EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Filiz

Arkadaşlar birde sizi bir konu hakkında bilgilendirmek istiyorum Doktorumuz iki gün önce konu ile ilgili bir seminere katılmış. Konu : Rotavirüs ve aşısı 0-24 ay arası bebeklerde görülen bir rahatsızlık konu ile ilgili ilk önce broşüründe yazan detayları yazacağım daha sonra doktorumuzun yorumunu..

Rotavirüs, tüm dünyada çocuklardaki akut ishallerin en önde gelen etkenidir. Virüs, vücut dışında uzun süre yaşayabilir ve çok bulaşıcıdır. Gelişmekte olan ülkelerde yüksek oranlarda rotavirüse bağlı ölüm görülmektedir. Endüstrileşmiş ülkelerde nadiren ölüm sebebidir. ancak önemli oranda ekonomik yüke sebep olur. Rotavirüs, çocukluk çağı ishallerinde en sık görülen etken olarak bulunmuştur. Belirtisi yaklaşık 2-4 günlük kuluçka dönemi sonrasında ani olarak ateş ve kusma ardından sayısı günde 10 a ulaşan ishal gelişir dışkı kansız ve bol suludur bulantı, kusma, iştah kaybı karın ağrısı ve dehidratasyon görülmektedir. Rotavirüs enfeksiyonlarının tedavisi özel tanısının konulması özel tedavi olmadğından tedavi yaklaşımını değiştirmez. Ancak rotavirüs tanısını doğrulamak için birkaç laboratuvar yöntemi kullanılır. Özel bir antiviral tedavi yoktur. Rotavirüse bağlı ishalin tedavisi destekleyici olup sıvı kayıplarının yerine konulmasını hedefler..

ARKADAŞLAR YUKARIDA YAZAN DR MDAN ALDIĞIM BROŞÜRDE YAZANLARDIR. KONU İLE İLGİLİ DR MUN YORUMU:

Bu aşı 1998 de  Türkiyeye geldi çok büyük yatırımlar yaptılar 98 in sonlarına doğru aşı olan cocuklarda ve bebeklerde bağırsak düğümlenmesi görüldüğü için aşı kaldırıldı. Bu yıl tekrar değiştirerek gene çok büyük yatırımlar yaparak bir ilaç firması getirdi.. Ben bu aşıyı şuan kendi çocuğuma bile yapmam aşının güvenilirliğini görmem için bir yılın geçmesi gerekir..dedi bende peki dedim eğerki bu hastalığa yakalanırsa tedavisi nedir bana dediği bu hastalık kötü bir hastalık hastanede yatma ve serumla tedavi edilebilir bağırsak düğümlenmesi riskinden daha kötü değildir dedi.. Ama dedi takdiri size kalmış bebeğinizin bu hastalığa yakalandığında neden bu aşıyı bana yapmadın demeyin dedi.. Kafam çokkarışıktı iki ucu b..klu değnek... Ama genede doktoruma güveneceğim..

Doktorumuz konu ile ilgili son günlerde çok fazla ailenin aradığını ve bütün hastalara aynı yorumu yaptığını söyledi...

Bebeklerimizin altını açtığımızda kakasına dikkat edelim gerçi iki gün önceden ateş ve kusma yapıyormuş..

Bilginize,






Emine

17 Şubat , 2007, 20:15:57 #1396 Son düzenlenme: 17 Şubat , 2007, 20:23:56 Emine
Filizcim karma aşı Ceylin de ateş yapmamıştı yapmaz sanırım.Bilgilendirme için teşekkürler
Jbdun sende mi brütüs  :k06: Kızımı bana benzetecek yok muuuuu  :caca:

Tolgayla beni kardeş sanıyorlar bazıları benzeten oluyor yani.Ben de herkesi eşine benzetirim genelde erkekler kendilerine ya da annelerine benzeyen kız alıyorlar sanırım..Ben kayınvalideme kendi annemden daha çok benziyorum  :D
Bu arada saçımı kestirdim artık Ceylin hanım yolsun da görelim  :ehi:

Funda

Eskişehirden döndük birkaç saat önce.. Tüm selamı olanların selamlarını ilettim Eskişehre, o da sizlere selam söyledi .. Kızımcım çok usluydu yolda gıkı bile çıkmadı, hem giderken hem de gelirken ..Ama orda gezmelerde huysuzlandı çok..

Kayınvalidem çiğbörek ve aşure yaptı , hergün acayip yedik, ben de eski kotlarımın içine sığıyordum giderken şimdi yine sıkıyorr :occasion14:

Emine Ceylin sana da benziyor üzülme ..

Gülhiz hoşgeldin, Önder'de testi geçer inşallah, sen farkedemiyorsan bence de bi problem yoktur..


Tebessüm :)

sıhatler olsun eminecim. ay ben hayal kırıklığına uğradım yaaaaa. :y25: hani olur ya radyoda hep dinlediğin bi program vardır, programı yapan kişinin sadece sesini bilirsin yüzünü görmemeişindir daha.onu kafanda başka hayal edersin fırsat olup görünce de şaşaırırsın. şimdi ben de öyle oldum senin resmini görünce. yazdıklarını okurken daha başka düşünmüştüm seni. esmer koyu renk gözlü filan.oldum dumur :k06: valla canım ben ikinize de benzetemedim resimden ceylini. :dontknow:
babasına benziyo deselerde boşver. benim oğlum bana benziyor daha çok, ama ben babasına daha çok benzesin isterdim. aşık olduğum adamla çocuğıumuzun aşık olduğum adama benzemesini isterdim.. :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love7: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8:ay coştum kocam görmesin şımarcak başıma. :laughing7:
filiz verdiğin bilgiler için teşekkürler. biliyordum da bu kadar ayrıntı bilmiyordum.aşı konusunda, şimdi bazı bebekler kobay olarak mı kullanılıyor güveniliriği kanıtlamak için?doğrudur burası türkiye... :-\

jbdun

filizcim ya karma aşınızın adı neydi?bi de kaça aldınız aşıyı?

:k06:pardon eminecim ama ceylin babaya daha çok benziyomuş,siz de eşinle benziyosunuz dediğin gibi :) saçını çok mu kısa kestirdin canım?güle güle uzat ;D

funda hoşgeldiniz.


Tebessüm :)

jbdun bizimki infanrix idi. fiyatı da 46 ytl idi sanırım.

puysal

merhaba bayanlar...

beklenen göz doktoru muayenemiz bugün gerçekleşti.. kaydığını zannettiğimiz göz kaymıyormuş..diğer gözü sol tarafa gidemediği için biz sağlam gözü kayıyor sanıyormuşuz... evet kızımın sol gözü sola bakamıyor.. sağa bakıyor yukarı aşağı bakıyor ama sol tarafa bakamıyor.. sürekli kafasını çevirerek bakıyor sola.. bu nedenle kafası hafif eğim almış.. Anlayacağınız duruma uyum sağlıyor vücudu.. Beril senin kızınında başı hafif eğikdi değil mi? seninkinin gözünde bir problem var mıydı?? benimkinin gözündeki sorun nedeni ile başında eğiklik oluşmuş..
Birde kızımın gözleri 3 numara hipermetrop çıktı... Tüm bebeklerde hipermetrop olurmuş ama benim kızımın biraz fazla  çıktı.. Bu arada hastalığın adı Duane sendromu.. eğer kendi kendine bir düzelme olmaz ise 2-3 yaşlarında ameliyar olacak kızım.. ! yaşında tekrar göz doktoruna gideceğiz.. Allahıma şükürler olsun kızımın görmesinde problem yok.. en azından ne olduğunu biliyoruz artık.. Ama çocuk doktorumuz nasıl bunu anlamadı çok kızdım.. zaten doktorumu değiştirmiştim en son gittiğim prof. bana bir uzmana başvurmamı söylemişti.. İyikide değiştirmişim çocuk doktorumu..

Sizlerde bebeklerinizi göz doktoruna götürün..

Gözde cim geçmiş olsun güzelim.. Allah hepimizin bebeklerine şifa verisin inşallah...

Tebessüm :)

benim moralim bozuk kızlar yaaa. yağız kaç gündür doğru düzgün emmiyor. kucağıma emzirmek için aldığımda kıvranıyor. eğer  çok acıkırsa 5-6 dk emiyor sonra iki fırt alıp etrafa ya da bana bakıyor ilgi bekliyor o an gülüyorum filan o da şööyle çapkınca gülüyor eşşek, yine iki fırt sonra etrafı seyrediyor böyle işte. emdiği midesine gitmiyor yani.

hep daha erken uyurdu bu akşam eşimin yeğeni vardı yemek filan yedik bizle oturdu pek bi problem çıkarmadı ve rekor kırdı 8i geçiyordu yattığında.emzirmek istedim yine kasıldı kıvrandı emmedi.babası kucağında uyuttu. aç aç uyuyo şimdi. bir saat sonra filan uyanır, emer 4-5 dk, snra 2 gibi uyanır yine aynı emer, sabaha karşı saat başı kalkar yine aynı, sonra 6 da kalkar daha uyumaz 3-4 saat.kafayı yicem ya oğlum aç uyuyor. :icon_scratch: ??? :dontknow: :-\ :sad1: :'( :crybaby2: :(

bi de kritik haftadayız, kilo alımı yine az olursa mamaya geçicez, ama süt yok değilki, yeteri kadar var sanıyorum. meme emmeyen çocuğa mamayı nasıl yedircez peki. fıttttttırcam ya. :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Emine

Ayşegülcüm seni hayal kırıklığına uğratmamak için bir de karagözlü fotoğrafımızı koyarız ayıp ediyon  :k06: Öncekinde lens vardı bu orjinal gözlü halim..

Pınarcım çok çok geçmiş olsun erken teşhis edilmesi iyi olmuş.
Fundacım hoşgeldiniz yolculuğun iyi geçmesine sevindim..
jbduncum kısa kestirdim eskiden olsa kıyamazdım ama artık umrumda değil zaten çok çabuk uzuyor benim saçlar..


Tebessüm :)


zeytince

merhaba arkadaslar... nasilsiniz?? 15 gun derken 20 gun oldu bizim TR seyahati... basimiza neler geldi anlatayim da halimizi dusunun... :y25:

15 gun bitti pazar gunu hava alanina gittik bir guzel... Tr den Frankfurta geldik.. pasaport kont. gecerken Caner den pasaport istemesinler mi?? benim pasaporta isletmemizi dikkate almadiklarini, ya California da dogduguna ait dogum belgesi ya da pasaport istediklerini soylediler... o anda havaalani basima yikildi... :sad1: gecis yokkkk, havaalani disina cikmaya izin yok ki gidip Amerikan konsolaslugundan dogum belgesini cikarttiralim... kisildik kaldik orada... adam bize istanbula geri donun diyo yaaa.... baska caremiz de yoktu zaten... bir de ayni gune bilet bulamadik mi !!!!! GECEYI HAVA ALANINDA GECIRDIK.... kendimizden gectim de 3 aylik yavruma bu iskenceyi yasatan insanlari ALLAH`a havale ediyorum... bir de donus tarihimiz degistigi icin extradan 1000 euro para odedik... cektigim rezillige mi yanayim, resmen soyuldugumuza mi??  :caca:

ertesi gun istanbula geri donduk.. hava alanina iner inmez hemen Amerikan konsolosluguna gittik cok sukur ki gecici pasaport cikarttilar, cunku pasaportumuz bizim Tr ye gidisimizden 2 gun sonra eve gelecekti... ahhh keske bu yazdigim kadar kisa surseydi yasadiklarimiz.... hayatim boyunca yasamadigim aksilikler yasadim... vardir bunda da bir hayir dedik esimle hep....cok sukur evimize sagsaglim gelebildik...

Tr ye gittigimin ertesi gunu mide bulantisi ve ishal sikayeti ile hastalandim 2 gun yattim... ayyy iste anlat anlat bitmez....neyse ki yavrumu hasta etmeden geldik... COK SUKUR....simdi Caner`in saat duzenini oturtmaya calisicam, nitekim dun gece ayaktaydik...

ee sizler napiyorsunuz... masallahiniz var yahuu... ne cok yazismissiniz... okumaya zamanim olmadigindan sadece yazip geldigimi haber vereyim dedim......anca valizleri bosalttim, cok isim var... hepinizi opuyorum...


mia

18 Şubat , 2007, 01:06:25 #1406 Son düzenlenme: 18 Şubat , 2007, 01:09:52 mia
Eminecim eşinle gerçekten de birbirinize benziyorsunuz ve ikiniz de çok tatlısınız dolayısıyla Ceylin de kat kat tatlı olmuş  :-[ Aslında Ceylin'in gözlerinin biçimi babasınınkilere benziyor ama sonuçta ikiniz birbirinize benzediğinizden Ceylin de ikinize birden benziyor :sunny:

Bu arada kızıl saç sana çok yakışmış. :)

Ek: Lensli halin de çok hoş ama :)

Ardaömür(Arzu)

Merhaba güzel anneler
Acayip ilerlemiş sayfalar hepsini okumaya çalıştım. Kısaca şöyle bir göz attım benim kocacım hala gelmedi yarın inşallah burada ev yalnız kalmıyayım diye kalabalıktı durumumu anlayabilirsiniz herhalde.
Kızlar sizinle bir şey paylaşmak istiyorum biraz garip kısaca size Ardayı hatırlatıyım 5600gr 64cm hiç uyumayan çok sık emen bir bebek babamız gittikten sonra uykusuda iyice azaldı.Kardeşiminde 9 aylık bebeği var Deniz(çok seviyorum onu teyze olmak çok güzel) Arda yine uyumamaya çalışırken 6-7 saat uykusuzluktan sonra kardeşimle acaba o emzirsemi diye birden nasıl olduğunu anlamadan bir fikir çıktı ortaya verdim ve Arda teyzesinin sütünü emerek içti ilk doğduğundada 2 kere biberonla sütünden vermiştik yani teyzesi Ardanın süt annesi olmuştu daha önce ama emmesi hem çok hoşuma gitti hemde yani sonuçta kardeşim ama Ardanın beni tanımasını ve emmemesini isterdim herhalde bilmiyorum ama içim çok acıdı hep onunla ilgileniyorum yabancılara fazla gitmiyor ve ağlıyor ama kendimi sorguya aldım şu an neden diye neden emerken yadırğamadı sadece doyma isteğimidir siz ne hissederdiniz abartıyormuyum
Öptüm bebişlerinizi



babyh23

merhaba arzucum bence abartmıyorsun aynı şey benimde başıma geldi.benim kayınvalidem "kız memesi emsin sesi güzel olur" gibi bir saçmalıkla eşimin teyzesinin kızının memesini emdirdi.ben o ana kadar çok rahattım emmez nasıl olsa diye ama bizimki bir yapıştı kızın memesine ben şok oldum.ve kendimi inanılmaz kötü hissettim.niye yaptı diye çok sevdiğim kayınvalideme bir an öfke duydum.sanki aldatılmışım gibi hissettim ve 1-2 günde bu hissiyat devam etti.anne olduğumuz için bu kadar takmamız normal diye düşünüyorum ben sonuçta o bizim parçamız ve bebeğimizi başkasından kıskanıyoruz.yani en azından ben böyleyim. bence seninde dediğin gibi doyma hissidir sadece. :)
       

puysal

arkaşlar bence abartıyorsunuz.. eğer bebekler anne memesini ayırt etseydi süt kardeşlik nereden geldi? Hiç bir bebek ayırt etmez bence.. özellikle aç ise.. eğer anne memesinden başka birşey istemseydi emziği biberonu nasıl alırdı? oda aynı şey bence..

sizin yaşadığınız psikolojik bir durum.. haa ben olsaydım böyle birşeyi asla yapmazdım:) psikolojimin bozulacağını biliyorum çünkü..

ama size şunu söyleyeyim.. bir arkadaşımın bebeği babasının kucağındayken babasının memesini bir tutuyor hiihihih.adam çığlık çığlığa..babyh23 kayınvalidene sormak lazım şimdi bu bebeğin sesi karga gibimi olacak :)P

:)