun

aslı ve ayşegül,bana  sağlık ocağındaki ebe tarihleri veriyo :dontknow:
erkense bile bi zararı yoktur herhalde dimi? :icon_scratch: :)
ayşegül biz pnömokok da yaptırıyoruz,2.sini mart 15te. oldukça pahalı bi aşı :suclu: ya siz yaptırıyomusunuz?

Emine

19 Şubat , 2007, 16:48:17 #1428 Son düzenlenme: 19 Şubat , 2007, 17:24:09 Emine
jbdun biz de pnömokok yaptırıyoruz 130 ytl ..ama ilk dozu 5 aylıkken yaptı bizim doktor.Sizinki daha erken başlamış sanırım..

[eklenti yönetici tarafından silindi]

aslı

jbduncum bana göre bir sakıncası yok. defneye aşılarını doktoru yaptıyor. Bizde doktora genelde ayını doldurduğu zamanlarda gidiyoruz. O ay ki gelişimini doğru takip edebilmek için. Sonuçta aşılarını kim takip ediyorsa onu takvimine uymak en iyisi :)



anita

arkadaşlar
bebişleriniz çok tatlı ya maşallahh.
benimki çok gazlıydı
sab kullandım hemde 2 saatte bir 5 damla veriyorduk..ama hiçbiişeye yaramadı
şimdiki aklım olsa asla vermem ilaç.. 3.5 aydan sonra biraz düzeldi ama hala gaz sorunu tam geçmedi
bu seferde meyvalar havuç filan yapıyo gazı.



Filiz

Bizim dr pnömokok aşısını bir yaşından sonra yapıcağını söyledi şimdiden çocuğu delik deşik etmeye gerek yok dedi aslında ben olsun istiyordum Allah korusun hastalıklara karşı falan ama dr 1 yaşından sonra yapıcağını söyledi sonuçta parasıylaaa yapmak isterse yapar diye düşündüm..


jbdun

evet 129ytl eminecim.
ceyline göre evet erken başlamış ecrininki :icon_scratch: aman bu aşılarla kafam karıştı valla :honk:
erken olmasının bi zararı olmadıktan sonra sorun değil ;)

ninahuhu sizin de gaz probleminiz yakında biter.

jbdun

ninahuhu inşallah eklemeyi unutmuşum canım ;)

Tebessüm :)

19 Şubat , 2007, 20:23:06 #1434 Son düzenlenme: 19 Mart , 2008, 15:29:38 Tebessüm :)
emine oralara giden sakatlanmadan dönemiyor herhalde, yusuf da efeste ayağını sakatladı hafif.şirince güzel ama çok kalabalıktı.adım başı satıcılar bir de.  :sad1:

jbdun erekn değildir, bi problem yok yani.biz de ebenin dediği tarihlerde yaptırıyoruz aşılarımızı. biz pnömokok yaptırmadık yaptırırmıyız bilmiyorum.bizim dr 5-7-9. aylarda yaptırabilirsiniz demişti.ya delik deşik oluyo yavrular, hem de 2 yaşından önce önerilmiyo diye bu forumdamı nerde okumuştum hatırlamıyorum.2 yaşından sonra da tek doz vuruyorlar bildiğim kadarıyla.öyle yaptırmayı düşünüyorum ama kararım net değil. ???

aslı sizin aşı bizden de geç olmuş.demek farkedebiliyor böyle.ben hep belirli aylarda yapılıyor diye biliyordum.

ninahuhu ay öyle deme ya inşallah oğluma iyi gelir sab.

bugün çok azcık farketti gibi önceki günlere nazaran biraz daha çok emdi. ama yine eskisi gibi değil.parmaklarıma kramp girdi emzirebilmek için uğraşırken. ne yapıcam bilmiyorum. süt de gidecek böyle emmeyince.moralim çok bozuk bu konuda. :-\

yağızımın yeni resimleri




berilce

merabalar nasilsiniz,forum son biraktigimdan bu yana pewk ilerlememis,melis uyuyodu bende biraz ders calisayim dedim ama uykusuzluktan bisey almiyo kafa...dinlenmeye aldim kendimi  ;D 
masallah aysegul yagiza.. emine iki halinde guzel ,ceylin ikinizin karisimi olmus gibi geldi bana , sankim gozleri sana benziyo ,babaya gozden asagisi benziyo gibi ... benim kizin benle alakasi yok siyah beyaz dolasiyoz etrafta ben esmer o beyaz  :k06:   

puysal evet melisin sola dogruydu fizik tedavi verdi  doktor onlari uyguluyorum ,masallah diyeyim buaralar daha iyi,gitgide duzelecek insallah,senin doktorda verebilir hareketler...gozde bisey yok doktor her gidisimizde gozune bakiyo , isitme testide daha hastaneden cimamistik yapildi ,bi aletle olctuler...

gulay donmusun hadi hayirli olsun, biz dogumdan hemen sonra pasaportunu cikarttik melisin ,ayri cikarttik, ABD kimligide geldi,simdi turk kimliginibekliyoz, pasaport tam 6 hafytada gelir dediler 6.hafta geldi, sen niye pasaport cikarttirmadin? neyse zor olmus ama bosver,turkiyeye gittin ya ... nasildi nasildi? ucakta nasildi benim damat... neler tavsiye edersin

Tebessüm :)

arkadaşlar  VİDEOLAR  bölümüne bakar mısınız! benim yaptığım aktarıma.

seyda

Aysegül,
süper ya... cok tatli...Melis Alara henüz o kadarini yapamiyo ama daha emzirme pozisyonu alir almaz t-shirt ün üstünden yapisiyo valla bekleyemiyo.bayiliyorum o haline findigimin :love9:

ışıl2006

merhaba güzel anneler ve tatlı bebişleri nihayet yazmaya fırsat bulabildim arada girip yazdıklarınızı okuyordum ama bir türlü yazmaya fırsat olmadı işe başladım dünyam karıştı hem çalışıp hem çocuk büyütmek ne zormuş dağıldım resmen. hiç bir şeyi yetiştiremez oldum yavaş yavaş düzene oturur inşallah bu arada çalışan annelere bravo özellikle Pınar işe başladım aklıma sen geldin hep nasıl düzen oturtturdu nası yetişiyor acaba diye bravo valla :hello2: bu arada cumartesi ikinci karma aşımızı olduk neyseki bunuda kazasız belasız atlattık doktor yavaş yavaş ek gıdalara geçebileceğimizi söyledi  :muzz: şimdilik meyva suyu ve yoğurt. neyse şimdilik bu kadar ay çok konuştum biraz mola vereyim

aslı

ayşegülcüm aşı doktorların kullandığı aşı takvimine göre değişiyor galiba. bizim dokotrumuz amerikada uygulanan aşı takvimini takip ediyor. Pnömokokla ilgili
bir yazı göndermek istedim aşının uygulanma zamanı ile ilgili. Karma aşıyla birlikte yapmak istemeyen doktorlar 5-7 -9'da uyguluyorlar. Karmayla uygulanmamasının tek sebebi bebeğe ağır gelmemesi için.

adresi de şu : http://www.millipediatri.org.tr/benikoru.php

Pnömokok Aşısı Nedir?

İki tip pnömokok aşısı bulunmaktadır;
Konjuge pnömokok aşısı
Polisakkarit pnömokok aşısı
Konjuge pnömokok aşısı, tüm bebek ve çocukları, zatürre, menenjit, orta kulak iltihabı, sinüzit ve bakteriyemi gibi pnömokok enfeksiyonlarına karşı korumaktadır.

Konjuge pnömokok aşısı ABD ve birçok Avrupa ülkesinde rutin aşı takvimindedir ve bugüne kadar tüm dünyada 100 milyon dozdan fazla uygulanmıştır.

Konjuge pnömokok aşısının, 6 hafta ile 9 yaş arasındaki tüm bebek ve çocuklarda uygulanması önerilmektedir. Bebeklerde 2. aydan başlayarak en az bir ay ara ile 3 kez ve 12. - 15. aylar arasında bir doz daha olmak üzere toplam 4 doz uygulanır. Diğer yaş grupları veya geç başlayan çocuklar için de farklı bir aşılama programı bulunmaktadır. Konjuge pnömokok aşısı diğer çocukluk çağı aşılarıyla birlikte uygulanabilmektedir.

Polisakkarit pnömokok aşısı ise 2 yaş üzerindeki risk taşıyan kişilerde kullanılır. Aşı uygulandıktan sonra 5 yıl süre ile korunma sağlar.